8 helsemessige fordeler av eple cider eddik

Eple cider eddik er et naturlig middel som forbruket dateres tilbake til ca 400 f.Kr. Hippokrates brukte den til å behandle sine pasienter, og spor av det har blitt funnet i gamle egyptiske urner dateres så langt tilbake som 3000B.C. Det er også sagt at de gamle egypterne var de første til å bruke eple cider eddik for vekttap formål. Oppdag de mange andre helsemessige fordeler av eple cider eddik.

8 helsemessige fordeler av eple cider eddik

Eple cider eddik er gjort gjennom alkoholholdige gjæring av eplejuice, lagret i store trefat før det blir cider. Det er videre forvandlet til eddik ved å legge en bakterie som heter Acetobacter. Den inneholder mer enn 90 stoffer, blant dem over 30 viktige næringsstoffer.

Det er rikt på kalium og mange andre mineraler som for eksempel natrium, kalsium, magnesium, klor, jern og kobber og inneholder store mengder av vitamin C, så vel som vitaminer A (beta-karoten), B1, B2, B6 og E. En av sine viktigste ingrediensene er maleinsyre, som optimaliserer mobilnettet energiproduksjon og hjelper kroppen å frigjøre energi fra fett, karbohydrater og proteiner.

En annen meget viktig stoff som finnes i eple cider eddik er en frukt fiber som kalles pectine. Pectine hjelpemidler fordøyelsen, reduserer dårlig kolesterol og hjelper kroppen fjerne overflødig væske og uønskede giftstoffer.

Alle disse nyttige ingredienser i betraktning, synes eple cider eddik for å være en sann elixir av liv!

La oss ta en titt på noen flere av sine fantastiske effekter og fordeler for menneskekroppen helse.

En. Fordøyelsessystemet

Eple cider eddik hjelpemidler fordøyelsen ved å øke magesyre og ved metabolizing proteiner, samt andre næringsstoffer, som krever et surere miljø for å bli fordøyd.

Det re-equilibrates tarmfloraen, mens tilstedeværelse av pectine bidrar til å bekjempe forstoppelse ved å tiltrekke vann i tarmen.

2. Anti-kolesterol egenskaper

Det bidrar til lavere dårlige kolesterolet ved å fjerne kolesterol avleiringer fra blodårene.

3. Antibakteriell effekt

Den malelnsyre som finnes i eple cider eddik hindrer vekst av skadelige bakterier i tarmen, bidrar til å forebygge diaré og kjemper bakterielle infeksjoner.

4. Naturlig PH regulator, detox og remineralizer

Eple cider eddik regulerer tarmen og urin pH-verdier og stimulerer excretory organer. Det fjerner avfallsstoffer og giftstoffer fra kroppen og renser blodet. Å være svært rik på kalium, remineralizes det også kroppene våre og gjenoppretter alkalisk syre balanse.

5. Blodkar og hjerte fordeler

Takket være sitt høye innhold av mineraler, spesielt kalium, bremser eple cider eddik opp og forsinker herding av blodårene og senker blodtrykket, mens kalsium som finnes i det forsterker sammentrekninger i hjertemuskelen.

6. Anti-radikale og immunostimulant egenskaper

Eple cider eddik er full av antioksidanter og har sterke antibakterielle egenskaper som er nyttig i bremse aldringsprosessen. Det inneholder en stor mengde av vitamin C og beta-karoten (vitamin A) som binder frie radikaler, og hindre dem fra å ødelegge friske celler i kroppen, mens kalsium inneholdt i dette eddik forsterker immunsystemet evne til å beskytte mot skadelige giftstoffer og sykdommer.

7. Vekttap

Stimulerer fettforbrenningen og hjelper i fordøye og assimilere, og deretter forvandle fett til brukbar energi. Den eddiksyre inneholdt i eple cider eddik bidrar til å brenne kroppsfett gjennom å angripe, oksiderende og dermed ødelegge umettede lipider. Av denne grunn er det svært nyttig i vekttap dietter.

8. Bein og hud fordeler

Eple cider eddik reduserer urinsyre krystall innskudd mellom bein ledd, som er forekomster som kan føre til ulike former for leddgikt og forårsake smerte, hevelse rødhet og varme.

Sin antibakterielle, soppdrepende, antiviral og anti-inflammatoriske egenskaper er svært nyttig i behandling av mange hudlidelser, for eksempel allergier, akne, eksem og insektbitt.

Aktuelle artikler