Hvordan du gjør yoga nidra hjemme

Yoga nidra ("yoga hvile" eller "yoga sleep") er en avspenningsteknikk som har blitt svært populært de siste årene. Den brukes som en måte å redusere stress, kan hjelpe til med søvnløshet, angst, migrene osv.

Hvordan du gjør yoga nidra hjemme

Det er ulike stadier i å utføre yoga nidra, men vi vil innføre enkle teknikker som du kan øve trygt i personvernet til hjemmet ditt, og hvis primære mål er å hjelpe deg å slappe av og la gå av stress. Det tar bare 15-20 minutter om dagen, og du kan øve når det passer.

Før du begynner å gjøre yoga nidra hjemme, lufte ut rommet.

Temperaturen bør være rundt 20 ° C (68,2 ° F). Sett på noe behagelig, stoffrester og forberede et teppe i tilfelle du er kald. Det er anbefalt, men ikke obligatorisk å vaske tennene, og skylle ansiktet og nesen før praktisere, samt praksis på tom eller halvfull mage (slik at du ikke ville døse av).

Nå er du klar til å gjøre yoga nidra hjemme.

 • Lå på ryggen, med beina og armene litt fart og håndflatene vendt mot taket (yoga utøvere kaller det "liket positur"). Strekk bena. Lukk øynene, slapp kjeven, haken og tungen. Dette er svært viktig fordi posisjonen tungen viser om du er veldig avslappet. Tuppen av tungen bør så vidt berører øvre pall av tennene.
 • Ta noen dype åndedrag. Ikke prøv å slappe av, bare konsentrere seg om pusten din. Legg merke til hvordan pusten er litt kaldt når inhaling og varm når exhaling. Vi vil bruke puste å varme opp og slappe av kroppen vår.
 • Nå, ta hensyn til din høyre fot. Tenk deg at du har en annen nese og puste gjennom foten. Du vil merke en varm, kriblende følelse, som om berørt av fjær. Ikke mist motet hvis du ikke føler noe for de første gangene. Den følelsen kommer med tiden, når du lærer hvordan du kan holde oppmerksomhet.
 • Flytte oppmerksomheten og puste gjennom tuppen av høyre stortå, spissen av andre tå, midt tå, fjerde tå og lilletå.
 • Sakte, flytte oppmerksomheten mot ankelen din og fortsett mot høyre kne og lår. Fortsett å puste fra hoftene til bunnen av ryggraden.
 • Pust gjennom ryggraden fra perineum mot baksiden av nakken din. Prøv å konsentrere seg om hver ryggvirvel.
 • Når du kommer til halsen, dirigere pusten til høyre skulder, og deretter gradvis flytte den ned til fingrene. Konsentrer deg på tuppen av høyre tommel, deretter tips av pekefingeren, spissen av langfingeren, spissen av ringfingeren og tuppen av lillefingeren. Varm opp håndflaten og gå tilbake til halsen.
 • Pust inn og pust ut gjennom halsen i noen sekunder, og deretter fortsetter mot venstre skulder og arm. Gjør det samme du gjorde med din høyre arm.
 • Igjen puste gjennom ryggraden fra nakken ned til perineum. Det hjelper hvis du forestille deg en tynn strøm av vann går gjennom ryggen.
 • Flytt oppmerksomheten mot venstre hofte, og ned til din venstre lår, venstre kne, ankel, tips av tærne og hele foten og deretter sakte gå tilbake til halsen din (som du gjorde med høyre ben).
 • Nå puster gjennom halsen din. Deretter flytter oppmerksomheten til tuppen av haken, munnen, tungen din, roten av tungen din, nesetippen din, neseborene, kinnben. Etter dette, fokusere på dine øyeepler, øyenbryn og plass mellom øyenbrynene (såkalt "tredje øyet"). Bo der i noen sekunder, og deretter flytte oppmerksomheten til toppen av hodet ditt.
 • Ta noen dype åndedrag og sakte åpne øynene. Riste hendene og strekke på armer og ben. Du først yoga nidra praksis er over.

Ikke bli overrasket eller frustrert hvis du sovner mens du gjør yoga nidra.

Det er normalt og det skjer med alle nybegynnere. Egentlig bør du være fornøyd, fordi det viser at du har klart å slappe helt av. Senere, som du blir dyktigere i å gjøre yoga nidra hjemme, kan du begynne å puste gjennom chakraene og bruke visualisering teknikker for å få enda bedre resultater.

Aktuelle artikler