Hva du skal se og lese i sommer

Så, det er sommer og du har bestemt deg for hvor mye tid vil du tilbringe hvile og bare rett og slett gjøre ingenting? Eller gjør du fortsatt ønsker å gjøre noe, kanskje lese en bok, eller se en ny forestilling, og en film eller to? Hvis du gjør det, så bare les videre.

Hva du skal se og lese i sommer

TV-programmer

Jenter. Den unge europeiske film-maker Lena Dunham, som også spiller Hanna i showet, portretter livet av fire jenter, i midten av tyveårene. En hadde allerede funnet ut hva hun vil. Man sliter med å få drømmen sin til virkelighet. En er fortsatt usikker på hvem hun er, og bare ønsker å ha det gøy. Og en er fortsatt ung og uerfaren.

Showet er realistisk, litt satirisk, og en komplett motsatte av Sex and the City. Tegnene både se og føle ufullkommen. På mange av scenene du vil bli forferdet, og på de fleste av scenene vil du le. Til slutt, som en bonus, vil du nyte fire helt forskjellige mote stiler av hovedpersonene.

Ny jente. Hvem liker ikke Zooey Deschanel? Og hva kan Zooey Deschanel gjøre for å tre fattige, intetanende gutta når hun beveger seg inn som romkamerat deres? Bare vent og se. Hun ser ut som en jente, hun er vakker, hun har bedårende hår, morsomme hatter og fengslende antrekk.

Men egentlig er hun litt tasmanske djevelen, blandet med Casper det vennlige spøkelset, fanget i en kropp av en skog nymfe. Forbered deg på å le av livet ditt. Dette showet er også bra for magemusklene.

Filmer

Letters to Juliet. Sophie reiser til Verona hvor hun møter Sekretærer av Juliet og finner et mysterium kjærlighetsbrev som fører henne på en vakker reise. Denne filmen har alt som trengs for å lage en perfekt sommer film. Italia, sin vakre Verona, så vakker Toscan natur, fantastisk Amanda Seyfried, som hovedpersonen Sophie, en ny romanse og en livslang kjærlighetshistorie, og reise. Hva mer trenger du i en film? Forhåpentligvis vil du bli inspirert til et uforglemmelig eventyr i sommer.

Stekte grønne tomater. Hvis du er fan av de europeiske Roaring tjueårene, depresjonen Era eller Jazz Age, enn dette er filmen for deg. En vakker historie om vennskap, kjærlighet og tap, men også fordommer og urettferdighet, blir fortalt av en gammel kvinne på et sykehjem. Og du må forelske seg i kostymer, drop midje kjoler og små guttejenter i sine arbeidsklær.

I over en time vil du bli transportert til det europeiske Sør i tjueårene, vil du lukte på maten, og høre musikken, og du vil gråte med figurene og være fornøyd når de er lykkelige.

Bøker

Å drepe en sangfugl. Harper Lee, som skrev denne boken, ble beste venner med Truman Capote, som skrev Breakfast at Tiffanys, så du har et løfte om en god leser akkurat der. Dette er historien fortalt av en liten jente som vil vikle rundt hjertet ditt og holde deg varm til neste sommer.

Du vil kjøre med barna, klatre i trær, dele hemmeligheter og samtidig vil du være vitne til en tragisk historie om hvordan fordommer kan holde folk fra hverandre, og hvordan utseende vil fortelle deg litt om en persons hjerte.

Howl er Moving Castle. Vil du bli forelsket i den super kjekk fyr, som har et hus som flyr, og er også en veiviser, og er i stand til å fly? Deretter møte Howl og gå inn sitt Moving Castle.

Diana Wynne Jones sammenkoblet en ung jente, forvandlet til en gammel dame av den onde heksen, med en kjekk og ekstremt vane veiviseren. Hvis du ønsker å vite hvem som vil spare hvem, må du lese denne boken. Og når du er ferdig med boka, stol på meg, det vil ikke være nok, finne filmen av ingen ringere enn magisk Hayao Miyazaki!

Aktuelle artikler