Hvordan gjøre barnet ditt lytte til deg - konsistens

I en av de tidligere artiklene jeg prøvde å forklare hvor viktig det er å ha myndighet når du vil at barnet skal lytte. Nå la oss håndtere en annen viktig faktor i foreldre-barn kommunikasjon - konsistens.

Hvordan gjøre barnet ditt lytte til deg - konsistens

Consisteny er ekstremt viktig når det gjelder å etablere og holde din autoritet, spesielt når vi snakker om to integrerte deler av barnas oppvekst: straff og belønning.

Forbudet er en del av foreldre som står foran straffen.

Noe er forbudt fordi det er farlig og kan sette barns helse, sikkerhet eller til og med livet og barnet ditt er ikke gammel nok til å forstå hvordan noe hyggelig kan være skadelig. Du forby pjokk å sette fingrene inn i en stikkontakt, en fem år gammel til å krysse gaten på sin egen og din tenåringsdatter å være ute sent. Hvis barna snu det døve øret til hva du har strengt forbudt, må du straffe dem.

Straff er så upopulær blant foreldre som det er blant barn.

Det er ikke lett å straffe din elskede barn selv når du vet at du gjør det for deres eget beste. Foreldre truer barna sine med straff slik at de ville bli tatt på alvor, men det hender ofte at de ikke følger med på hva de har sagt. Hvis et barn viser spor av anger eller med tårer i øynene lover å "aldri gjøre det igjen," en følelse av skyld kryper opp og du begynner å stille spørsmål ved din beslutning og å lure på om du er for strenge.

Du redusere straffen og rettferdiggjøre det ved å fortelle deg selv at det er "bare denne ene gangen", men du gjør en alvorlig feil. Men det vanligvis ikke slik det fungerer. Guidet av frykt for at du ikke vil bli elsket, neste gang barna dine ulydig - du gjør det samme.

Som et resultat, barna gradvis slutte å lytte til hva du sier fordi de ikke tar deg på alvor. Også, de blir klar over hvor lett manipulert du er.

Hvordan kan du unngå et slikt scenario? Først av alt, unngå å pålegge straff samtidig som du er sint. Bruk noen minutter på å roe ned og tenke gjennom ting. Det er bedre å være mild og hold deg til din beslutning enn å være harde og ikke i stand til å sette ord til handling.

For eksempel: Din datter dro til en fest og du enige om at hun skulle være tilbake ved 23:00. Men kommer hun etter 24:00. Du bestemmer deg for å straffe henne. Det er bedre å innføre en mildere straff og ikke tillate henne å gå ut for neste to ukene, enn å være mer strenge (f.eks ikke la henne gå ute i fire uker) og deretter gi etter fordi du føler deg skyldig, og hun bedende en god tilfelle.

Situasjonen er lik når det kommer til belønning. Hvis du vil at barna skal lytte, ikke gi løfter du ikke kan holde. Ikke bare vil barna bli skuffet, men du vil miste sin tillit og dermed myndighet.

Når du har lovet å kjøpe et par nye joggesko hvis barnet ditt har rett en er, kjøpe dem uansett hvor dyre de kan være.

Hold løftet, trenger ellers ikke forvente at barna skal ta deg på alvor. Om ikke annet, vil du lære å være forsiktig når du gjør løfter. Ikke glem at barn ser opp til deg og at du er deres forbilde.

Husk at du ikke kan forvente at barna skal respektere en avtale hvis du ikke gjør det.

Mange eksempler viser hvor viktig det er å være konsekvent hvis du vil at barna skal lytte og respektere hva du sier. Å ha autoritet, må du bli respektert, og å bli respektert må du være konsekvent.

Aktuelle artikler