Hvordan å stoppe føle seg ensom hele tiden

Ensomhet er en ubehagelig følelsesmessig tilstand som de fleste opplever fra tid til annen. Det er et problem i dagens moderne samfunn som rammer både unge og gamle, menn og kvinner likt. Her er hvordan du kan slutte å føle seg ensom.

Hvordan å stoppe føle seg ensom hele tiden

Håndteringen av ensomhet kan være vanskelig som det er ofte ledsaget av følelser av tomhet, frakobling, og tristhet. Hvis ikke behandles riktig, kan ensomhet noen ganger føre til mer alvorlige psykiske tilstander som ekstrem ulykkelighet, depresjon og angst og føre til uønsket sosial isolasjon.

Heldigvis finnes det mange måter å overvinne ensomhet, igjen med livet, og til slutt slutte å føle seg ensom midt i mengden. Det kan virke vanskelig i begynnelsen, men det er verdt innsatsen.

Føle seg ensom er ikke det samme som å være alene

Mange mennesker opplever følelsen av ekstrem ensomhet selv når omgitt av andre mennesker.

Ensomhet er, faktisk, ofte beskrevet som en følelse av isolasjon, ikke tilhørighet, og ikke være i stand til å kommunisere med andre.

Hva slags forhold har du?

Du vet kanskje tusenvis av mennesker og har mange venner, men det er kvaliteten på relasjonene som betyr noe. Hvis dine relasjoner er overfladiske og mangler i dybde eller intimitet, vil du føle deg ensom til tross for å være i selskap med andre.

Å ha meningsfulle relasjoner og være omgitt av mennesker som du kan dele dine tanker og følelser med er det som virkelig betyr noe i livet.

Begynn å overvinne ensomhet i dag

Ensomhet er en passiv tilstand som fører til apati, tapper oss for energi, og fratar oss et hyggelig liv.

Begynner å gjøre med ensomhet i dag. Slutte å være passiv og ta affære nå.

Endre din tilnærming til ensomhet - akseptere det

Ensomhet er en helt naturlig følelse som alle mennesker opplever. Det er ikke nødvendigvis noe negativt. Ikke vær redd for det og ikke prøve å fornekte det eller ignorere det. Når du har erkjent og akseptert din ensomhet, vil bare så du kunne endre det eller snu det til noe positivt.

Det første trinnet er å fortelle deg selv at du er den eneste som er ansvarlig for ditt liv og dine valg. Du kan gjøre livet ditt bedre, fyldigere og rikere eller la den være som den er.

Akseptere ensomhet og forstå hvordan det påvirker livet er den beste måten å begynne å endre ting.

Finne årsaken til din ensomhet

Prøve å finne den egentlige årsaken til din ensomhet.

Hvis du ikke gjør det, vil du ikke være i stand til å håndtere det og du vil ikke vite hvordan håndtere andre problemer forbundet med det.

Undersøke livet ditt, skrive ned følelsene dine, analysere dem, eller snakke med noen. Pinpointing grunn av ensomhet din vil hjelpe deg å avgjøre hva du må gjøre for å overvinne den.

Lære å være alene

Hvis du hele tiden henge ut med folk for å undertrykke følelser av tomhet og ensomhet, bør du stoppe et øyeblikk.

Nøkkelen til å overvinne ensomhet er ikke å unngå det, men å akseptere det og lære å være alene med deg selv. Når du forstår dette, og når du klarer å tilbringe tid alene og fokusere på din indre vesen, vil du føle deg mye bedre. Facing dine følelser, vil frykt og begjær hjelpe deg å bli kjent med deg selv bedre, og dette vil kraftig forbedre dine relasjoner med andre mennesker. Du vil føle deg mer avslappet og selvsikker og andre mennesker vil føle det og svare på det.

Lær å nyte ditt eget selskap

Ikke bli sittende fast i rutiner og ikke la apati holde deg fra å være aktiv. Transformere ensomhet til noe positivt og lære å nyte ditt eget selskap. Ensomhet kan ha mange fordeler. Det kan bringe frem din kreativitet og hjelpe deg å finne ditt sanne selv.

Velger å se på å være ensom i et positivt lys. Det er så mange ensomme aktiviteter som kan løfte opp din ånd, aktivere ditt sinn og lette din ensomhet. Lesing, maling, matlaging eller hagearbeid, er bare noen av dem. Finn noe som passer dine interesser og fokus på det. Slutt å tenke på fortiden eller bekymre seg for fremtiden og begynne å verdsette det nåværende tidspunkt.

Ensomhet kan også hjelpe deg å gjøre konstruktive endringer i livet ditt. Når du lære å være lykkelig og komfortabel med deg selv, vil du også finne ut hva du virkelig ønsker fra livet. Og du vil ikke føle seg ensom lenger.

Styrke eksisterende relasjoner

Koble med folk du allerede kjenner. Ring dem, gå og se dem oftere, eller skrive til dem hvis de ikke er i samme by. Prøv å utdype dine kontakter og gjøre dine forhold mer meningsfylt.

