Hvordan være miljøvennlig hjemme

Vi er alle veldig klar over hvor viktig det er å beskytte miljøet, bevare klodens ressurser og bevare jordas liv støttesystemer. Noen ganger er vi rett og slett ikke informert nok om hvordan du gjør det eller hvor du skal få all nødvendig informasjon som vil hjelpe oss å gjøre det riktig. Les tipsene under og lære å være miljøvennlig hjemme og beskytte og elske din planet på best mulig måte.

Hvordan være miljøvennlig hjemme

Redusere energiforbruket

Det er mange måter å redusere energiforbruk hjemme og bidra til å redusere globale utslipp av karbondioksid, holde våre innendørs og utendørs luften ren. Spare energi vil ikke bare redusere den månedlige regninger, men vil også holde miljøet sunt og beskyttet. Ta en titt på følgende tips og lære å forbruke mindre energi i hverdagen og bli miljøvennlig hjemme.

 • Holde lysene av i løpet av dagen eller når du ikke er hjemme og husk dine familiemedlemmer til å slå dem av når de forlater et rom.
 • Bytt ut vanlige lyspærer med lav effekten kjære eller med sparepærer.
  Sparepærer vil bruke opptil 75% mindre energi da de glødelamper seg, og de vil vare nesten ti ganger lenger!
 • Grønne opp hjemmet ditt ved å erstatte konvensjonelle varmtvannsberedere med solenergi varmtvannsberedere eller on-demand (tankless eller momentant) systemer.
 • Installere solcellepaneler, som gir rene, ren og grønn energi. Solcellepaneler kan generere gratis strøm og produsere elektrisitet fra sol lys og på den måten varme våre hjem og innenlands vann, samt belyse våre oppholdsområder i øko-vennlig måte.
  En annen fordel med solcellepaneler er at alle stort overskudd, og genererer de kan lett overføres til et batteri og lagres for senere bruk.
 • Bruk kaldt vann når du kan. Skyll tøyet med kaldt vann og unngå å bruke varmt vann under varme sommermånedene.

Spare så mye vann som mulig

Ikke kast bort rent vann, for det er en av vår planets mest verdifulle ressurser. Selv om vi ser mye vann overalt rundt oss, må vi være klar over at våre ferskvannstilgangen er avtagende i en veldig rask måte, på grunn av mange faktorer. Gjelder følgende forslag til ditt daglige liv og redde jordens mest dyrebare væsken: vann.

 • Hver gang du slår på en vannkran, bruk lavest mulig trykk og slå den av når du ikke trenger rennende vann. Lær dine barn og din familie å gjøre det samme.
 • Unngå å fylle opp badekaret og ta dusj i stedet. Ikke gjør dem vare mer enn fem minutter.
 • Bytt til lav flow toalett mekanismer eller til to toalett. De vil rense toalettet på samme måte som de gamle, men de vil bruke mindre vann, redusere dine regninger også.
 • Erstatte tradisjonelle dusjhode med lav-flow produkter.
  Lav-flow dusjhoder redusere vannforbruket ved å levere en kraftig tåke i stedet for en direkte og sterk strøm. På denne måten liter vann kan lagres per dag, så vel som energikostnader og verktøyet regninger.
 • Aldri kaste bort leftover eller ubrukte vann som har ligget etter matlaging eller vasking. Bruk den til å vanne hagen din eller rengjøre utsiden av huset ditt.
 • Fange opp regnvann og bruke den til rengjøring eller å vanne plantene dine.

Bruk miljøvennlige produkter

Jorden er vårt eneste hjem, og det er veldig bevisstløs og uriktig å forurense den med kjemisk avfall og giftig søppel. Kjemikalier kan alvorlig skade vårt økosystem, ødelegge ozonlaget, samt drepe dyr og planter og forurense luften vi puster. Bli miljøvennlig hjemme og bruke følgende råd for å forbedre vår planets velbefinnende.

 • Slutte å kjøpe og bruke kroppen produkter og vaskemidler som viser ord fare, advarsel, advarsel eller gift. De er fulle av giftige kjemikalier og farlig og skadelig for deg og dine omgivelser.
 • Velg ikke giftige og grønt sertifiserte huset rengjøring produkter som inneholder naturlige biologisk nedbrytbare stoffer.
 • Bruk miljøvennlige og naturlige body lotion, såper og sjampo. De inneholder ikke stoffer som er testet på dyr, og de vil ikke forurense elver, innsjøer og hav.
 • Bli enda mer miljøvennlige hjemme og begynne å lage dine egne rengjøringsprodukter, ved å bruke og kombinere naturlige ingredienser, for eksempel sitron, eddik, natron, salt, Castilla såpe, korn alkohol, planteolje og naturlige urte desinfeksjonsmidler som eucalyptus, tea tree olje, salvie, lavendel, sitron og peppermynte.
 • Rengjør innendørs luftforurensning med planter.

Aktuelle artikler