20 superfoods du trenger for å legge til din diett umiddelbart

Hvis du leter etter en flott måte å jumpstart din helse rutine og felle noen pounds, som omfatter supermat i kostholdet ditt er veien å gå. Les videre for å finne ut hvilke supermat du må spise og hva de kan gjøre for helsen din.

20 superfoods du trenger for å legge til din diett umiddelbart

Superfoods er naturlig, ubehandlet mat med høyt næringsinnhold som gir fantastiske helsemessige fordeler. Det er mye buzz går rundt i øyeblikket om supermat og hvordan å sørge for at de er innlemmet i ditt daglige kosthold kan hjelpe deg å leve et sunnere liv.

Det er mange matvarer som lover vekttap eller hevder å være helsekost, men etter å ha tatt en nærmere titt på ingrediensene vil du finne at de er faktisk mer skadelig for helsen din enn noe annet.

Mye av kosthold, lite fett eller fett gratis mat er bare pakket med kjemikalier og bearbeidet til døden. Mens de kan teknisk sett være lav fett eller fett gratis, de vanligvis inneholde andre ingredienser som vil være skadelig for din helse og din waistline.

[Les: 10 matvarer som gir deg energi ]

Det beste du kan gjøre når det kommer til kosthold er å spise så mange naturlige og ferske matvarer som du kan og styre klar av bearbeidet mat som hevder å være bra for deg. Her er en liste over fantastiske supermat som du bør legge til ditt måltid plan STAT!

En. Epler

Epler inneholder mye antioksidanter og fiber. De gjør stor snacks og spise et eple før slukte en høy carb pasta retten har vist seg å redusere mengden kalorier du vil ende opp forbruker.

2. Olivenolje

Dette er en fantastisk supermat! Vi bruker olje i matlagingen, og det er flott å ha et sunt alternativ. Olivenolje har et høyt innhold av monosaturated fett, som har vist seg å forbedre hjerte helse.

Det er også en viktig ingrediens i den nyeste helse-mani, Middelhavet diett. Den kan brukes i matlaging, toppes over en yummy salat og i mange flere kreative måter. Olivenolje virker også som en anti-inflammatorisk, anti-oksidanter og antimikrobiell.

[Les: 8 matvarer for å holde deg ung og frisk ]

3. Tomater

Tomater (via www.naturalfoodpantry.ca)

Tomater er en kjempegod og sunn supermat som er høy på antioksidanter og kan redusere risikoen for hjertesykdom og osteoporose, samt minimere UV-skader. Pass på å alltid inkludere dem i salater.

Også prøve å halvere en stor biff tomat og steking den med litt oregano drysset på toppen for en deilig og sunn siderett.

4. Bananer

Bananer er en lav kalori mat (110/serving) og de er fulle av kalium og vitamin B-6. De gjør en god matbit og smak stor over naturlig yoghurt og müsli.

5. Gulrøtter

Husk hvordan mor alltid fortalt deg å spise gulrøtter fordi de ville hjelpe ditt syn? Vel, det viser seg at hun hadde rett! Gulrøtter er fullpakket med beta-karoten som ikke blir bedre syn og det også bremser ned aldrende cellevekst. Takk, mamma!

6. Mørk sjokolade  

Nam! Endelig er det en deilig, søt godbit som faktisk er bra for deg! Men ikke komme foran deg, hvis du ønsker å høste helsemessige fordeler av sjokolade, må du være sikker på at du spiser mørk sjokolade, ikke ting som er funnet i de fleste godteri.

Likevel kan snacking på noen mørk sjokolade tilfredsstille dine krav for de søtere ting i livet. Pluss at den er fylt med sammensatte flavanols, en type antioksidant som reduserer betennelse, senker blodsukkeret, og forbedrer positive og negative kolesterolet.

[Les: verdens dyreste sjokolade ]

7. Bønner

Spesielt for dere vegetarianere der ute, bønner er en stor og super viktig mat for å innlemme i kostholdet ditt. De gir mye protein og fiber, og de er naturlig lav i fett.

8. Mango

Mango, mens det er deilig, er også en SUPER supermat som er fullpakket med over 20 ulike antioksidanter, vitaminer og mineraler som vitamin A, C, E, fiber, kalium og jern! De hjelper til å forbedre ditt syn, hud, minne, og viktigst din sexlyst!

9. Granatepler

Granatepler har viktig folat og sykdom-kampene antioksidanter og de er lave i kalorier og høy i fiber. De er også fullpakket med vitamin C og B, kalium, folsyre og jern. Jeg liker å skvette granateplefrø i min salat eller legge litt til min favoritt smoothie.

Pomegranates sies å spille en rolle i å forebygge kreft og hjertesykdommer. De kommer også i juice form som er fantastisk for matlaging.

