5 skritt for å organisere arbeidet

Vi er alle som møter noen mangel på tid, når det kommer til vårt arbeid. Det synes alltid at det er for mye arbeid og for lite tid. Men igjen, det er folk som arbeider to eller tre jobber og klarer å organisere seg. Følg disse 5 trinnene og lære å organisere arbeidet og være så effektiv som mulig.

5 skritt for å organisere arbeidet

En. Ikke kom for sent

Mange mennesker tror at hvis de er 10-15 minutter for sent at den ikke endrer noe. Galt. Først av alt, når du er sent ute du er mer sannsynlig å bli stressa og det er absolutt ikke en god måte å starte arbeidsdagen.

Stå opp litt tidligere og gi deg selv nok tid til å gjøre alt du trenger i morgen. Organisere din tid avhengig av din morgen rutine. Når du er 15 minutter for sent til arbeid som er i det minste en halv time forsinkelse den dagen.

Tenk på det, når du er sent ute og stresset ut du er mer sannsynlig å glemme ting som bilnøklene. Og når du kommer på jobb, vil du sannsynligvis trenger å forklare hvorfor du er sent, eller kollegaen din vil spørre deg om noe, og du vil trenge litt tid til å fortelle historien, som alle fører til stress, dårlig start og alle i alt en ikke veldig effektiv dag på jobben. Hvis du ønsker å være effektiv, være på gang.

2. Prioriter

Du vil sannsynligvis ha mer enn én ting å gjøre i dag, så du må prioritere. Se på din dagens tidsplan og bestemme hva som er den mest presserende og det viktigste å gjøre, og gjør at en først. Etter det, begynne å gjøre ting i henhold til deres prioritet.

Ikke glem at for å gjøre godt arbeid, må du føle deg bra, så hvis du er sulten ta en lunch time, og deretter gå tilbake til arbeidet og fortsette. Du gjør ikke noe godt for deg selv eller ditt arbeid dersom du tenker på å spise eller gå på do. Tendens til dine behov og deretter gå tilbake til arbeid.

3. Lag en plan

Hvis du ønsker å organisere arbeidet, er en av de viktigste tingene å gjøre for å lage en plan. Det er ikke en dårlig idé å gjøre dette hjemme, før du går på jobb, eller gjøre det den første tingen å gjøre når du kommer på jobb.

Sitte ned, se på de tingene du er ment å gjøre den dagen og lage en plan. Planlegge et lunsjmøte i stedet for et kontor møte og ha lunsj samtidig gjøre arbeidet ditt. Lag en liste over prioriteringer og sjekke alt som har blitt gjort. Dette vil øke selvtilliten din og gi deg ekstra energi til å stå på videre.

4. Prøv ikke å bli avbrutt

Ja, jeg vet, det er vanskelig og noen ganger er det ikke opp til deg, men du kan gjøre ditt beste for å prøve å ikke bli avbrutt når det er opp til deg. For eksempel hvis din kollega bare ringte og sa at hun kommer til å gi deg noen nye oppgaver for den dagen, ikke starte den nye oppgaven akkurat slik at hun kunne se deg jobbe.

Når du arbeider og noen avbryter deg, faller din IQ faktisk 10-15 poeng, og du trenger en viss tid til å fortsette arbeidet etter å ha blitt avbrutt. Når det er mulig unngå dette, og du vil få bedre resultater.

5. Ikke bekymre deg så mye

Mange arbeidsfolk tror at selskapet vil bli ødelagt dersom de ikke er ferdig med jobben sin i nøyaktig minuttet de skulle. Vel, med mindre du er administrerende direktør, er dette vanligvis ikke sant. Så slapp av litt. Ingen kommer til å dø hvis du slår i rapporten et par minutter senere.

Hvis noen gir deg hvor mye jobb du er helt sikker på at du ikke kan fullføre på en dag, stå opp for deg selv og informere dem om at det rett og slett ikke kan gjøres. Dette handler ikke om de tingene man kan, men ikke ønsker å gjøre. Jeg snakker om når noen gir deg hundrevis av sider for å lese og vurdere i en arbeidsdag.

Hvis det er rett og slett umulig, si det. Minst vil forberede dem for en mulig forsinkelse. Du vil spare deg stresset for neste åtte timer prøver å overbevise deg selv om at det kanskje kunne gjøres, bare for å innse at du har mislyktes i å fullføre den.

Tross alt, er arbeidet ditt ikke hele livet ditt, og hvis du mister alle dine nerver gjør det, vel det er ikke til å ta med noe godt. Hvis du alltid er nervøs og stresset ut, vil både du og ditt arbeid lide.

Aktuelle artikler