7 feil kvinner gjør når forhandle lønn

Det er nesten skandaløst at i det 21. århundre kvinner fortsatt tjener betydelig mindre enn menn - de er faktisk betalte 23% mindre enn menn i å utføre den samme jobben, og med samme nivå av erfaring og utdanning som menn har!

7 feil kvinner gjør når forhandle lønn

Det virker som en av de viktigste årsakene til dette avviket ligger i det faktum at de fleste kvinner er ikke like flinke til å forhandle som menn. Imidlertid er å forhandle fram en ferdighet som kan læres og ber om lønn som vi fortjener er ikke så vanskelig å oppnå i det hele tatt.

Les videre for å finne de 7 mest vanlige feilene som kvinner gjør når forhandle lønn og lære å løse disse feiltrinn.

En. Kvinner er ikke direkte nok

Menn har en tendens til å være mer direkte når du ber om noe, mens mange kvinner har problemer med å si hva de egentlig ønsker.

Menn vil tydelig erklære sin lønn forventninger, mens kvinner har en tendens til å skygge unna fra å være åpen og direkte. De fleste kvinner vil heller si at de har store utgifter på grunn av økt helseforsikring kostnader, i stedet for direkte ber om en viss lønn de har i tankene.

Det er feil. Vi får ikke betalt fordi vi trenger penger, men på grunn av de faglige evner og ferdigheter som vi kan tilby.

2. Kvinner har en tendens til å be om unnskyldning for mye

Unnskylde mens forhandle en lønn bør aldri gjøres. Prøv å være selvsikker og aldri uttale unnskyldninger som: "Jeg er virkelig lei meg for å si dette, men jeg tror at jeg burde kanskje få en høyere lønn..."

Være fast, tro på deg selv, kjenne dine mål og statlige tydelig hva du vil. Ikke noen gang si unnskyld når du ber om noe som du fortjener. Hvis du gjør det, vil du bare ende opp med å bli mindre verdsatt og respektert av din potensielle arbeidsgiver.

3. Mange kvinner klarer å gjenkjenne muligheter til å forhandle

Kvinner synes ikke å innse at alt er omsettelig. Mesteparten av tiden de er bare glad for å ha den jobben, og de ikke vet at de kan godta eller avvise hva som blir tilbudt. De aldri prøve å forhandle betingelser og de spør ikke etter hva de virkelig ønsker, av frykt for å bli uhøflig og uhøflig.

Sviktende å forhandle om en bedre lønn vil ikke bare gjøre mange kvinner ofre utrolige mengder penger i løpet av sin karriere, men det vil også holde dem tilbake fra sine karrierer.

Men husk at mulighetene til å forhandle eksisterer overalt og at de fleste arbeidsgivere faktisk forventer du å forhandle! Vær aldri redd for å be om enda mer enn du forventer å motta, og alltid være klar til å gjøre en counteroffer på en lønn forslaget. Ber om en jobb er ikke alltid en take-it-or-leave-it situasjon!

4. Kvinner har en tendens til å være for høflig og trenger å bli likt

En av de største feilene som kvinner gjør når forhandle lønn blir altfor høflig.

Kvinner har nødvendigheten og muligheten til raskt å utvikle relasjoner, selv under et jobbintervju. Det gjør ofte at de føler seg mer trygg og avslappet. Men det fører også ofte til å være overdrevent høflig, behagelig og fin, som i sin tur gjør dem ute av stand til å si nei, av frykt for å skade den potensielle arbeidsgivers følelser. Faktisk er de fleste kvinner føler at du ber om en høyere lønn kan høres uhøflig.

I motsetning til menn, kvinner trenger også å bli likt. Mesteparten av tiden de tror at det å være rett og direkte kan lage din arbeidsgiver som deg mindre.

Men du bør alltid huske på at dette er bare virksomheten og at du bør ikke føle seg skyldig for å be om lønn som du tror du fortjener.

Forhandling og diskusjon vil ikke såre noens følelser, og intervjueren vil ikke bli sint eller liker du mindre bare fordi du er å være ærlig og rett. Faktisk, når det kommer til å fungere, er ærlighet og oppriktighet høyt verdsatt dyder i både menn og kvinner.

5. Mange kvinner vet ikke sin egen verdi

En viktig feil som kvinner ofte gjør er at de ikke kjenner sin verdi i markedet. Før du går på jobbintervju, bør du verdsetter din egen erfaring og utdanning, og informere deg om lønns-standarder i din bransje.

6. Kvinner har en tendens til å fokusere mer på sine svakheter enn på sine evner

Kvinner er som regel overdrevent ærlige, og når du svarer på spørsmålene de har en tendens til å åpent erkjenne og innrømme hva de ikke kan gjøre og hva de aldri har gjort, i stedet for å fokusere på sine sterke sider, evner og ferdigheter.

Svært ofte deres svar er fokusert på sine svakheter: "Vel, for å si sannheten, jeg har egentlig aldri jobbet i denne sektoren," i stedet for å være sentrert på sine evner: "Jeg har jobbet i mange andre ideelle sektorer, og jeg er sikker på at Jeg er helt kvalifisert for denne stillingen. "

7. Kvinner er ofte altfor pratsom eller for stille

Kvinner ofte begynne å snakke om sine personlige ting under intervjuer, i stedet for å være fokusert utelukkende på jobben. Mesteparten av tiden, de nevner sin nylig kjøpte huset, eller til og med deres ekteskap, graviditet eller fødselspermisjon. Dette er feil!

Kvinner har også en tendens til å gi ekstremt lange og detaljerte svar. De bør i stedet konsentrere seg mer på å gi korte og klare svar, samt fokusere mer på intervjuerens ansikt uttrykk og kroppen skilt, som ofte indikerer når det er på tide å stoppe.

Overdreven stillhet er heller ikke en god holdning under et jobbintervju. Mange kvinner er altfor sjenert eller redd for å si noe galt, samt motvillige til å snakke om sine ferdigheter og evner. De vanligvis vente på å bli oppdaget og har en tendens til å gi kun nødvendige svarene.

Som konklusjon, kan være for pratsom eller for stille skade et intervju, men som samtidig er selvsikker og gi riktig mengde tilstrekkelig informasjon kan hjelpe betraktelig.

Har du fant ovenfor informasjonen nyttig? Vær så snill, dele dine egne lønn forhandling erfaringer i kommentarfeltet nedenfor, og la oss få vite hvordan du har håndtert dem.

Aktuelle artikler