Fordeler med grønn te

Lær mer om de mange fordelene med grønn te og hvordan gjøre det ordentlig.

Fordeler med grønn te

Grønn te er hentet fra bladene av en plante kalt Camellia sinensis, hvis forbruket har opprinnelse i Kina og Japan, på mer enn 3000 år siden. Gamle kinesiske medisin menn skrev om fordelene ved dette anlegget tidlig i det 2. århundre ac, mens den portugisiske oppdagelsesreisende som har nådd Japan i det 16. århundre, sa de har brukt denne te å kurere hodepine, magesmerter, feber og articular smerter. Men i mange århundrer ingen annen kultur, med unntak av de i Midtøsten, har gitt mye vekt på denne drikken.

Det var bare noen år siden, da ulike medisinske forskere har vitenskapelig bevist alle sine fordeler. Nå er dyrket og produsert på verdensbasis og i tillegg vann, er det den mest konsumerte drikken på planeten. Det er også en av de mest komplekse urter som brukes i den farmasøytiske industrien.

Stoffene som finnes i grønn te kalles katekiner er sterke og effektive antioksidanter er at mange ganger kraftigere enn vitamin E og vitamin C. Grønn te også inneholder koffein, teobromin (en excitant) og L-theanine (en unik aminosyre av grønn te kjent for dets avkobling effekt).

Grønn te og kreft

En av de mest interessante aspekter av grønn te ligger i sin anti-kreft egenskaper. Forbruket av grønn te i Japan, mye større enn i alle andre land, har redusert forekomsten av kreft hos både menn og kvinner. Særlig lav synes å være også antall lungekreft tilfeller i Japan. Imidlertid har det blitt vitenskapelig bevist at grønn te har en beskyttende effekt mot cancerogenesis, hvis konsumert fra starten.

Grønn te og dens anti-aging effekt


Anti-aging effekt av grønn te er på grunn av sitt høye innhold av flavonoider, som er veldig sterk i å beskytte hjertet og i bekjempelse av frie radikaler, som er ansvarlige for aldring av huden. Det forsterker immunforsvaret og bremser aldringsprosessen. Forskere arbeider nå med en bestemt catechin av grønn te, kalt EGCG (epigallocatechin gallate). Det virker som EGCG har veldig sterk antioksidant evner og at det hjelper reaktivere døende hudceller.

Grønn te og kosthold

Grønn te regulerer stoffskiftet, forbedrer tarmfloraen (det er en svært kraftig antibakteriell), og bidrar til å miste vekt. Det reduserer sukker absorpsjon, mens dens polyfenoler gjøre kroppen produserer varme som brenner fett.

Andre fordeler

Fordelene av grønn te er flere og det er vanskelig å nevne dem alle på en gang. Det har blitt bevist at det sikrer god leveren fungerer, senker blodtrykket, lindrer hodepine og beskytter mot mage-og luftveisinfeksjoner. Det er også indisert for behandling av osteoporose og den akselererer alle helbredende prosesser. En ny forskning tyder på at det kan være nyttig for å redusere periodontal sykdom og i å bevare tennene.

Hvordan lage grønn te riktig

For å opprettholde og ikke ødelegge de aktive ingrediensene i grønn te, må du koke vannet og la dem avkjøles til 80 ° C (som er bare brøl kokende), hell det over tebladene, dekk og sette mot i 3 minutter.

Ikke glem at grønn te inneholder en moderat mengde koffein, og kan føre til nervøsitet og angst. Den anbefalte mengden av grønn te er to til tre kopper per dag.

Har du funnet ut alt du ønsket å vite om fordelene med grønn te? Gi oss beskjed i kommentarfeltet.

Aktuelle artikler