5 fordelene med peppermynte olje

Peppermynteolje har mange forskjellige helsemessige fordeler, finn ut hva de er og hvordan de skal bruke dem til din fordel.

5 fordelene med peppermynte olje

Ifølge gresk mytologi er navnet Mentha avledet Minthe, en nymfe elsket av Gud Hades og forvandlet til en bakke-klamrer anlegget ved Persephone, i et anfall av sjalusi

Dette plante som tilhører Labiate familien, slekten Mentha, er innfødt til Middelhavet, men gjennom århundrene dens dyrking har spredd seg over hele verden. Den inneholder mange spontane og kultiverte arter, den mest vanlige og brukte å være peppermynte (Mentha piperita), som oppsto i England på slutten av 1770-tallet, trolig på grunn av utilsiktet hybridisering.

Stoffet utvinnes fra den essensielle oljen av peppermynte stilker og blader er kjent som mentol, en type alkohol oppdaget i Japan mer enn 2000 år siden, og mye brukt i parfyme og medisin produkter.

Peppermynte olje medisinsk, aromatiske, kosmetisk og kulinariske egenskaper har vært kjent i flere 5000 år og dets kvaliteter har gjort det et fast innslag i den farmasøytiske industrien.

En. Aromaterapi

Peppermynte-essens har forfriskende og regenererende egenskaper, og kan brukes til å forbedre konsentrasjonen og stimulere hjernen under arbeidet. Det hjelper også øke motstanden makt mot stress og ulike miljø-og atmosfæriske forhold og fungerer som en effektiv luftrenser for sigarettrøyk. Den sterke lukten av peppermynte olje holder mygg og fluer unna.

2. Luftveisproblemer

Mentol er en kraftig middel som hjelper til med å rense vår luftveiene og i lindrende nesetetthet. Den er effektiv i å undertrykke hoste og desinfisering i munnhulen. Det hjelper også i behandling av feber og bihulebetennelse problemer.

HVORDAN DU BRUKER: Å behandle bihulebetennelse, tett nese og bronkitt, legge til 10 dråper peppermynteolje til dampende vann, drapere et håndkle over hodet og puster dypt. Du kan også gni noen dråper olje (fortynnet med annen olje) på brystet og massasje.

3. Gastrointestinale problemer

Peppermynte eterisk olje har carminative (anti-spasmic), stomachic, og anti-kvalme egenskaper. Det hjelper fordøye tunge måltider, og er nyttig for å lindre kvalme, kramper, kolikk symptomer, oppblåsthet og lindre spastisk colon problemer. Som lider av kinetosis, også kjent som bevegelse og reisesyke, bør alltid ha peppermynte olje på hånden.

HVORDAN DU BRUKER: For å lette kvalme eller reisesyke, hell noen dråper peppermynte olje på et lommetørkle og pust. Ved luft i magen eller vanskelig fordøyelsen, legg en dråpe av den essensielle oljen til et glass vann og drikk sakte.

4. Smertestillende egenskaper

For sin gunstige smertestillende egenskaper, aromatherapists foreslå å bruke peppermynte olje som en erstatning for aspirin. Det er faktisk, veldig nyttig i beroligende forskjellige typer hodepine og redusere tannpine og revmatiske og muskel smerter. Dens forfriskende og beroligende effekter er veldig bra i lindrende beinet hevelse og smerter.

BRUK: Masser bena med noen dråper peppermynteolje, fortynnet i 2 spiseskjeer vegetabilsk olje eller blandet med alkohol. For å lindre hodepine, kombinere to dråper peppermynteolje med en teskje av mandel olje og massere inn i pannen, tinningene og undersiden av halsen.

5. Antiseptisk og anti-inflammatoriske egenskaper

Det er veldig nyttig i healing og desinfisering mindre sår, skrubbsår, kutt og forkjølelsessår og det effektivt bekjemper halitosis (dårlig ånde).

Riktig bruk av peppermynteolje

Før du bruker peppermynte olje, sørg for å informere deg om bruken og ta nødvendige forholdsregler. Nøye respektere doser. Bruk aldri ren peppermynte olje på huden din, men alltid fortynnes med noen annen vegetabilsk olje. Informer deg selv om bruken i forbindelse med andre naturmidler, for det kan samhandle med dem og forårsake uønskede effekter.

Konklusjon:

Alle fordelene ved den peppermynteolje betraktet, bør alle ha en liten flaske av denne oljen i inn! De mange fordeler kan være meget nyttig i små daglige liv ulykker, så vel som ved behandling av mer alvorlige problemer. Har du noen gang prøvd det?

La oss få vite om din favoritt bruk av peppermynteolje, og vær så snill, dele den med andre i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler