11 måter å våkne opp havremel oppskrifter

Havregryn har blitt et fast innslag i våre spiskammers og en frokost favoritt blant husholdningene. Derimot ser det ut til at jo mer havremel vi spiser, jo mindre fantasifull vi blir med våre oppskrifter. Det er viktig å gi våre havre en makeover nå og da, for å holde dette sunn mat fra å bli tørt og kjedelig.

11 måter å våkne opp havremel oppskrifter

En. Endre opp væsken du bruker til å lage mat og spise havregryn

Vi alle kjenner drillen. Måle ut havren. Hell i litt vann, mer å gjøre den våte og mindre for å gjøre det tykke. Sett den i mikrobølgeovnen. Cook. Spise. Det er ingen spenning her. Hvis vi ønsker å våkne opp med vår havregryn om morgenen, må vi finne måter å våkne havremel opp først. Istedenfor å bruke bare vann for å lage din havregryn, prøv å eksperimentere med ulike væsker.

For mer kremaktig havremel, bruke melk. For de som ønsker å holde sin frokost lite fett, bruk skummet eller 2% melk. Soyamelk kan også brukes. For en mer smakfull melk, prøv mandel melk (som vil gi havre en nøtteaktig smak) eller kokosmelk (en naturlig måte å blidgjøre de havre uten å legge sukker). For å få en rask pick-me-up, noen mennesker bruker kaffe for å lage sine havre.

2. Ikke vær redd for å krydre det opp

Det flotte med havregryn er dens allsidighet. Det vil ta til ganske mye annet og smake godt. Den beste måten å maksimere smaken fra havregryn er å legge til litt krydder. En av mine favoritt tilleggene er kanel. Men det er tonnevis av andre måter å krydre det opp. Legg litt brunt sukker og kanel, og du har en deilig, hjemmekoselig smaker bolle med oaty godhet.

For sjokolade elskere vil legge litt kakao gi deg din sjokolade fikse med din skål med havregryn. Muskat, nellik, ingefær og kardemomme er flott, spesielt når det kombineres og brukes i høst og vintermånedene. Vanlig sukker eller kunstig søtningsmiddel kan brukes for de som liker litt noe søtt i morgen. For en mer velsmakende havremel, tilsett salt, pepper og persille.

3. Få litt ekstra protein

Mens legge krydder til havregryn er en sikker måte å kjapt vekke den opp og gi den en makeover, det finnes andre alternativer av add-ins, så vel som også innlemme mer protein i måltidet. Yoghurt er en fantastisk måte å gjøre dette med havregryn, uten at det går smaken.

Du kan prøve vanlig yoghurt og kle den opp med andre add-ins. En annen fin måte å raskt legge til smaken er ved hjelp av en vanilje, frukt eller din favoritt smakstilsatt yoghurt. Oster er et ytterligere eksempel på å legge litt ekstra protein til morgenen stift. Cottage cheese, geitost og kremost er blant mine favoritter. For en søtere (og naughtier) behandler med havregryn, serverer den opp med en scoop av din favoritt iskrem eller noen ferske pisket krem.

4. Gå litt fruktig

Sannsynligvis en av de mest populære måter å legge til litt ekstra smak og dimensjon til havregryn er ved å legge frukt. Både fersk og tørket frukt er gode alternativer. Riv noen epler i å få en kremet tekstur, eller skjære den opp og kaste den i for mer chunkiness. De beste tilleggene til eplene er litt kanel og / eller brunt sukker. Bananer er også stor for å oppnå enten kremet eller chunky teksturer også.

Mos den opp og bland den inn eller bare kutte og kaste i. Bær er et fantastisk tillegg til havregryn, og de går spesielt godt sammen med yoghurt, ost eller fløte. Prøv blåbær, jordbær, bringebær, bjørnebær, eller noen annen form for bær i sesongen. Fersken, appelsiner, mango og aprikos også fungere veldig bra med havregryn. Tørket frukt legge til en helt annen type fruktig smak.

Noen av de beste for å legge til er rosiner (spesielt med epler, kanel og brunt sukker), tørkede tranebær, tørkede aprikoser og tørkede blåbær.

5. Gå litt nutty

Nøtter gjør en fantastisk tillegg til havregryn. De er stor ikke bare for den ekstra smak, men for den ekstra crunchiness i teksturen. Stort sett alle slags mutter vil smake stor i havregryn, spesielt med riktig utfyller av andre ingredienser. Valnøtter gå bra med geitost og bær.

Kandiserte pekannøtter er fabelaktig for å legge noen sødme i tillegg. Hasselnøtter smaker godt med litt kakaopulver. Mandler og peanøtter er velsmakende i sin naturlige form eller i deres smør skjemaet. Legg til litt mandel smør eller peanøttsmør med bananer å få en fantastisk smak profil. Legg mutteren smør med noen jordbær å få en peanøttsmør og syltetøy smak.

Eller prøv å legge peanøttsmør med litt kakaopulver for å få den uimotståelige kombinasjonen av sjokolade og peanøttsmør.

