6 skritt for å grave deg ut av kredittkort gjeld

Er du begravd så dypt i kredittkort gjeld som du tviler på om du noen gang vil finne veien ut? Drømmer du om et liv der du ikke har noen kredittkort regninger i postkassen og alle pengene du gjør er faktisk din egen?

6 skritt for å grave deg ut av kredittkort gjeld

Selvfølgelig er kredittkort gjeld fryktelig for deg økonomisk. De belaster så mye i renter at selv om du kan betale en heftig beløp månedlig, er bare en liten del av det faktisk redusere saldoen. Dette betyr ofte at du vil ende opp med å betale nesten dobbelt hva du belastet, om ikke mer.

Plus, kan for mange kredittkort regninger som kommer din vei skade deg fysisk også. Stress kan begynne å bygge som du prøver å finne ut hvordan du kommer til å grave deg ut fra under fjell av gjeld. Snart begynner du å oppleve brystsmerter, hodepine og sykdommer du normalt ville ha vært i stand til å bekjempe, men kunne ikke fordi du tilbringer mesteparten av tiden din spent og engstelig.

Legg det til mental tretthet få deg fra å prøve å finne en løsning på dine kredittkort problemer og du er i grov form hele veien rundt. Du begynner å lure på hvorfor du får opp og gå på jobb hver dag bare for å betale kreditorer nesten alle av inntekten. Det kan være frustrerende, nedslående og bryte hver bit av ånd du har.

Men, betyr det ikke må. Du kan jobbe deg ut av kredittkort gjeld. Gitt, det er ikke det enkleste å gjøre, men når du kan se lyset i enden av tunnelen, et liv hvor du er gjeldfri og din lønnsslipp faktisk er din, det er verdt det.

Her er hvordan gjøre den drømmen bli en realitet:

Trinn 1: Lag en liste over alle dine kredittkort

For å komme opp med en plan, må du først vite hvor du står akkurat dette øyeblikket. Så, lage en liste over alle dine kredittkort som har mellomværende. Skriv ned navnet på kortene, beløpene du skylder og minimum betalinger.

Totalt dem opp slik at du har ditt utgangspunkt, og vet nøyaktig det absolutte minimum du må betale per måned på alle kortene som helhet. Det kan se ut som mye og føles overveldende, men holde det gående frem og en dag at antallet vil være null. Jeg lover.

[Les: 7 store fordeler av å samle en bøtte liste ]

Trinn 2: Lag en liste over alle dine regninger

Når du vet hvor mye du har å sende ut på bare ditt kredittkort, komme opp med en omfattende liste som omfatter alle de ekstra regninger du har. Mens det er lett å huske å legge til husleie, verktøy og sånt til listen, må du ikke glemme andre monetære forpliktelser som gass i bilen og ukentlige dagligvarer.

Tenk på alle de tingene du vanligvis kjøper i en måneds tid og tilordne dem en gjennomsnittlig pengebeløp. Jo mer realistisk du er, jo bedre så prøv å være så nøyaktig som du muligens kan med disse tallene.

Trinn 3: sammenligne din gjeld til inntekt

Nå har du et fullstendig bilde av det minimum av penger du har til å sende ut hver måned. Sammenlign dette med din inntekt, og hva får du?

Hvis du gjøre mer enn minimum, er så stor. Med bare noen få enkle tilpasninger, vil du være gjeldfri på kort tid. Men, hvis du gjør mindre enn nødvendig, er det på tide å brainstorm (og gå videre til trinn nummer fire).

[Les: Bør du slutte i jobben din og starte din egen bedrift? ]

Trinn 4: øke inntekten

Hvis du tjener mer penger enn det som er nødvendig for regningene, bra for deg. Du kan sikkert hoppe over dette trinnet og gå videre til neste. (Eller, gjør det likevel og komme deg ut av gjelden raskere.) Men hvis du ikke gjør nok for å dekke dine månedlige regninger, er det på tide å endre det. Heldigvis finnes det et par alternativer for deg som kan hjelpe gjør nettopp det.

