Hvordan å holde en følelse av humor i ikke-så - morsomme situasjoner

Noen ganger er livet er morsomt og andre ganger, vel ikke så mye. Mens det er lett nok å le når noe komisk skjer, hvordan kan du holde din sans for humor når du egentlig ikke kan se noe morsomt om hva som skjer?

Hvordan å holde en følelse av humor i ikke-så-morsomme situasjoner

Ingenting føles bedre enn å le. Hvis du ser tilbake på de beste tider du har hatt i løpet av livet ditt, er det sannsynlig at de fleste av dem involvert smiler og ler og gjør ting som gjorde deg glad.

Men ikke hver hendelse eller situasjon er latterlig. Folk blir syke eller dø. Du møter problemer hjemme eller på jobb, eller du er overveldet med forpliktelser som egentlig ikke gjør du føler deg bra, og enda mindre fornøyd nok til å le.

Fordelene med humor

Mens det kan være vanskelig i visse tilfeller å se den positive eller morsomme siden av livet, det er mange fordeler med å holde din sans for humor, selv når det viser seg å være svært utfordrende. For eksempel, har du noen gang vært i en spent situasjon og hadde noen knekke en spøk?

Selv om det kunne riktignok slå tilbake, har et godt timet en liner evnen til å avlaste et helt rom fullt av spenning. Og når alle har en liten latter og frysninger ut i et minutt, blir stemningen litt lettere og produktivitet er trolig økt som følge.

Humor hjelper også deg å takle. Hvis du arbeider med en ekstremt vanskelig situasjon, for eksempel en kronisk sykdom eller potensielt dødelig sykdom, kan en liten bit av latter gjøre dagene ikke fullt så kjedelig. Livet er mer behagelige når du holde positive og nyte deg selv mot alle odds.

Ikke bare gjør nytte ler du, men det hjelper også de rundt deg. Det kan trekke dem ut for å tenke på siste angrer eller fremtidige bekymringer og holde dem i nåtiden ved å delta i noen morsom historie å fortelle eller gjøre noe komisk, det er så mye bedre.

Fysisk sett, holde evnen til å nyte livet kan hjelpe deg å leve lenger. Folk som tilbringer mer tid ler og koser seg har færre stress relaterte problemer som kan føre til store helsemessige problemer nedover veien.

Holde humor i live

Så, hvordan kan du holde din sans for humor når du finner det vanskelig å smile selv? Følg disse enkle retningslinjene:

Se etter det positive

Om en situasjon er "god" eller "dårlig" er basert utelukkende på din oppfatning. Hvis du tror det å være positive, er det. Men hvis du tror det er negativt, så det er også sant.

Noen hendelser er bare tragisk, fra bilulykker til diagnostisering av en sykdom til massehenrettelser som synes å ha oppstått i for høy hastighet. Mens det er ikke noe morsomt om dem, hvis du fortsetter å tenke på dem og la dem spise deg levende, det er akkurat hva de vil gjøre.

Riktignok vil du ønsker å ta deg tid til å helbrede og sorg når de står overfor noe som har negative konsekvenser. Men på et tidspunkt må du gjøre deg plukke opp og flytte på ved å søke etter det positive i situasjonen.

Det er ikke alltid lett å finne, som du kanskje allerede har funnet ut. Men, hvis du ser hardt nok, vil du se noe som du kan fortsatt være takknemlig til tross for den dystre situasjonen.
Kanskje den forferdelige omstendigheter gjør du setter familien mer og du har blitt tettere som følge av dette. Eller kanskje gjennom tragedien har du fått nye venner. Uansett positivt at du kan finne, må du fokusere på det.

Ikke vær redd for å gi slipp på å være alvorlig for et minutt eller to

Bare fordi det er en spent situasjon, spør deg selv hva du har å tape ved å la alvoret gå for et minutt eller to og ha en latter for å lette ting opp.

Det er som når du er involvert i en spent prosjekt på jobb og i midten av en opphetet møte noen sier noe morsomt. Slippe noen av følelser gjennom latter lindrer spenning, som å ta en lokket av en trykkoker. Ting putre ned og du er bedre i stand til å komme tilbake til virksomheten.

Eller hvis du er på sykehuset med noen du elsker, og rommet er rolig etter å ha fått noen dårlige nyheter og noen sprekker en spøk om gummihansker. Det tar fokus bort hva som skjer og gir deg tid til å samle tankene og sette ting i perspektiv.
Ja, du har fortsatt å forholde seg til hva som skjer, men det er mye enklere når du ikke prøver å være seriøs hele tiden.

Gi deg selv tillatelse til å le

Humor er ikke en synd. Det er greit å le, selv når det er tøft. Selvfølgelig kan du ikke ønsker å bryte ut i en full hearted mage latter etter bare å være involvert i en bilulykke, men litt lett humor for å lette vanskelige omstendigheter ikke kommer til å gjøre vondt.

Noen ganger kan du føle at det ikke er riktig å knekke en spøk eller opprette et smil eller to. Du er bekymret for at det er «galt» å holde humor under dystre situasjoner slik at du ikke gir deg selv tillatelse til å lette ting opp.

Selv om det er forståelig å føle på denne måten, sier ingen at verden ikke kan være hyggelig bare fordi dårlige ting skjer. Det er ikke å komme bort fra ting som gjør deg trist. Det er det som gjør livet hva det er.

Men, trenger du ikke å holde det tristhet i live lenger enn den trenger å være. Gi deg selv rett til å nyte ting så mye som mulig, selv når du lurer på om det er den riktige tingen å gjøre.

Livet er kort. Ett minutt du er i din tidlige tenårene prøver å finne ut hvordan du kan navigere gjennom verden og det neste minuttet du er i din sekstitallet lurer på hvor i helvete tiden gikk.

Når du ser tilbake på dine år, hva ønsker du å se? Vil du ha minner av å sitte rundt å bekymre, trist og opprørt over det som skjedde i verden, eller har du lyst visjoner om deg og alle rundt deg ler og koser dere?

Livet er hva du gjør ut av det. Hvis du vil ha et liv som er utviklende og fylt med gode tider, gjør det på den måten. Holde din sans for humor er en god start!

Aktuelle artikler