Phoenix tatovering mening

Phoenix er en mystisk fugl som har forskjellige betydninger i forskjellige kulturer. Denne fargerike brennende fugl er kanskje en av de vakreste tatovering design - det representerer gjenfødelse, udødelighet, nåde og kraft. Det er faktisk en av de eldste symbolene i verden, og som en tatovering, kan det brukes av både menn og kvinner. Men la oss ta en titt på noen av de viktigste phoenix tatovering betydninger.

Phoenix tatovering mening

Gresk mytologi - historien om phoenix

På gresk betyr phoenix lilla-rød, noe som indikerer at denne fuglen er assosiert med ild.

I gammel gresk mytologi, er Phoenix kjent som en brennende fugl, som sies å leve i 500 år.

Når ferd med å dø, bygger Føniks et reir fra aromatiske kvister og setter fyr på det - så det bruker seg selv i flammer. Tre dager etter sin død, oppstår føniks fra asken, oppstandne og gjenfødt.

Ifølge en egyptisk legende, etter oppstandelsen sin, bærer Føniks de balsamerte asken av sin tidligere eksistens til Heliopolis, byen av solen. Når kom, sender den asken til sola.

I både gresk og egyptisk mytologi var Føniks kjent for å synge veldig søtt, mens blendende i sin fjærdrakt av gull, purpur og lilla.

Føniks tatovering betydning i dag

Brann, gjenfødelse, udødelighet

Føniks tatovering representerer fornyelse, gjenfødelse og begynnelsen på et nytt liv.

The rising av Føniks symboliserer at en person har gått gjennom vanskelige tider, men har gjenoppstått og overlevde. Det betyr at han eller hun har oppstått fra flammene som en vinner, slo alle livets utfordringer og bekjempe harde tider.

Phoenix er derfor et symbol på gjenfødelse fra asken av det siste, og det representerer også seieren over døden, og dermed udødelighet.

Vennlighet, godhet, pålitelighet, plikt, velstand

  • Føniks representerer også en rekke gode dyder i den personen. Grunnen til dette kan ligge i det faktum at når noen kommer ut av vanskelige situasjoner, dvs. flammer, kommer han eller hun som en ny, bedre person.
  • I kinesisk mytologi, er Phoenix assosiert med feminine dyder, som nåde og godhet.
  • Det sies også at hver del av phoenix representerer en annen dyd: kroppen representerer godhet, vingene symboliserer velstand og hodet betyr pålitelighet.

Føniks i ulike kulturer

Kinesisk mytologi

Som vi nettopp har nevnt, trodde kineserne at phoenix representert dyd og nåde, og den kinesiske keiserinne var den eneste personen som kunne bære symbolet på Phoenix.

I kinesisk mytologi er phoenix derfor forbundet med en feminin side, mens dragen representerer den maskuline energien. Disse to symbolene sammen representerer foreningen av yin og yang.

Den kinesiske Phoenix har svart, hvit, grønn, rød og gul fjærdrakt, som er primærfargene som tilsvarer fem primære elementer.

De første kristne

Tidlige kristne ansett phoenix som et symbol på oppstandelse - Føniks sin døende og som følge av flammene etter 3 dager hadde mange likheter med Jesu Kristi oppstandelse.

Jødiske legender

Ifølge jødiske legender, var Føniks den eneste skapningen som lot seg fra å spise den forbudte frukten. For å gjøre dette, forbrukes fuglen selv i flammer og opp fra asken etter 3 dager. I denne forstand representerer phoenix seier over fristelser, samt offer og fornyelse.

Gamle romerne

Gamle romerne viste Føniks symbol på sine mynter for å sikre lang levetid på Romerriket.

Gamle egypterne

I oldtidens Egypt ble Phoenix ansett for å være et symbol på solguden Ra.

Japanese

Sammen med den stigende solen, er Phoenix en av symbolene på den japanske imperiet. De kaller det Ho-o (Ho-ou), noe som betyr at Immortal Bird. For den japanske, er Phoenix derfor forbundet med udødelighet.

Vel, ikke alt dette har overbevist deg å få en phoenix tatovering? Gi oss beskjed i kommentarfeltet!

Aktuelle artikler