Først, se om det er noen regninger du kan enten fjerne helt eller lavere. For eksempel, hvis du tilhører en film rental program som koster deg et månedlig beløp, slipp den. Eller, hvis du har en mobiltelefon plan som er mer enn du trenger, senke den. Finne steder å kutte hjørner. Selv om det er bare et par dollar, det vil alle legge opp til slutt.

En annen måte å få mer penger som kommer inn er å selge ting. Du kan bli kvitt ting som bare sitter i garasjen ved å ha et verft salg. Hvis du har fine ting du kan selge den på eBay eller et annet område. Hvis du ikke bruker det eller ikke er knyttet til den, gjøre den om til penger du kan bruke til å komme seg ut av gjeld.

Selvfølgelig kan du alltid enten jobbe mer på din nåværende jobb eller få en ny en. Dette kan være vanskelig hvis du allerede er i en tidsbegrensning, men husk at det ikke kommer til å være evig. Det er bare noe du må gjøre før du får deg i en bedre situasjon økonomisk.

[Les: Hvordan lage en dårlig dag bra igjen ]

Trinn 5: betale gjelden ned

Nå som du er i en posisjon hvor du hente inn mer enn du trenger for å sende ut, er det på tide å redusere gjeld. Hvis du gjør noe som bringer inn et engangsbeløp, for eksempel selge noe eller få en selvangivelse, droppe alt på gjelden din. Jada, kan det være fint å gå og blåse den på noe du har lyst, men du har god tid til å gjøre det senere. For nå, lysne månedlige forpliktelser ved å slå dem ut så raskt som mulig.

Hvis du har noe å selge, og arbeider utelukkende på inntekt, beregne hvor mye ekstra du har kommer i per måned og satt ut for å betale ned lavest balanse kredittkort først. For eksempel, hvis du skylder på tre kort og din saldo er 600€ 1500€ og 3360€ deretter tar sikte på å nedbetale 600€ kortet først. Bare betale minimum balanserer på resten i mellomtiden.

Det kan være lurt å betale ned en høyere balanse man først om det er på et høyere rente, men hold deg til den laveste balanse. Du vil være i stand til å betale den av raskere og den gode følelsen vil holde deg motivert til å fortsette å jobbe på resten.

Når kortet med lavest gjelden er nedbetalt, ta det du ville ha betalt på det, sammen med noen ekstra penger du kan spare, og betale ned på kortet med den nest høyeste gjelden. Husk, er du fortsatt bare betale minimum balanse på de andre kortene og kaster alle dine ekstra penger til det laveste gjeld kort du har. Hold dette systemet før du betale din siste kortet. Ja, det kan ta en stund, men med litt hardt arbeid og engasjement, vil du komme dit.

[Les: 5 enkle måter å spare penger rundt i huset ]

Trinn 6: fjerne fristelsen

Ikke gjør den feilen å få deg ut av gjeld og begynner å lade elementer igjen. Fjern fristelsen til å gjøre det ved å kutte opp kortene du har. Hvis du ønsker å spare en for nødhjelp, er det fint, men ikke spare noe mer enn det, eller de kan være for fristende å bruke.

Hvis det er noe du virkelig vil, lære å spare opp for det og betale i kontanter. Det kan bety at du ikke får til å tilfredsstille din trang til å kjøpe det med en gang, men hvis du sparer opp og fortsatt vil ha det, minst du vet at det er den riktige tingen og du ikke gi etter for en impuls kjøp.

Følg disse seks trinnene, og du vil se hvordan det er å leve gjeldfri. Ja, det kommer til å ta litt offer på din del, men hvis du ofrer nå, vil du ikke trenger å gjøre det senere, når du skal nyte livet.

[Les: 21 måter å skru opp din økonomi ]

Aktuelle artikler