Lær barna at penger ikke vokser på trær

En av de viktigste lærdommene å lære dine barn er lærdommen av verdien av dollaren. Barna vanligvis ikke forstår begrepet penger og de har en tendens til å tenke at penger vokser på trær, og at du bare kan komme og få litt når du trenger det. Men som vi alle vet at dette ikke er sant, våre barn trenger å være klar over det også.

Lær barna at penger ikke vokser på trær

Det er aldri for tidlig å begynne å lære barna om penger. Jo før de lærer denne leksjonen jo bedre, egentlig. Du vil unngå alle de øyeblikkene når barnet skriker etter noe du ikke kan få. Lær barnet at pengene er tjent, og slik det bør respekteres. Her er hvordan du gjør det.

En. Gi dem noen penger

Selv om det kan høres litt selvmotsigende, men egentlig den beste måten å lære barna verdien av penger er å gi dem noen penger. Så snart barnet er stor nok til å gå til den nærliggende butikken alene, kan du trygt gi dem noen penger.

Hensikten med dette er at barnet forstår verdien av pengene du ga dem. For eksempel, hvis du gi fem dollar til din sønn, og han går og bruker to dollar for å kjøpe en candy, vil han forstå at hans behandler koster penger, samt at det er endring på 5€. Ettersom tiden går, vil barnet lære nøyaktig hvor mye penger du gir dem er verdt.

2. Godtgjørelsen

Når barna vokser opp litt, er det på tide å begynne å gi dem ukentlig eller månedlig kvote. Etablere en eksakt sum du ønsker å gi barnet ditt hver uke, og sørg for at du spesielt understreke at det ikke vil bli mer penger til neste uke.

Denne måten vil du lære deres barn at penger må vare en stund. De må forstå at de ikke bare kan gå ut og bruke alle pengene de har på gang. Se etter ting barnet kjøper for de pengene du ga dem og gi råd om nødvendig. Men ikke gi etter og gi ungen mer penger hvis de bruker det du allerede ga dem - uansett hvor mye de ber om det.

3. Introduser interesse

Alle foreldre ønsker at barnet skal vokse opp til å bli en ansvarlig voksen. Blant annet betyr at også at barnet må lære å spare penger. Den beste måten å gjøre dette på er å introdusere barnet ditt til interessen.

Det er veldig enkelt egentlig. Tilby barnet å spare de pengene du ville gi dem for kvote deres og bare gi dem interesse. Så i stedet for å gi ungen 15€ tilbud om å gi dem 5 $ hvis de godtar at du sparer de 15€ for dem. Barnet ditt vil sannsynligvis ikke forstå dette i starten, 15€ gjør lyden bedre enn 5€. Men, når de innser at sparing lønner seg, kan du være sikker på at ditt barn vil vokse opp til å bli en nøysom, ansvarlig voksen.

4. Overliste tenåring

Tenåringer er virkelig den tøffeste når det gjelder å lære barna at penger ikke vokser på trær. De er fortsatt barn, men de ønsker å være voksne, og det er der problemene dukker opp. Men ikke fortvil, du kan være smartere enn tenåring.

Den ukentlige eller månedlige kvote er her et must. Barnet bør etter tenåring år vet hvordan de skal fordele pengene til å vare nok. Under ingen omstendigheter bør du skulle legge til penger din tenåring har allerede brukt. På den måten, du bare lære dem at pengene vil komme når de trenger det, og at de ikke trenger å gjøre noe med det.

5. Sommerjobber og hjelpe til i huset

Oppmuntre din tenåring til å få en sommerjobb eller å finne en annen måte å tjene ekstra penger. Eksperter anbefaler å ikke gi barna penger for de tingene de gjør rundt i huset. Du ikke får betalt for det heller. Men hvis barnet ditt gjør noe som du burde ha gjort, er det ok å behandle dem med noen ekstra dollar.

Tjene sine egne penger er virkelig den beste lærdommen du kan gi barnet ditt med. Ikke glem å lære dem at deres ukentlig sjekk ser stor ut nå når de ikke trenger å betale for leie eller til mat, men de vil trenge mye mer penger når de flytter ut. Dette er også en stor oppmuntring for ungen å gå på college, fordi riktig utdanning er den avgjørende faktoren for å gjøre gode penger i livet.

Vel, du vet at penger ikke vokser på trær og så skal dine barn. Pass på at du lære dem dette verdifull lekse så snart som mulig og dele dine erfaringer.

Aktuelle artikler