10. Avokado

Avokado er trolig en av mine favoritt supermat. Som olivenolje, avokado er en av de matvarer som har "gode fettet" i dem. De bidrar til å øke den gode typen kolesterol og de inneholder over 25 forskjellige essensielle næringsstoffer, deriblant vitamin A, B, C, E og K. Plus de er en stor kilde til fiber og protein (bra for vegetarianere!). Spis dem i skiver med en klemme av kalk eller som et tillegg til en rekke ulike retter.

11. Laks

Laks er et velkjent supermat som er rik på omega-3 fettsyrer, samt protein, selen og vitamin D. Det er flott for hjertet helse, og det øker forbrenningen din. Mange laks talsmenn foretrekker villfanget laks oppdrettet hevet på grunn av risikoen for PCB i noen oppdrettede bestander.

[Les: fire måter å lage laks ]

12. Spinat

Som en gutt du kanskje ikke ha likt å spise spinat, men som voksen er det noe du trenger å ha i kostholdet ditt. Det er så fullpakket med vitamin A og K at du bare trenger en kopp for å nå ditt anbefalte daglige dosen av disse vitaminene!

Spinat kan ha vært den opprinnelige supermat, og det er klart hvorfor, siden det har fiber, protein, og folsyre (bare for å nevne noen) og det fordeler din helse i et stort antall forskjellige måter. Prøv å blande spinat greener i din salat mix, og legger den til en pastarett, og snike det inn i en rekke andre yummy plater.

13. Blåbær

Blåbær er kanskje små, men de har det høyeste antall antioksidanter av alle frukter. De er også høy i kalium, vitamin C og fiber. Det sies at de kan redusere risikoen for hjertesykdom, kreft og betennelser.

14. Sardiner

Sardiner er kanskje ikke en populær snack for alle, men de er verdt å revurdere for sine kraftige helsemessige fordeler alene. De kan bidra til å forebygge kreft, bedre beinhelse, og fungere som en anti-inflammatorisk. Som laks, de er høy i omega-3 fettsyrer og lite kvikksølv.

Hvis du ikke er en fan, kan du prøve å dyppe dem i melk for en time. Det bør kvitte seg med fishiness. Også, neste gang du er i humør for en tunfisk salat sandwich, prøv å erstatte tunfisk med sardiner!

15. Appelsiner

Appelsiner er en annen yummy frukt som er deilig på egen hånd, Juiced eller blandet med andre matvarer. Det hjelper leddgikt, hindrer nyrestein, og inneholder mye kalsium, som bidrar til friske bein og tenner.

16. Vanlig yoghurt

Noen sier at vanlig yoghurt er den perfekte maten. Den inneholder høy protein, sunne slags fett og masse kalsium. Det sies å bidra til å forebygge kreft, og det bidrar også til å hindre vaginale infeksjoner og magesår.

Vanlig gresk yoghurt inneholder enda mer protein enn andre typer. Yoghurt er en stor, sunn erstatning for majones og rømme. Det kan kombineres med en rekke supermat frukt for en deilig og sunn frokost og snacks.

17. Havre

Gå foran og legge litt havre til at yoghurt og frukt parfait! De er i høy uløselig fiber og en god kilde for lav glykemisk komplekse karbohydrater.

[Les: 11 måter å våkne opp havremel oppskrifter ]

18. Rødbeter

Bortsett fra å være en fabelaktig farge som kan sette flekker på hender og benkeplater (vær forsiktig!), Rødbeter er også en deilig rot veggie som er lastet med fiber, kalium og folat. Bete salater med spinat greener og en bit av geitost er en av mine personlige favs og gir to av de fantastiske supermat på denne listen.

19. Parmesan ost

Takk gud det er minst én ost på denne listen! Igjen, glem de motbydelig "lav-fett" oster på markedet. De er forferdelig for deg. Hvis du elsker ost og ønsker deg et sunt alternativ, prøv parmesan drysset lett over din favorittrett.

20. Artisjokker

Artisjokker er lave i kalorier og høy i fiber, vitamin C og K, folat, magnesium og kalium. Jeg elsker dem dampet med en yummy yoghurt saus til å dyppe i. Husk at det er viktig å spise bladene og ikke bare hjertet.

Denne listen over fantastiske supermat vil få deg i gang på veien til å leve et sunnere liv. Nøkkelen til å få et sunnere kosthold er å legge disse matvarene inn og eliminere så mange bearbeidet mat som mulig.

Det finnes mange andre spennende supermat i tillegg. Hvis du noen gang i tvil om en matens verdi, gjør et raskt Google-søk med navnet på maten + supermat og du vil få all den informasjonen du trenger.

[Les: 11 raske og sunne snacks ]

Aktuelle artikler