Helsemessige fordeler av ingefær

Ginger (Zingiber officinalis) er en medisinsk plante som tilhører Zingiberaceae familie og stammer fra Sørøst-Asia. Hindu og kinesiske kulturer har brukt ingefær i mer enn 3000 år som en beroligende fordøyelsessystemet. Araberne vurdert det et afrodisiakum, mens den gamle indianerne brukte den i fysisk og åndelig renselse.

Helsemessige fordeler av ingefær

I hundrevis av år arabiske kjøpmenn kontrollert handel med tørket ingefær i Europa, men i dag sin dyrking har spredt seg til mange varme land som Afrika, Indonesia, Brasil, Mexico, Peru, Venezuela og Jamajca.

Navnet sies å ha blitt avledet fra det indiske Zingibil, eller som noen etymologists vedlikeholde, fra den arabiske ordet Zind-schabil, som betyr rot.

Den del av anlegget som oftest brukt i medisinske midler, og for kulinariske formål er roten, som er kjent for sin sterke og bitter smak. De mange fordelene med ingefær samt sin særegne smak er tilskrevet gingerol, den essensielle oljen som finnes i sin rotstokk.

Ingefær meste inneholder vann, men den er også sammensatt av sukkere, karbohydrater, proteiner og kostfiber. Den inneholder mineraler som kalsium, fosfor, natrium, kalium, magnesium, sink og kobber, så vel som vitamin C, B1, B2, B5, B6, E og J.

Kaldt og influensa rette

Takket være den antivirale egenskaper ingefær forebygger og behandler kaldt, influensa og hoste problemer. Det hjelper smelte slim og åpner bihulene og bronkiene. Dens termogen effekt øker kroppsvarme og kan være meget nyttig i tilfelle av feber og frysninger, samt i å brenne av kroppsfett!

Fordøyelsessystemet problemer

Tradisjonelt brukt i århundrer til nytte og helbrede hele fordøyelsessystemet, hjelper ingefær også i tilfeller av flatulens, meteorisme, tarmgass og oppblåsthet. Det virker som det stimulerer bukspyttkjertelen til å produsere et enzym, noe som favoriserer fordøyelsen, mens dens sterke antibakterielle egenskaper er nyttige i å gjenopprette sunn tarmflora. Det kan hjelpe lindre kvalme og oppkast forårsaket av ulike årsaker og faktorer, ett kjemoterapi blant dem. Anti-inflammatorisk fordeler av ingefær er bra for å lindre sår og gastritt problemer.

Smertelindring

Ingefær er nyttig i lindrende artikulære og muskelsmerter, forårsaket av overdreven trening, leddbetennelse, revmatisme og leddgikt.

Skin

Ingefær er svært nyttig i behandling av hud betennelser, favoriserer det blodstrøm, stimulerer blodsirkulasjonen og hjelper utvise giftstoffer. I Thailand er det olje som brukes i massasje behandlinger, for å dempe hud feil, hevelse og betennelse. Ingefær er også en kraftig antioksidant og den bekjemper frie radikaler dannes og fremmer mikrosirkulasjonen. Det revitaliserer og gir energi til huden og er også sagt å behandle og redusere hypopigmentation.

Ingefær te

  • 4cm stykke fersk ingefær rot
  • brunt sukker eller honning
  • lime

Vask ingefær for å fjerne skitt og rusk. Skrell rot og skjær den i små biter. Hell fire kopper vann i en gryte og kok opp. Når det begynner å koke, tilsett ingefær skiver, dekk og fortsette oppvarming 15-20 minutter på lav brann. Filtrere te ved hjelp av en tesil og blidgjøre den med brunt sukker eller honning og legge til en lime skive om du vil.

Jeg du ønsker en sterkere te smaken, rist litt kalk glede i vannet når det koker.

Er du en ingefær fan og er det noe som du ønsker å legge til i kommentarfeltet? Du har sikkert allerede brukt ingefær i mange andre måter som vi ikke har beskrevet ovenfor, så hvorfor ikke dele det med oss?

Aktuelle artikler