6. Gå gale og legger det hele i

Stort sett alt annet som du tror å sette inn havregryn vil smake godt. Legge til en lønnesirup er en umiddelbar økning i smak og bidrar til kremet konsistens. Legg det på med epler, kanel og rosiner for en ekte vinter godbit.

Sjokoladebiter legge litt tekstur og sødme til havregryn, samt tilfredsstille våre sjokolade cravings. Legge gresskar sammen med litt ingefær, vil kardemomme, muskat og kanel øyeblikkelig gjøre havregryn i en ode til vår Thanksgiving favoritt, gresskar pai.

Ristet gresskarkjerner gjøre en flott tillegg også. Mos noen butternut squash og legge den for en fin vinter godbit. Legge litt vaniljesukker eller honning vil gjøre havregryn smaker enda søtere, og det kan kombineres med stort sett alle andre add-in. Ikke vær redd for å gå gale og brennevin det opp litt. Legge litt bourbon eller en whiskey saus til havregryn er alltid deilig, med en ekstra fordel bare vi voksne kan nyte!

7. Gjør det sunt

For de som prøver å komme på sporet med noen sunne matvaner, er havregryn en virkelig gunstig vei å gå. Det gir tonnevis av helsemessige fordeler og er en lav-fett måltid alternativet. Men det finnes andre måter å gjøre enn havregryn og snu det til noe enda sunnere.

Legge noen protein pulver vil holde deg fyldigere lenger. Flavored protein pulver vil også bidra til en bedre smak. Andre gode måter å øke de helsemessige fordeler av havremel er ved å kaste i noen hamp frø, linfrø eller Chia frø. Disse er gode kilder til ting avgjørende for sunn mat, som for eksempel fiber, omega-3 og antioksidanter.

8. Gjør det til frokostblanding

Havregryn trenger ikke alltid å bli servert opp i sin tradisjonelle måte. Noen ganger vi ikke føler for å spise en varm frokost i midten av juli. Havre kan spises som en kald frokostblanding. I stedet for å kjøpe bearbeidet havre frokostblanding på Rimi, kan du prøve å lage din egen. Det er super enkelt og gjøres på to enkle trinn. Først spre havre på en ungreased stekebrett.

Deretter skål havre i ovnen ved 350 grader i ti minutter. De skal slippe ut en aromatisk nutty lukt. For ekstra smak, dryss havre med kanel før du setter dem i ovnen. Tillate havre avkjøles før du spiser. De kan spises som kalde frokostblandinger, av seg selv eller med melk, frukt og nøtter.

9. Drikk det

En av de store tingene med å spise havregryn er dens evne til å fylle deg opp. Ikke bare går du bort fra tabellen følelsen fornøyd, vil det være timer før du er sulten igjen. Derfor, havre er et flott tillegg til din morgen (eller ettermiddag) shake. For en modig tekstur, bare legge havre i blender sammen med de andre ingrediensene og bland.

Hvis du ikke ønsker å smake på havre i din riste (noen opplever teksturen til å være minner om sand), plasserer havre i blender først. Blande dem av seg selv for å skape en havre pulver. Deretter legger de andre ingrediensene til riste din. Den endring i smak er meget minimal, men endringen i næringsverdi er ganske betydelig!

10. Bake den

Det er ingen overrasket oss alle at havre er stor når det brukes i baking. For noen grunn, spise bakevarer med havre alltid bringer meg tilbake til bestemors hus. Havremel rosin cookies er et fast innslag i havre baking verden.

Men, gjør baking muligheter ikke slutt der. Havre muffins og havre barer er alltid deilig. Gjør en frukt skarp ved å kombinere litt havre med smør, brunt sukker og kanel. Lag over litt frisk frukt i en paiform og stek til de er gyllenbrune.

Det er tonnevis av oppskrifter på ulike typer havre brød, inkludert honning havre brød, havrekli brød, havre brus brød og kanel rosin havre brød. Havre pannekaker er et annet alternativ å gi din morgen havregryn rutine en makeover. Bare erstatte halvparten av melet for havregryn og du har en sunnere og mer mettende pannekake frokost.

11. Spis frokost til middag

Stålsett dere for hva jeg skal si, folkens. Havregryn er ikke bare til frokost! Du kan gjøre den om til en smakfull middag måltid også! En av mine favoritt ting å spise når jeg var på reise i Sørøst-Asia var dette deilig grøt som de hadde. Du legger vårløk, soyasaus og tofu eller kjøtt du velger, til de kokte havre, og middagen er servert!

Hardkokte egg var en vanlig tillegg til denne retten også. I stedet for breading stekt kylling eller kylling anbud i Brødsmuler, bruker havre. Legg litt parmesan ost, pancetta og salt og pepper etter et deilig øyeblikk måltid. Gjør havregryn med karri og karamellisert løk for en velsmakende siderett.

På grunn av sin allsidighet, er havregryn en fantastisk ingrediens å ha i pantry. Det vil smake godt med nesten hva som helst og kan spises til frokost, lunsj eller middag. Hva er noen av dine favoritt havremel oppskrifter?

Aktuelle artikler