Nå ut til folk og skape nye relasjoner

For å stoppe føle seg ensom, kan du opprette nye sosiale relasjoner. Uten menneskelig interaksjon, kan ensomheten slår inn fullstendig ensomhet. Dele meninger og livserfaringer med andre mennesker er det som alle mennesker trenger - vi er ikke ment til å leve livet alene.

Ikke forvent at folk vil nærme deg og ber deg om å være deres venn. Du bør gjøre en innsats for å nærme seg dem først. Hvis du aldri snakke eller ta noen initiativ, vil de anta at du ønsker å være alene.

Heller enn å vente for folk å invitere deg til sosiale sammenkomster, gå opp og arrangere events. Organisere utflukter, møte opp med gamle venner, eller invitere nye folk over.

Men husk å være tålmodig og ta det sakte. Sosiale relasjoner og vennskap er ikke bygget over natten. Det tar tid å bli kjent med en annen person, bygge rapport og utvikle gjensidig tillit.

I mellomtiden liker å tilbringe tid med nye venner og gjøre aktiviteter som interesserer dere begge. Dette er et godt skritt.

Stopp venter og ser - bli involvert i aktiviteter

For å unngå følelsen ensom, må du holde deg opptatt og engasjere seg i en aktivitet som vil få deg til å føle deg glad og fornøyd. Når du forandre deg selv, vil verden rundt deg endre også.

Bli med i en klasse eller en klubb, eller deltar i et team prosjekt som frivillig, kan ha en rekke fordeler.

Komme involvert i en aktivitet vil ikke bare stimulere nysgjerrigheten og gjør du lære en ny ferdighet, men det vil også hjelpe deg å møte nye mennesker og gi deg en følelse av å tilhøre en gruppe.

Volunteer: hjelper noen som er mer ensomme enn du vil føle deg mer knyttet til livet

Det er nok av muligheter. Hjemløse shelters, suppekjøkken, omsorgsboliger for funksjonshemmede, sykehus og sykehjem er bare noen få.

Det handler om å gjøre noe nyttig for noen som virkelig trenger din hjelp, vil gi deg lykke og tilfredshet. Dine følelser av tomhet og ensomhet vil raskt forsvinne, og du vil begynne å føle seg mer knyttet til liv.

Frivillig arbeid vil også gjøre deg møte mange andre verdifulle mennesker som prøver å gjøre noe godt for andre uten å forvente noe tilbake. Dette er en god måte å utvikle meningsfulle vennskap.

Bli med en internett-samfunnet og finne støtte online

Ensomhet er utbredt i moderne samfunn. Det er langt mer ensomme mennesker i denne verden enn du kanskje tror, ​​og mange av dem er på jakt etter venner å snakke med. Bli med en internett-samfunnet og finne dem.

Dele tanker, hemmeligheter, bekymringer og erfaringer med andre personer som føler det på samme måte vil hjelpe deg å føle deg mindre ensom og mindre isolert. Opprette vennlige forbindelser på nettet kan være like verdifulle som danner dem i det virkelige liv. Bare husk å være en forsiktig internett-bruker. Ikke alle er på nettet som de sier de er.

Du kan også bli med ensomhet støttegrupper på nettet. Noen ganger kan de være svært nyttig.

Lær å være sammen med andre mennesker

Sosiale relasjoner og vennskap er basert på gjensidig respekt. Dette betyr at i stedet for bare å snakke, må du også lære å lytte til andre mennesker og vise at du er interessert i hva de har å si.

Med andre ord, må du respektere deres behov for å uttrykke sine meninger og følelser, akkurat som du ønsker dem til å respektere ditt.

Ikke være en byrde

Når du møter noen, ikke eksos ham eller henne med dine problemer og ikke prøve å raskt lage en intens forhold. Ingen liker noen som er for pågående eller for desperat. Du må la et nytt forhold å ta sitt naturlige forløp og gi det tid og rom til å utvikle.

Men bare ved å begynne å skape nye sosiale kontakter, vil du allerede føle seg mindre ensom.

Elsk deg selv og andre vil elske deg for

Er du redd for at du ikke kan måle seg med andre mennesker? Føler du deg usikker på deg selv? Tror du at ingen bryr seg om deg?

Hvis frykten for å bli avvist hindrer deg fra å etablere relasjoner med andre mennesker, da har du en selvtillit problem.

Prøv å fokusere på dine gode kvaliteter i stedet for bare de negative. Som strekker seg langt inn i deg selv, overvinne din frykt og lære å akseptere deg selv for den du virkelig er vil hjelpe deg å bli mer selvsikker, mer sosialt avslappet, og dermed mindre ensom. Når du lærer å leve med deg selv, vil andre mennesker nyte din bedrift også.

Ensomhet ikke vare ikke evig

Stay positive og alltid se på den lyse siden av livet. Negative følelser ikke vare til evig tid. Ensomhet, tristhet eller depresjon, er bare midlertidige følelser som er en del av alles liv.

Unngå fortvilelse, ikke tillate deg selv å velte, ta affære og ting vil endre seg.

Forhåpentligvis dette innlegget har hjulpet deg til å føle litt bedre. Hvis du har noen andre forslag eller tips om hvordan du kan slutte å føle seg ensom, kan du skrive i kommentarfeltet nedenfor, og ikke glem å dele dette innlegget med andre!

Aktuelle artikler