Hvordan lage en cosmo

The Cosmopolitan cocktail er en av de berømte Sex and the City cocktails, elsket for sin jentete rosa farge, fruktig, forfriskende smak og det faktum at det er utrolig lett å lage.

Hvordan lage en cosmo

Selv om vi vet for et faktum at Cosmos blir gjort for mer enn 40 år nå, er dens opprinnelse diskuteres. Det er mulig at noen bartendere kom opp med denne spesielle blandingen separat på 70-tallet.

Rundt 1987, introduserte John Caine, en europeisk bartender og en cocktail ekspert en av de første versjonene av cocktail til barer i San Francisco. Men den virkelige Cosmo ble opprettet i 1985 av en Florida bartender kalt Cheryl Cook. Stek opprettet en annen versjon av denne drinken, mye mer lik den vi kjenner i dag.

I et intervju hun ga for noen år siden, forklarte Cook hvordan ideen om Cosmo kom til henne. Hun sa hun var overrasket over hvor mange mennesker som bestiller Martinis bare for å bli sett med en Martini glass, så hun opprettet en annen drink som alle kunne gane og servert den samme, super populære Martini glass.

Hvordan noensinne, var det ikke før 1987 at den internasjonalt anerkjente versjonen av Cosmopolitan ble gjort. Vi skylder sin skapelse til en velkjent bartender kalt Toby Cecchini. Denne cocktailen må ha merket sitt liv - Cecchini kalte sin selvbiografi ingen ringere enn - Cosmopolitan!

Cosmo vunnet popularitet i 90-tallet. Det var favoritt drikke av Carrie Bradshaw og hennes klikken, bestilles i nesten hver episode av den da populære TV-serien Sex and the City. Jentene nevnte cocktail i 2008 Sex and the City-filmen i tillegg: når Miranda begynner å lure på hvorfor de sluttet å drikke Cosmo, svarer Carrie det er fordi alle andre begynte.

Du kommer til å trenge

  • 4 cl sitrus vodka
  • 1.5cl cointreau
  • 1.5cl lime juice
  • 3cl tranebærjuice
  • en cocktail shaker

Forberedelse

Bland alle ingrediensene med is og rist godt i en shaker. Cocktail bør ideelt sett være en lys rosa farge - litt lysere enn en av tranebærjuice. Serverer den i en stammet martini glass, rett opp uten is. Du kan pynte din cocktail med en lime eller sitron twist.

Hvis du er en erfaren Cosmo drikker og er på utkikk etter noe å gjøre ting nytt, kan du prøve en av de varianter av den opprinnelige oppskriften. A Blue Cosmopolitan er laget av hvitt tranebær juice i stedet for den røde og blå Curaçao i stedet for Cointreau.

En Cosmocello kan gjøres ved hjelp limoncello i stedet for lime juice. En annen variant av cocktail er Peach Cosmopolitan, laget ved hjelp av fersken juice i stedet for tranebær og fersken schnapps stedet for Cointreau.

Sjekk ut videoen under gir han en veldig god forklaring på å lage en Cosmo, våre oppskrifter samsvarer ikke 100%, men er like gode.

Bottoms Up!

Aktuelle artikler