Hvordan du kan snakke så barna vil lytte - myndighet

Barnet er ulydige? Allerede føler at du mister kontrollen over ham? Har du noen gang lurt på hvor nøye gjør barnet ditt faktisk lytte når du snakker? I de neste artiklene skal vi forsøke å nærme seg dette veldig vanlig og komplekse problem, og peke på noen av de viktigste foreldre regler som kan hjelpe deg i å finne en løsning.

Hvordan du kan snakke så barna vil lytte og # 8211; myndighet

For å få barnet til å lytte må du være:

  1. Autoritativ
  2. Konsekvent
  3. Clear
  4. Interessant
  5. Oppmerksom på barnets alder og evner
  6. God lytter

Så, hvordan du kan snakke så barna vil lytte? la oss starte med det viktigste: autoritet.

Fra den første dagen i hans liv, du er den viktigste personen for barnet ditt. Men hvis du ønsker å holde dette stedet og etablere reell myndighet du må jobbe med deg selv 24/7.

Reell myndighet kommer med alder, utdanning (intellektuell autoritet) og konsistens (når det gjelder forbud, straff, avtaler). Poenget er at hvis du vil at barnet skal lytte, må du vinne hans RESPEKT først.

Myndighet som kommer med alderen er faktisk forskjellen i alder og erfaring. Mens vokser opp, ser barnet opp til deg og beundrer deg for de tingene du vet og gjøre. Barnet har til å stole på deg og tror at selv når du handler på en måte som er ubehagelig for ham at du har hans beste interesse i tankene.

For eksempel: Hvis du ikke vil at barnet ditt å gå til en fest med vennene sine, fordi du tror han er fortsatt for ung og du er redd for at noe ille kan skje med ham, bør avgjørelsen være støttet opp med eksempler (inkludert de fra din personlige erfaring) og forklaringer slik at han skulle forstå at frykten er berettiget. Dette er ikke alltid lett, det krever mye tålmodighet på din side, men i et langsiktig, er det verdt innsatsen. På denne måten, selv om du nekter å føye barnets whish, hvis du er overbevisende og autoritative, vil barnet til slutt innse at din atferd er styrt av gode intensjoner og omsorg.

Du er eldre -> Du vet bedre -> Du er rett -> Du bør følges. Intellektuell autoritet er lik en som kommer med alderen og er enda viktigere etter hvert som barnet blir eldre. Barnet respekterer deg ikke bare for din alder og erfaring, men også for din kunnskap. Han er klar over at dine ord er støttet opp med kunnskap som er mer dyptgripende enn hans og din dom er helt klarert. Foreldrenes intellektuelle autoritet blir ofte testet (fristet) når du blir spurt et spørsmål du ikke kan svare på. Du må finne den beste veien ut av den pinlige situasjonen, selv om du er klar over at barn under oppveksten innser at foreldrene ikke vet alt.

For eksempel: Barnet spør deg hva som er verdens raskeste dyr. Du vil forklare at hastigheten er veldig viktig for dyr (jakt, rømmer fra rovdyr, osv.), kan du nevne et par meget raske de (antilope, gepard) og deretter sammen med ham sjekke (i leksikon eller på Internett) hvilken som er raskeste. På denne måten vil du ikke miste din intellektuelle autoritet, og du vil hjelpe ham til å tilfredsstille sin nysgjerrighet.

Fighting og konfrontere foran et barn kan alvorlig svekke foreldrenes autoritet, spesielt hvis de slåss om barns oppvekst.

Hvis en far sender et barn til sengs, må en mor ikke tillate ham å bo og se på TV. Dette refererer til andre nære personer samt (besteforeldre, tanter, etc). Foreldrenes autoritet må ikke være ubestemt av noen.

Hvis du heve deg barnet autoritativt, vil du få hans respekt. Og som et resultat vil du bli hørt.

I neste artikkel vil vi diskutere andre viktige faktorer som kan hjelpe deg å lære å snakke slik at barna vil lytte - konsistens og klarhet.

Aktuelle artikler