Lær hvordan å huske navnene i fire enkle trinn

Mange mennesker har et problem å huske andres navn. Dette er egentlig ikke et flatterende karakteristikk i bedriftens verden. Hvis du ikke husker folks navn, vil de tenke at du ikke bryr seg nok og vil muligens merke deg som en amatør. Ikke la dette skje - lære å huske navnene i fire enkle trinn.

Lær hvordan å huske navnene i fire enkle trinn

En. Gjenta

Du vet hvordan de sier at repetisjon er mor til læring? Husk dette neste gang du møter en ny og ønsker å huske navnet sitt.

Vi pleier å glemme andres navn fordi vi ikke selv registrere dem. Dette er spesielt tilfelle når du møter et par personer på en gang. Etablere følgende rutine: Så snart noen sier navnet sitt gjenta det, og jeg mener ikke stille, gjenta navnet høyt før du sier ditt eget navn.

Du tror kanskje at du vil se dumt å gjøre dette, men du vil ikke egentlig. Mange mennesker gjør dette, så vil det være bare ett av mange.

2. Knytt

Den enkleste måten å huske noen navn er å assosiere det med noe du allerede vet, det kan være noen med en samme navn, et rim, i utgangspunktet noe som vil minne deg om at personens navn.

Uansett hva du velger, gjør det enkelt å huske. Du er ikke virkelig kommer til å huske noen navn hvis du forbinder det med en person som ligner, men har et helt annet navn. Foreningen kan være noe som kommer til hjernen, bare sørg for at du ikke sier dem høyt fordi du kan fornærme noen.

3. Få en påminnelse


Selv om du gjenta noen navn så snart du møte dem og umiddelbart forbinder navnet med noe du vil huske, noen ganger du bare finne deg selv å glemme det navnet igjen. Ikke bekymre deg, kan du fortsatt gjøre noe med det.

Nøkkelen er å høre at personen gjentar navnet sitt igjen, kanskje når de introdusere seg selv til noen andre som kommer sammen. Introduksjoner er alltid en god mulighet til å friske opp hukommelsen.

En enda bedre idé er å få en slags påminnelse om den personen. Den beste måten er å be om et visittkort deres navn vil sikkert være på den. Videre kan du be om vedkommendes e-post. Business folk vanligvis har sine egne navn som en e-mail adresse, så vil du ha navnet sitt skriftlig.

4. Spør igjen

Hvis ingenting annet fungerer, kan du be personen om å gjenta navnet sitt. Selv om dette kan være litt vanskelig, hvis det er ingen annen måte, må du gjøre det.

Sørg for at du beklager og si noe sånt som: "Jeg er så lei meg, men jeg har møtt så mange mennesker i dag, kan jeg ha navnet ditt igjen?" og denne gangen gjør at du husker det fordi spørre to ganger grenser med å være frekk og arrogant.

Husk at tilkoblingene er din sterkeste koblingen til næringslivet. Du vil egentlig ikke gjøre noe hvis du holder glemme folks navn. Følg disse fire trinnene og lære å huske navn lett.

Aktuelle artikler