5 metoder for å hindre graviditet

Med så mange prevensjon alternativer på markedet i dag, kan det være utrolig frustrerende å ta det endelige valget. Selv når du velger en sjampo det kan ta uker eller måneder med prøving og feiling for å finne den som passer deg. Imidlertid, når det gjelder prevensjon, er prøving og feiling neppe akseptabelt. Her er fem metoder for prevensjon, noen som du kan finne god og egnet.

5 metoder for å hindre graviditet

En. Kalenderen metoden

Så, hva får du når du kombinerer Mother Nature, matte og noen gode gamle tid ledelse? En kalender, og en prevensjon metode.

Ideen er å bruke din menstruasjonssyklus å forutsi når du bør, eller bør ikke ha samleie. Bra side? Du trenger ikke å bruke noe annet enn første klasse matematikk og en penn.

Dårlig side? Det er svært upålitelig. Og hvis du ønsker å gjøre det minst mildt pålitelig må du være kyske i minst tolv dager. Ouch.

2. Temperaturen metoden

Ok, damer, vi vet alle at du er varm. Men under visse dager i syklusen din blir du enda varmere! Bokstavelig talt.

Under eggløsningen din kroppslige temperaturen øker for 0,3 til 0,4 DC, noe som indikerer fruktbarhet. Temperaturen må måles så snart du våkner, før noen fysisk aktivitet.

Denne metode er imidlertid mest effektive i kombinasjon med den foregående metode kalender. Unødvendig å si, det er ikke den mest presise der ute, men hvis du har tenkt å bruke noen av de to, i hvert fall bruke både for mer beskyttelse.

3. Slimet i livmorhalsen metoden

Ja, slimet i livmorhalsen metoden. Denne metoden er basert på overvåking av slim daglig, og bruke det er tekstur å finne ut hvor nær du er eggløsning. For å gjøre det enkelt: slim - dårlig, ingen slim - bra.

Så snart du ser det, ripe den slemme tid for en stund. Eller, enda bedre, kombinere alle disse metodene, og finne riktig tidspunkt for en god tid.

4. Den mest populære metode (r)

Har dere alle sikkert hørt om kondom, p-piller osv. så vi ønsker dvele mye på formalitetene. I stedet, la oss se hvor mye hver av dem fungerer.

Så, de vanlige metodene, sortert etter effektivitet:

  • pille-92-99%
  • kondom-85-98%
  • membran-84-94%
  • kalender / temperatur / slim - 75-100%

Hvilket fører oss til den mest effektive metoden der ute.

5. Sterilisering

Sterilisering er, uten tvil, den mest effektive metoden for prevensjon, kort av avholdenhet selv. Det er effektivt i nesten 100% av alle tilfeller, og garanterer en helt trygg samleie. Kort av STD-tallet, selvfølgelig.

En ting å huske er at prosedyren hos kvinner, krever binding av egglederne og er nesten ikke reversibel, mens vasektomi, den mannlige prosedyre, er.

Så damer, mitt råd? Tenk to ganger, eller så mange ganger du trenger. Tenk på deg selv først, og ikke glem å ha det gøy.

Aktuelle artikler