4 mest farlige matvarer

Vi alle elsker å spise, ikke sant? Jeg mener det er så mange deilige typer mat i verden, som starter munnen vanning bare ved å tenke på dem. På den annen side, det er mat som kan drepe deg - enten mens du forbereder eller mens du spiser den.

4 mest farlige matvarer

Dette er ikke så vanlig mat, og du egentlig ikke har en sjanse til å finne det på hvert hjørne. Imidlertid kunne reise det meste til Asia sørge for at du støter på disse typer mat. Sjekk ut fire mest farlige matvarer på planeten.

En. Puffer fisk

Puffer fisk eller fugu er morsomt å se skapning i havet. Du må ha sett det i hvert fall i tegneserier - det er en normal ser fisk før den blir skremt. Så det blir en fløt ballong med pigger. Tro det eller ei, det er en av de mest dyrebare delikatesser i Japan. Det er også svært giftig.

Puffer fisk inneholder en gift som heter tetrodotoxin, en nervegift 1200 ganger sterkere enn cyanid. Den største mengde av toksinet er funnet i lever, hud og eggstokker av fisken, men likevel hele fisken er giftig. Plus, kan tetrodotoxin ikke brytes ned av varme, så tilberede fisk hjelper ikke.

For å bli en sertifisert fugu kokk, trenger man års viet opplæring og bestått en avsluttende prøve som inkluderer klargjøring av fugu for seg selv. Kun 30% av kokker bestått eksamen og rundt 100 mennesker dør av å konsumere fugu hvert år. Bare kjøttet kan spises, men det skaper en lammende følelse i munnen.

Så, hvorfor ville noen spise det, spesielt hvis jeg forteller deg at en porsjon kan nå opp til 300 $? De sier det er deilig og at det bringer mange helsemessige fordeler. Likevel, jeg vil tenke to ganger før du prøver det.

2. Hestesko krabber

Hestesko krabber er betraktet som en delikatesse i Asia. Det er en virkelig stygg skapning som ser ut som noe som kom ut av filmen "Alien". Å ja, det kan drepe deg også.

Den mystiske rundt hestesko krabber er ikke helt klart. Noen sier at de ikke er giftige i det hele tatt, mens andre hevder at de også inneholder tetrodotoxin. Men mange mennesker er allergisk mot stoffer fra rogn, som er den eneste delen av krabbe som er spist.

Forbruker hestesko krabber kan føre til alvorlige allergiske reaksjoner, pustevansker, koma og død. Mangrove hestesko krabber er ikke trygt å spise, fordi de er sagt å inneholde de nevnte tetrodotoxin.

3. Snakes

Slanger er egentlig ikke favoritt dyr blant folk. De fleste av oss er redde for dem, og for en god grunn - slanger kan drepe deg med et enkelt bitt. På den annen side, i mange kulturer rundt om i verden, er slanger verdsatt som mat.

Forbereder slanger er generelt mer av en fare deretter spise dem er. Nesten alle slange giftstoffer brytes ned ved koking, så selv giftige slanger er trygge å spise. Det første du må gjøre når du forbereder en slange, er selvfølgelig å fjerne giften. Hvis de fattige slange er ved en tilfeldighet i Vietnam eller Japan, vil giften ende opp i en flaske med slange vin.

Slange vin er laget med helle slange gift i ris vin. Noen ganger blir hele slangen settes inn i vinen. Dette er kjent som Habu skyld eller Habushu i Okinawa, fordi habu slange er satt i vinen.

De sier at vinen smaker fantastisk og at det botemidler mange sykdommer. Imidlertid er ikke alle giftstoffer oppløst i alkohol, slik at du kan ende opp med å drikke en potensiell fare. Når toksinet når magesekken, vil magesyre trygt oppløse den. Men, hvis du tilfeldigvis har et lite sår i munnen eller på magen veggen, kan du ikke føle deg så bra.

4. Eels

Ikke meget tiltalende øye, kan de være ganske aggressive og er kjent for å bite - ål anses mat i Asia. Ål blod er giftig for mennesker og alle pattedyr, og noen typer ål - som Morey Eel selv har giftig slam på huden deres. Likevel, folk spiser dem.

Fangst og forbereder en Morey ål er like farlig som å spise den. Deres bite er giftig, så du er truet helt fra starten. Huden er giftig, blod og indre organer er giftige, så du må være veldig forsiktig når du håndterer en Morey ål. Minst en av giftstoffene Morey ål har er et hemolytisk.

Dette betyr at det bryter ned de røde blodcellene og tillater ikke et sår til hæl. I tillegg kan noen av giftstoffer ikke bli degradert med matlaging - slik at kjøttet er ganske farlig å spise. Og likevel folk spiser det. Vel, de sier det er deilig og bra for helsen din.

Så, hvordan du føler deg om å prøve disse matvarene? De er absolutt en fristelse, men jeg må råde deg til å være veldig forsiktig.

Aktuelle artikler