7 tips for å forstå tenåringer for å roe ned

Å være en tenårene mor er ikke en lett oppgave i det hele tatt. Barna ønsker å ta voksne avgjørelser, men de tror fremdeles som barn, og du bare gå nøtter hele tiden. Hvor om du prøve å roe ned litt? Ja, jeg vet - er du sannsynligvis tenker noe sånt som "Ja, roe deg ned, er ungen min kjører meg gal", men ungen er ikke forskjellig fra enhver annen tenåring. Omfavne disse syv tipsene, og lære å forstå barnet ditt.

7 tips for å forstå tenåringer for å roe ned

En. Prøv å forstå

Husker du hvordan du følte mens du var gravid? Du gjorde ikke mye gode beslutninger, gjorde du? Og tilbake da, du var helt ok med å fortelle at det var hormoner snakker. Vel, gjett hva - din tenåring hormoner er helt ute av drift i tillegg.

Liket av en tenåringsgutt eller jente er egentlig et hormon bunt på to ben. Du kan ikke forvente noe sånt for å være svært fornuftig. Din tenåring vil sannsynligvis gjøre og si noen ting du ikke liker i det hele tatt. Husk at de dagene ikke vil vare evig, og gjøre ditt beste for å forstå beslutningene din tenåring gjør.

2. Husk din teenage dager

Gå på do og ta en god titt på deg selv i et speil. Nå må du ikke være en løgner og ærlig husker hvor mye problemer du ga dine egne foreldre da du var tenåring. Nei, du var ikke perfekt, uansett hvor mye du ønsker å tro det. Ingen av oss var. Og alle av oss var ganske mye et mareritt under våre teenage dager. Ikke vær overrasket over å kjenne igjen mange av dine egne beslutninger og handlinger i ungen din - blod er tykkere enn vann.

3. Utdanne deg selv

Hvis du virkelig ønsker å forstå din tenåring du trenger for å fange opp på noen lekser. Det er ikke alle det samme som den var da du var barn. Tidene er i endring og tenåringene forandrer seg også.

Selv om mange foreldre ikke ønsker å akseptere det, barna vokser opp mye raskere i disse dager. Barnet kan gå inn puberteten så tidlig som 8 år gammel. Du må være forberedt på dette. Snakk med andre mødre, surfe på internett eller ta en klasse. Husk at du ikke er en dårlig forelder hvis du ber om hjelp. Tvert imot, du er en forelder som bryr seg nok til å be om hjelp.

4. Ro deg ned

Stort sett alt din tenåring har gjort, ser ut til deg mye verre enn den faktisk er. Så hva om din datter har gjennomboret hennes navle eller din sønn har farget håret grønt? Det er ikke slutten på verden. Så slutt panikk og roe ned litt!

I stedet for helt å miste den, og begynne roping på ungen om noe de har gjort, kan du prøve å snakke med dem. Forklare til datteren din at piercinger bære en risiko for infeksjoner, spesielt hvis de er gjort i stuer hvor en mindreårig jente ikke trenger samtykke fra foreldrene til å ha en piercing gjort. Forklare sønnen din, er at grønt hår egentlig ikke den beste måten å gjøre ham annerledes enn andre barn. Han kunne være en stor musiker i stedet.

5. Ta forholdsregler

En av de største bekymringene for en tenåring forelder er at deres barn vil snart begynne å ha sex. Det er ikke en hyggelig ting å tenke på, men det er uunngåelig. Tross alt, alle friske tenåringer har sex - du hadde det også, husker du?

Samle styrke til å snakke med ungen din om sex. La dem vite at de kan snakke med deg om det. Uansett hvor mye du ønsker det - du kan ikke forvente at skolen skal lære ungen om dette.

Pass på at du forklarer din tenåring at de trenger å tenke på uønsket graviditet samt om kjønnssykdommer. Ta din datter til en gynekolog og har prevensjon foreskrevet til henne. Husk, uansett hvor skadelig du tror p-piller - er en abort måte mer skadelig.

Få henne til å forstå at hun fortsatt trenger å bruke kondom hvis hun ønsker å ha sex, fordi de er de eneste prevensjon som beskytter mot kjønnssykdommer. Få dette inn i din sønns hode også.

6. Respekterer deres privatliv og uavhengighet

Du må forstå at din tenåring er ikke din lille gutt eller jente lenger. Tenåringer ønsker å være uavhengige og de fleste av dem ønsker å gjøre en viss avstand mellom dem og deres foreldre. Den minst smertefulle måten er å bare akseptere dette. Det er en normal og sunn del av oppveksten, og det bør ikke være noen annen måte.

Respekter barnets privatliv. De kanskje ikke ønsker å snakke med deg om alt lenger. Ikke press dem - bare la dem vite at de fortsatt kan snakke med deg om noe. Ikke lekter inn i sine rom, ikke søke sine poser og ikke under noen omstendigheter lese deres dagbøker. Du må gjøre ditt beste for å etablere et tillitsforhold mellom deg og barnet ditt. Hvis du vil ha dem til å stole på deg, må du være i stand til å stole på dem også.

7. La dem gjøre feil

Alle foreldre vil gjerne beskytte barna sine fra å gjøre feil, men ærlig talt - dette er ikke mulig. Barnet ditt er bundet til å gjøre feil, og du må la dem gjøre noen av dem.

Selvfølgelig betyr ikke dette at du bare bør la din tenåring løpe rundt uten en anelse om livet, men det betyr heller ikke at du kan overvåke deres hver bevegelse. Gjør jobben din - advare din tenåring om alt du synes er viktig og gir råd. Tross alt, trenger barnet å vokse opp og bli en selvstendig person. Ingen kan gjøre det med sin mor svevende over hodet sitt hvert sekund.

I konklusjonen, du bare trenger å roe ned litt. Du er ikke den første eller den siste forelder å gå gjennom det. Bare prøv å forstå din tenåring. Følg disse tipsene, og det hele bare kan bli litt enklere.

Føl deg fri til å dele dine egne tips i kommentarfeltet, moms rundt om i landet trenger all den hjelp de kan få.

Aktuelle artikler