3 måter å bli mer nøysomme

Vi lever i et forbrukersamfunn verden, omgitt av annonser og reklamer som stadig bombarderer oss, overalt vi går. De oppfordrer oss til å kjøpe og kjøpe nye elementer, noe som gjør det veldig vanskelig for oss å holde styr på vår månedlige budsjett og unngå unødvendige utgifter. Men får ikke motet! Sjekk ut tipsene nedenfor og lære å bli mer sparsommelig i noen få enkle trinn.

3 måter å bli mer nøysomme

En. Kjøp bare det du virkelig trenger

 • Før du kjøper noe, og før du selv tar ut din lommebok, stopper et øyeblikk og spør deg selv det avgjørende spørsmålet: Må jeg virkelig trenger dette? Ta deg tid til å reflektere over det, og hvis du konkludere med at det ikke er noe du trenger, men er noe som du bare vil, sette den tilbake på sokkelen umiddelbart.
 • Hvis du derimot bestemmer deg for å få deg en gave og kjøpe noe, selv om det ikke representerer en sann behov, mener at det også er andre mulige måter å ha det.
 • Først aldri kjøpe det med en gang, men sjekk om andre butikker har den samme varen til en lavere pris. Lær å bli mer nøysomme og før du drar til en butikk, søke på nettet for å finne de mest praktiske prisene ved å bruke pris sammenligning nettsteder.
 • Tenk på andre enkle alternativer samt: du kan låne den, dele den, bytte den med andre, eller lage den selv.
 • Aldri dra på shopping på tom mage, eller ville du risikere å kjøpe noe unødvendig at du vil før eller senere kaste bort. Alt har utløpsdato, og må forbrukes ganske raskt!
 • En av de grunnleggende trinnene for å bli mer nøysom er å lage en liste før du går shopping og hold deg til den. Uten en liste, du vil bli tiltrukket av unødvendige elementer. Du kan begynne å plukke opp ting som er absolutt ikke avgjørende.

2. Bruk aldri kredittkortet ditt

 • Kredittkort er like usynlige lommebøker - du vet aldri hvor full eller tom de er, noe som gjør at du kan gå på utgifter, uten å tenke. Dette er den viktigste grunnen til ikke å bruke kredittkort.
 • Bli mer nøysom ved å lære å leve innenfor det daglige budsjettet. Hvis du ikke har penger til å kjøpe en vare som ikke er uunnværlig, ikke kjøpe det og ikke trekke ut ditt kredittkort.
 • Betale i "ekte penger", det vil si å ta ut din lommebok og ser på hvor mye penger du har, vil gjøre deg tenke to ganger før du betaler for noe.
 • Hvis, derimot, må du ta ut penger fra kredittkortet ditt, gjør det i morgen, etter å ha etablert hvor mye penger du har råd til å tilbringe denne dagen.

3. Lær å si nei og være fornøyd med mindre

 • Hvis venner inviterer deg ut på middag eller på kino, og du kan ikke råd til det, ikke si ja! Det vil være andre muligheter for å gå ut og om de er virkelige venner, vil du ikke miste dem bare for ikke å være med dem en kveld. Men hvis du ikke føler for å si sannheten, kan du alltid gjøre opp en annen unnskyldning.
 • Alternativet til å gå ut er å invitere vennene dine over. Alle kan ta en matbit eller noe å drikke, eller du kan selv lage mat sammen, som ikke vil koste deg mye i det hele tatt.
 • En annen god måte å bli mer nøysom er å lære å si nei når vennen din insisterer på å gå shopping sammen, og du kan ikke råd til det. Selv om du forteller deg selv at du ikke vil bruke en krone, vil du imidlertid risikere å kjøpe ting som du ikke har planlagt og som ikke er nødvendig i det hele tatt.
 • Det er ikke alltid nødvendig å bruke penger for å føle seg tilfreds. Bruke penger og kjøpe nye elementer er bare et øyeblikks nytelse som ikke involverer noen form for dypere eller langsiktige godtgjørelser. Når du får en trang til å kjøpe noe, prøve å erstatte den med andre aktiviteter som vil forlate deg i en positiv stemning for en lengre periode.
 • Vi er alle fokusert på forbruk, i stedet for å være fornøyd med mindre og fornøyd med det vi har.

Det er ikke nødvendig å gå til en fancy restaurant å ha det gøy - du kan organisere en liten fest og forberede en deilig og uvanlige middag sammen med dine venner selv på balkong eller terrasse. Dette vil hjelpe deg å bli mer sparsommelig over tid og lære deg å fullt ut nyte enkle ting.

Hvis du ikke har råd til en ny kjole, gjør det selv! Spør en venn til å hjelpe deg eller ta sy klasser - det vil være vel anvendte penger, og du vil spare ekte penger på mange fremtidige kjøp. I tillegg vil du også ha det gøy!

Lær barna også å bli mer nøysomme. Istedenfor å gå til en fornøyelsespark og utgifter mye penger, ta dem til landsbygda eller bare noen Byparken - ta med velsmakende sandwicher og en kite, eller til et telt, og du vil bli overrasket over hvor begeistret og glade de vil bli.

Aktuelle artikler