Hvordan føles morgenkvalme ut og hvordan å bekjempe den

Den andre dagen en gravid venn av meg spurte hva føles morgenkvalme ut og hvordan å bekjempe den. Rådene ble søkt fordi hun ikke var sikker på om hun brygger på noe eller hennes kropp begynte å endre på grunn av graviditet.

Hvordan føles morgenkvalme ut og hvordan å bekjempe den

Prøver å finne en måte å hjelpe henne passere gjennom denne ganske tøff og kjedelig fase av svangerskapet, skrev jeg ned alle de tingene jeg kunne huske av første fire månedene av svangerskapet mitt, hva morgenkvalme føltes som, hvor lenge varte det og hvordan jeg taklet det.

Hvis du lurer på hva føles morgenkvalme liker, så er det mest nøyaktige svaret vil være at det føles som en bakrus, sykdom, nervøs mage, mild hodepine og tørr munn.

Noen ganger følte jeg at jeg gikk gjennom overgangsalderen, tidlig på morgenen, på vei til jobb, ville jeg begynner å svette overdrevet, følelsen for varmt, (selv om det var i november). Dette var ikke alt, knærne mine var svake, ville jeg begynne å miste pusten og kunne ikke vente med å gå av bussen og ta litt frisk luft.

Hva som plaget meg mest var hodepine som ville skje i løpet av morgenen eller senere i løpet av dagen. En alvorlig hodepine gjort morgenkvalme enda vanskeligere å bære.

Noen ganger er det enda hindret meg fra å gjøre mitt daglige arbeid, det påvirket konsentrasjonen min, gjorde meg nervøs og grungy. Så, min kamerat følgesvenn, hvis du har noen av disse symptomene, jeg vet hvordan du føler deg. Tilbake da jeg var som du; googling for et råd av gravide kvinner håper å finne en måte å hjelpe meg selv. Tross alt, ville noen som har opplevd det morgenkvalme føler vet hvordan å bekjempe den, ikke sant?

Nå som jeg kommer til å tenke på det, begynte en mild kvalme øyeblikket jeg så de to linjene på en graviditetstest.

En synet av mat, og ikke minst lukten av det gjorde meg syk, jeg kunne ikke stå lukten av stekt kjøtt, fisk og til og med en lukt av mine favoritt shower gel gjorde magen min gå vill. Pusse tennene uten oppkast var en utfordring jeg møtte hver morgen.

Snart nok, innså jeg at hyppig bruk av munnvann, sette anklene under en strøm av rennende vann sammen med å holde et vått håndkle bak nakken min hjalp meg friske opp.

Endring av kostvaner var en annen måte å bekjempe morgenkvalme.

Brukes til å hoppe over måltider og drikke masse kaffe, nå måtte jeg finne tid til å spise regelmessig samt ta nok væske.

Det første jeg gjorde var å lage forsyninger av kjeks, hasselnøtter og mandel. Jeg ville har tatt et par biter hver morgen før du står opp, mens de fortsatt lå i sengen. Sprakk var kanskje det beste alternativet, de ville samle syren som en svamp. Jeg holdt dem med meg hele tiden og bite når jeg følte at jeg skulle bli syk. Lær av mine feil og unngå peanøtter, valnøtter, pekannøtter og cashew, siden de inneholder store mengder fett, som selv sunt kan provosere magesyre å stige (Jeg skulle ønske noen fortalte meg det).

Neste ting jeg måtte endre ble hoppe over måltider og drikker kaffe på tom mage. Hvis du ikke kan motstå din favoritt sent og lurer på er kaffe dårlig for gravide, begrense inntaket til en kopp bare, og alltid på full mage. Har et stykke toast før du forlater huset, og skikkelig frokost og lunsj på jobben. Jeg spiste det jeg orket, en skinke sandwich, yoghurt, grillet kyllingbryst, hva jeg kunne holde. I mellom måltidene, spiste jeg nøtter, kjeks, epler, fersken og bananer.

Min OB rådet meg til å spise cottage cheese og drikke gresk yoghurt i stedet for melk, og disse er mye lettere å fordøye. Hun har også presset meg til å ta nok væske, og jeg oppdaget at det er best å ta noen slurker hvert 30. minutt eller så.

Ikke å kunne spise skikkelig bekymret meg mye, jeg ble lettet da jeg leste at det faktisk er godt å ha morgenkvalme, det er barnets måte å beskytte seg mot potensielt skadelige matvarer.

Dessuten fortalte mine gynekologer meg at, jeg siterer: "En baby er som en liten parasitt, det tar alt den trenger selv om du mister i stedet for å få vekt, så spiser hva du kan." Dette, selvfølgelig, mente ikke at jeg skulle åpne en konto i nærmeste pizzeria (utrolig, pannekaker og pizza aldri gjort meg syk), men det var ok å ta en skive en gang eller to ganger i uken.

En venn nevnt i begynnelsen, sier at å ta ingefær pulver hjalp henne roe magen, men jeg var ikke så heldig. Likevel kan du prøve morgenkvalme naturlig rettsmidler, men kun etter avtale legen din, noen urter bør unngå under svangerskapet.

Det jeg alltid holdt i nærheten av meg var en frisk sitron eller en appelsin, lukten av frisk sitrus roet meg og siden eteriske oljer skal ikke brukes under graviditet, tynne skiver frukt serveres som en ROM-oppdatering (nei, jeg kunne ikke spise dem, de er for syrlig)
I tillegg, når ingenting av dette fungerte, ville jeg gå til sengs og sove-som alltid synes å gjøre triks når det gjelder å kurere morgenkvalme.

For å holde meg til kvalme, ville jeg ta en tur, legge seg ned og lese en bok eller gå vindu-shopping babyens kluter.

Vet ikke hvor langt du er, men i mitt tilfelle morgenkvalme stoppet rundt 16. svangerskapsuke. Noen ganger, hvis jeg ville spise for sent på kvelden, eller hadde et tungt måltid, de ville bry meg igjen, men det var ikke så vanskelig som sykdommen jeg hadde i begynnelsen.

Så henge på der inne, snart vil passere, og du vil være i stand til å nyte svangerskapet.

Har du morgenkvalme og hva din morgenkvalme har lyst? Hva er din hemmelighet for å håndtere det?

Aktuelle artikler