9 populær vintage jentenavn

Vi møtte noen som er oppkalt etter en betydelig stamfar eller en kjent historisk skikkelse, ikke sant? Det er ingenting galt med å gi barnet ditt et navn som ikke er veldig vanlig, men det anbefales ikke å være for avant-garde når plukke en. Tross alt, trenger du ikke vil at barnet jenta til å bli ledd av på skolen. Den gode tingen er at du kan finne et navn som er unikt, men likevel fasjonable.

9 populær vintage jentenavn

Her er en liste over populære vintage jente navn og deres opprinnelse og betydninger for å hjelpe deg å avgjøre.

En. Abigail

Opprinnelse: Hebraisk

Betydningen av navnet: "Min far er gledelig"

En kvinnelig navn Abigail er nevnt for første gang i Det gamle testamentet - I Talmud, er Abigail regnes som en av de Tanak'h syv kvinnelige profeter. Hun var en kone av David, verdsatt for sin skjønnhet og visdom. For dette grunner, var Abigail en svært vanlig jente navn blant jøder, og andre kulturer som ble påvirket av dem.

Men fra sytten-tallet, i romaner av populære forfattere som Charlotte Bronte og Henry Fielding, ble tjenestepiker heter Abigail, så til slutt navnet mistet sin popularitet. Likevel, i de siste årene, ble navnet like populær som nr. 7 på listen over de mest populære jentenavn i 2011 sammen med kallenavnet stammer fra det, Abby.

2. Ada

Opprinnelse: Tysk eller hebraisk

Betydning av navnet på tysk: Noble, adel

Betydning av navn på hebraisk: pryd

Det hebraiske versjonen av navnet, Ada, som er nevnt i boken Gener er en av de første kvinnelige navn noensinne har brukt.

I dag et svært vanlig navn i Norge, var Ada viden populære i det nittende århundre. Akkurat som det er en sak med gammeldagse navn som Ivy eller Ella, ble Ada populært i løpet av de siste årene på grunn av sin enkelhet. Populære filmer som Cold Mountain, med Nicole Kidman og Piano, der et portrett av mute Ade brakt en Academy Award til Holy Hunter, bidratt til populariteten av navnet.

3. Beatrice

Opprinnelse: Latin

Betydning av Beatrice: velsignet, hun som bringer lykke

Holly, helgen i kristendommen

En herlig heltinnen i Shakespeares Stor ståhei for ingenting (fabelaktig spilt av Emma Thompson i filmen fra 1993) og Dantes himmelsk skapning i tredje del av "Divine Comedy - Paradise," navnet på Beatrice har alltid vært et symbol på en vakker og velsignet kvinne. Derfor er det ikke rart at betydningen av navnet i kristendommen er Holly eller hellig.

4. Charlotte

Opprinnelsen til Charlotte: Fransk, feminine diminutiv av Charles

Betydning av Charlotte: "fri mann"

I århundrer brukt blant kongelige og overklassen, fikk navnet Charlotte ny popularitet i siste årene. Bortsett fra kjente Charlottes som Charlotte Bronte, eller Englands dronning Charlotte, må man innrømme at Charlotte York fra Sex and the City, også minner foreldrene å vurdere dette navnet.

Den mest kjente Charlotte, ovennevnte Queen Charlotte, kona til kong George III som regjerte i slutten av det 18. og begynnelsen av det 19. århundre, var kjent for hennes kallenavn "The Mulatto Queen" og det faktum at hun fødte 15 barn. En slukket beskytter av Mozart og Bach, The Mulatto Queen, ga henne kallenavnet på grunn av ryktene å ha afrikansk herkomst.

5. Cordelia

Origin of Cordelia: Latin; Celtic

Latin Meaning of Cordelia: hjerte

Celtic betydningen av navnet: datter av havet, juvelen av havet

En vintage navn som høres sofistikert og er alltid på moten er Cordelia definitivt. Den mest kjente er den yngste, kjærlig datter av Shakespeares Kong Lear. Vi kan ikke være sikker på om keltisk opprinnelse og betydningen av denne årgangen jente navn ble kjent for ham, men vi er enige om at navnet med rette ble valgt etter et tegn på omsorg, vakre, beskjedne, kjærlig og lojal datter.

6. Faith

Origin of Faith: Virtue navn

Nåde, håp og tro har nylig blitt moderne navn sammen med en annen dyd navn, Sofia hvor betydningen er Visdom og som er den mest populære jente navn i 2012.

7. Julia

Opprinnelsen til Julia: Latin

Betydning av Julia: "ungdommelig"

Igjen må vi nevne den store Shakespeare når vi snakker om vintage jente navn og deres betydning. Det er ingen kjærlighetshistorie mer populær over hele verden enn en av Romeo og Juliet (tre til side Bær og Big), en annen versjon av navnet. I tillegg er en skjønnhet som Julia Roberts den beste representanten noen navn kan ha.

8. Penelope

Opprinnelsen til Penelope: Gresk

Betydningen av Penelope: "vever"

Den nye populariteten for denne årgangen jente navn kan ha noe å gjøre med populariteten til Penelope Cruz, men likevel den mest berømte Penelope hele historien er Odysseus kone fra Homers epos.

Navnet ble et symbol på en trofast, klok kone som aldri ville forlate sin mann.

En rask minne av historien: Odyssevs ble straffet av Gud Zevs for å delta i den trojanske krigen, og ble dømt til å lure på i ytterligere 10 år. Hans dronning Penelope, presset til å re-gifte lurt sine beilere på følgende måte, hun ga et løfte om å gifte seg med en, etter at hun er ferdig strikke en genser. I løpet av dagen, hun flittig strikket, men i løpet av natten, hun ville så flittig rive genseren, og på en slik måte tilbringe år før Odyssey returnert.

9. Nora

Opprinnelsen til Nora: Irsk, diminutiv av Honora, eller gresk

Betydningen av Nora: "light"

Opprinnelsen til denne vintage jente navn er trolig irsk, selv om det er stor spredning mellom tyskere og skandinaver, takket trolig til populariteten til Henry Ibsens drama Et dukkehjem. Et portrett av en øm dame som er blindt forelsket i sin mann og adlyder ham i alle aspekter, men når de blir konfrontert med problemer, viser bemerkelsesverdig styrke, vittighet, visdom og oppfinnsomhet er en av de beste kvinnelige karakterer over hele verden.

Likte du denne listen over populære vintage jentenavn, med sin opprinnelse og mening? Har du en interessant historie om en av dem du ønsker å dele? La oss få vite din favoritt baby girl vintage navnene i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler