Hvordan endre dårlige økonomiske vaner

Du må vite minst én person som gjør mye mer penger enn du gjør og likevel, liksom, alltid går tom for penger i slutten av måneden. De vil nok si noe sånt som "jo mer du gjør jo mer du bruker", men vanligvis er situasjonen litt annerledes. Folk bare har mye dårlige økonomiske vaner de ikke er villige til å endre seg.

Hvordan endre dårlige økonomiske vaner

Disse vanene kan virkelig føre deg til å være den personen som aldri har nok penger, uansett hvor mye du gjør. Hvis du ikke bli kvitt dem, vil du være i stand til å bruke alle pengene du har, med mindre du tjener millioner. Finn ut hvordan du kan endre dårlige økonomiske vaner.

En. Avbryt kredittkort

I morgen tidlig - avbryte alle dine kredittkort. Du tror kanskje at du ikke kan leve uten dem, men seriøst - folk har overlevd før kredittkort ble enda oppfunnet. Så kan du.

Grunnen til at du ikke bør ha kredittkort er at de gir deg en falsk følelse av økonomisk sikkerhet. Du tror at du kan ha råd til noe fordi du ikke egentlig betale for det med en gang når du betaler med kredittkort, mens sannheten er at du egentlig ikke har råd til det. Så glem om kredittkort og sjekker og betale med kontanter.

2. Lett på internett shopping

For samme grunn bør du avbryte kredittkort, bør du ta det med ro på internett shopping. Siden du ikke gir noen "ekte" penger, pleier du å føle at du har egentlig ikke brukt noe, mens du faktisk bruke hundrevis av dollar. Dette er en veldig, veldig dårlig økonomisk vane at du virkelig skulle endre seg. Prøv å kutte internett shopping til et minimum. Det er praktisk, men det er egentlig ikke budsjett vennlig.

3. Finn din økonomiske samvittighet

Du må ha minst en økonomisk fornuftig person i livet ditt. Du vet, en venn eller en slektning som alltid har det sammen, og selv klarer å spare penger selv om de ikke tjener så mye? Det er en person for å be om hjelp.

Gjør denne personen din økonomiske samvittighet. Når du føler deg fristet til å bruke penger på noe ringe dem og be om råd. Være avgjørende, og hvis din økonomiske samvittighet forteller deg ikke å bruke - ikke bruke!

4. Sette grenser

Bestem topp premier du er villig til å betale for ett element. For eksempel lover deg selv at du ikke vil bruke mer enn 10€ på en topp eller mer enn 25€ på et par jeans. Sette prisene etter hvor mye penger du gjør (noen av oss har råd til en 225€ par jeans, mens for andre, selv 25€ er dyrt), men ikke gå over dem.

5. Lett på merkede ting

Du virkelig, virkelig ikke å ha hver eneste klesplagg med et navn. Denne dårlig økonomisk vane kan virkelig tømme lommeboken. Ikke alle skoene dine må være Prada og ikke alle klærne må være Armani. Du kan kjøpe ting som ikke er en merkevare og har fortsatt gode ting.

Du kan virkelig spare mye penger bare hvis du bestemmer deg for ikke å kjøpe merkede ting. Gi opp merker overalt kan du - på mat, på klær og på sko. Jeg vet, jenter elsker sine Manolo Blahniks, men egentlig 375€ + for et par sko er rett og slett for mye.

6. Betal regningene dine over internett

Når du bruker alle pengene på klær, sko og andre ting du kjøper, den tiden av måneden når du trenger å betale dine regninger kommer. Og du er blakk. Og du er sent ute med å betale regninger, og du betaler straffer for å være sent. Slutt med det!

Den enkleste måten er å betale for regninger over internett. Sett opp en permanent konto og la penger for dine regninger som skal trekkes automatisk fra din bankkonto hver måned. På den måten vil du spare alle pengene du vanligvis gi på straffer.

7. Skriv ned dine utgifter

Lag en tabell der du vil skrive hver eneste regning. Skriv absolutt alt ned, hver krone teller.

Denne tabellen vil gi deg et innblikk i hvor mye penger du bruker hver måned, og på hva. Når du ser på det, vil du sikkert se minst ti ting du har kjøpt og ikke trenger. Prøv å ikke gjøre det neste måned.

8. Prøv bruktbutikker butikker og verksted salg

Ikke misforstå, jeg er ikke noe som tyder på at du bør kjøpe alt andre hånden. Jeg personlig ikke føler deg komfortabel å kjøpe second hand klær, men en masse andre ting kan kjøpes på den måten.

Trenger du en ny lampe? Sjekk ut for verftet salg i nabolaget ditt. Trenger nye høyttalere for datamaskinen? Prøv å finne dem på E-Bay. Alltid se om du kan kjøpe noe som er brukt og bra, før du kjøper den helt ny.

9. Visualisere dine finansielle mål

Hvis du ønsker å spare penger for en ferie for eksempel, må du visualisere dine mål. Omgi deg med bilder av stedet du ønsker å besøke og minn deg selv hver dag at hver krone du sparer bringer deg nærmere det stedet.

Uansett om du ønsker å spare penger for en ferie eller for et hus, er oppskriften den samme. Du kan definitivt spare mye penger bare rundt i huset, og hvis du legger litt ekstra innsats i, vil resultatene komme. Og når du ser hvor mange fordeler spare penger bringer, vil du bare spørre deg selv hvorfor du ikke har begynt å spare tidligere.

10. Tjen penger på din hobby

Sett din hobby til en god bruk, og tjene litt penger på det. Det finnes en rekke håndverk du kan gjøre hjemme som kan gi deg ekstra inntekt. Hvis du kan lage deilige kaker du kan selge dem hjemmefra. Hvis du er en mester i å lage kaker - du kan starte din egen bakeri, og hvis du gjør velsmakende syltetøy - som kan gi deg litt penger også.

Dette er ikke bare bra for budsjettet, men også for sjelen. Jeg mener, får hvor mange mennesker å virkelig elsker det de gjør? Bare de som virksomheten er også deres hobby.

Så, det er det. Alt kommer ned til disse tingene, og budsjettet vil få ekstra boost den trenger. Hvis du har litt ekstra råd å dele, kan du gjøre det. Vi kan aldri ha for mange tips om hvordan du kan endre dårlige økonomiske vaner.

Aktuelle artikler