Surefire måter å bli smartere

Følelsen som hjernen din er tregere enn den burde være? Glemme ting du ikke bør? Ingen bekymringer. Her er noen surefire måter å bli smartere ved å opprettholde og øke hjernens makt!

Surefire måter å bli smartere

Mange vitenskapelige undersøkelser har vist at det mange og svært effektive måter å vekke vår hjerne og bli smartere. De har også vist at de mest grunnleggende menneskelige aktiviteter - for eksempel å ha et normalt sosialt liv, trene, spise riktig, lese og spille musikk - er de som mest effektivt aktivere våre sinn. Men vår hjerne krever også tilstrekkelig ernæring og må kontinuerlig utøves akkurat som alle andre muskler i kroppen vår. Følgende er noen vitenskapelig baserte tips om hvordan du kan forbedre din intelligens og bli smartere.

En. Forbedre hjernens funksjon gjennom enkle daglige aktiviteter

Vær nysgjerrig og uttrykke dine meninger

Spør deg selv spørsmål og trene hjernen din ved å prøve å finne svar og løsninger på forskjellige måter.

Lære å snakke et fremmed språk

Det er en god mental trening, noe som påvirker prefrontal cortex funksjon som er ansvarlig for beslutninger og kontroll.

Bli en ekspert på noe du liker

Spesialisere seg i et felt og lære alt på et bestemt emne, kan det være hagearbeid, datamaskiner eller matlaging. Det vil skjerpe dine kognitive evner og hjernen din vil begynne å være mer effektiv i å lære andre ting også.

Gjøre fysiske øvelser eller ta dansekurs

Lære å koordinere bevegelser vil forbedre din hjerne evner, mens øvelser vil øke oksygen til hjernen din og forbedre din mentale årvåkenhet.

2. Sove, drikke vann og bli smartere

En god natts søvn (7-8 timer) eller en lur i løpet av dagen forbedrer hukommelsen vår. Under søvn vår hjerne fortsetter å utdype minner og opplevelser av dagen, som hjelper oss å huske ting bedre når vi våkner. Faktisk, mange store selskaper, Google blant dem, gi lur rom for sine ansatte!

Vann er også viktig for vår hjerne så mye som for kroppen vår. Hvis vi ikke drikker nok, vil våre hjerneceller ikke fungere skikkelig. Det er viktig å holde hjerne hydrert for å være mer konsentrert, tenker raskere og bedre mental klarhet.

3. Mate hjernen din - den bruker 20% av dine daglige kalorier

Hjernen er din driftssentral. Den styrer en etterretning, hukommelse og humør, og samtidig sender, mottar og tolker massasje. For å gjøre dette, må den spise. Bli smartere bare ved å lære som er hjernens favoritt mat, og gi hjernen din med de næringsstoffer.

Bli smartere med vitaminer

The B-vitaminer, og spesielt vitaminene B1, B6, B12 og folsyre (integrert korn, poteter, ost, melk, fisk, linser og ris) redusere nervøsitet og irritabilitet, bedre konsentrasjon og øke intellektuelle prestasjoner. Vitamin C (brokkoli, sitrusfrukter, tomater og skog frukt) bekjemper frie radikaler dannes, mens vitamin E (solsikkeolje, nøtter og hasselnøtt) beskytter hjernecellene mot skader forårsaket av frie radikaler.

Oxygenate dine små grå celler og øke minne

Vår hjerne må oksygenrikt for å fungere, derfor forbruket av kalium og svovel er viktig for helsen sin. Mat som inneholder kalium er sitrusfrukter, bananer, meloner, epler, poteter, solsikkefrø og mynte blader. Svovel finnes i fatless kjøtt, fisk, salat, kål, egg, tørkede bønner, løk og hvitløk.

Magnesium forbedrer læring og hukommelse, og finnes i integrerte korn, gresskar, spinat, brokkoli, kveite, svarte bønner og andre.

Kickstart hjernen din med tyrosin og sjokolade

Å fungere skikkelig vår hjerne trenger aminosyrer, og spesielt tyrosin. Mat rik på tyrosin er hvite egg, peanøtter, tang og tare, ost, fisk og kjøtt (ikke svin).

Serotonin regulerer vårt humør, følelser, søvn evner og muskel sammentrekning. Mer serotonin vår hjerne produserer, bedre vi føler. Så, gå vill etter sjokolade!

Smarten og lyse sinn med Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er næringsstoffer som beskytter hjernecellene og er avgjørende for helsen sin. Dessverre er de ikke kan produseres av kroppen, og derfor er det svært viktig å konsumere dem gjennom mat eller kosttilskudd. Mat som inneholder store mengder omega-3 fettsyrer er fisk (laks, makrell, torsk).

Det er den enkle oppskriften for å bli smartere: trene brian ved å utfordre den med aktiviteter som Sudoku, spise riktig mat og ha nok hvile. Ja, så enkelt er det.

Aktuelle artikler