Hvorfor du bør strekke etter trening

Opprette en øvelse rutine og holde seg til det er uhyre gunstig for vår generelle helse. At rutinemessig imidlertid ikke anses som fullført eller effektiv nok hvis det ikke blir avkortet av med en riktig utført stretching session. Her er noen av de viktigste fordelene bak det og noen ekstra biter som gjør at du vil gjøre det igjen og igjen.

Hvorfor du bør strekke etter trening

Hvorfor stretch?

Først av alt, det føles bra. Når det gjøres riktig, strekker de aktivitetsbaserte skader utsatt kroppsdeler vil ikke bare redusere risikoen for å skade deg, men at du skal føle ganske hyggelig som du strekker den ut, fin og enkel.

Stretching bidrar til å forbedre fleksibiliteten.

Bedre fleksibilitet, bedre ytelsen i fysisk aktivitet av ditt valg, og risikoen for skade reduseres på grunn av det faktum at leddene er godt oljet.

Fleksibilitet forbedrer også muskel balanse rundt et felles, som gjør underverker for holdning vår og generelle utseende.

Du kan også føle en nedgang i den irriterende stølhet etter trening, som strekker øker blod og næringstilgang for både muskler og brusk.

Stretching 101 - gjør det riktig

Under en øvelse rutine, våre muskler stramme og forkorte. Strekke dem ut etter en treningsøkt er en sann nytelse for våre slitne muskler, som det bidrar til å gjenopprette og forlenge dem.

En annen fab ting om stretching er at det kan gjøres nesten hvor som helst, krever ikke noe spesielt utstyr og i motsetning til vanlig oppfatning, ikke tar opp for mye tid i det hele tatt.

Du kan gjøre super rask statisk stretching session i ca fem minutter. Det innebærer å strekke en kroppsdel ​​til din personlige stretch-out grense og holde denne posisjonen i 30 sekunder eller mer. Mens i denne posisjon, bør en svak smertefri trekke forekomme, uten noen hurtige bevegelser eller fjærer.

Lege konsultasjon er et must

Du bør absolutt ikke strekke under disse omstendigheter:

  • Følgende muskel stammer eller ligament forstuinger
  • Når ledd og muskler er infisert, betent eller skadet
  • Etter en siste beinbrudd
  • Hvis du føler deg skarpe smerter i ledd og muskler.

Vennligst sjekk med legen din før du begynner på et treningsprogram, inkludert en strekk rutine.

Hvis alle systemer er en gå, dette skal være et godt sted å begynne.

Og nå for bonus...

Tenk deg denne scenen: du har fullført en fantastisk trening, føler stor om deg selv, og vite at du har gjort din kropp og sjel noen gode.

Du velger et fint sted å gjøre stretching. Den fyren du har vært å lage øyekontakt og utveksle flørtende smil med en stund er i din nærhet.

Den langsomme, sensuelle aspektet av stretching, kombinert med gleden fylt uttrykk i ansiktet... vel, la oss bare si at det kan score deg en date.

Kanskje til og med en strekk partner.

Aktuelle artikler