5 sunn mat som smaker godt

Mange kvinner bryr seg om hva de spiser, men noen ganger er du bare lei av alt som mat med så lite smak. Hvis du ikke kan sette salt, ikke kan spise sukker, og kan ikke spise kjøtt er det ikke mye smak igjen, er det? Vel, det kan være, bare se på disse fem nye ideer for sunn mat som smaker godt vi bringer til bordet.

5 sunn mat som smaker godt

Mange kvinner bryr seg om hva de spiser, men noen ganger er du bare lei av alt som mat med så lite smak. Hvis du ikke kan sette salt, ikke kan spise sukker, og kan ikke spise kjøtt er det ikke mye smak igjen, er det? Vel, det kan være, bare se på disse fem nye ideer for sunn mat som smaker godt vi bringer til bordet.

En. Grønnsakssuppe

Vi vet alle at en suppe er en god start på måltidet. Det kan være svært lav i kalorier, veldig sunt og det vil ta litt plass i magen, slik at du spiser mindre av hovedrett og dessert. Kyllingsuppe smaker best, selvfølgelig, men det er ikke den eneste som er bra. Sjekk ut denne oppskriften.

Ta alle slags forskjellige grønnsaker du har hjemme - brokkoli, gulrøtter, poteter, persillerot, selleri, kanskje til og med tomater og sette det hele i en stor gryte med vann til å koke. Når grønnsakene er myke, ta en stavmikser og bland det hele sammen til du får en fin kremet suppe. Nå trenger du bare en klype salt, og voila - en perfekt sunn og velsmakende grønnsakssuppe. Dessuten er det en fin måte å gjøre barna spise grønnsaker.

Du kan også legge til noen rømme inn i denne suppen, bare husk det vil legge mer kalorier.

2. Vegetabilske fritters

Vegetabilske Fritters (via recipesden.blogspot.com)

Ligner på å lage en grønnsakssuppe, kan du lage deilige grønnsaker fritters av stort sett alle slags grønnsaker du har hjemme. Jeg bruker vanligvis zucchinis, gulrøtter og poteter, men du kan legge aubergine eller andre grønnsaker som tåler koking og har ikke mye vann - så er det best å unngå agurker og tomater for eksempel.

Grind alle grønnsakene og press dem fra overflødig vann. Hvis du bruker poteter sørg for å fint slipe dem fordi de ikke kan spises rå. Legg 1-2 egg, avhengig av hvor mye du forbereder, klype salt og pepper og litt mel eller brødsmuler, til du får en masse som ikke fester seg til hendene.

Fordel massen i fire eller åtte like deler og foreta vegetabilske burgere. Du kan steke fritters i olje eller grill dem eller stek dem i ovnen for et sunnere måltid. De er svært velsmakende og perfekt hvis servert med noen type yoghurt dip.

3. Fisk

Enhver type fisk er sunt for deg, og du bør spise det minst en gang i uken. Fisk er den eneste kilden til omega 3 fettsyrer som er viktig for din helse og ditt immunsystem. Uansett hvilken type fisk du velger å lage mat, vil du ikke være galt, men jeg skal gi dere to av mine favoritt fisk oppskrifter.

Først ut er for laks, og jeg tror at det smaker best hvis grillet med et snev av olivenolje og litt salt. Det er alt. Ingen spesielle krydder eller marinader, bare laks, litt salt og litt olivenolje. 5 minutter på en grill vil gjøre det bra, og du har en perfekt sunn og utrolig velsmakende måltid. Serveres med noen friske grønnsaker og det er det.

Hvis du ikke liker laks, kan du prøve ørret. Jeg klem litt sitronsaft over det, tilsett litt salt og legg et par fedd hvitløk. Sett alt i en ildfast form og stek i ovnen. Den trenger bare 15 -20 minutter, og det smaker fantastisk. For en ekstra råd - hvis du ikke vil at kjøkkenet skal lukte som fisk, legg en oppskåret eple i samme ildfast form, fordi det absorberer lukten av fisk.

4. Risottoer

Risotto er et godt valg for sunn mat som smaker godt. Hvis du bruker brun ris i stedet for hvit det vil bli enda bedre og mer smakfull. Du kan gjøre bare en grønnsak risotto, eller grønnsaker og kylling, eller sjømat risotto.

Du trenger ris og grønnsaker og eventuelt kylling kjøtt eller noen sjømat. Stek grønnsakene først og deretter helle vann eller grønnsakssuppe over og legge til ris. For et sunnere måltid, ugyldiggjøre helle vin i risotto. Tilsett kjøttet og la alt å koke til risen er ferdig, og det er det. Du kan også velge å legge grønnsakene sist, hvis du ønsker at de skal holde seg friskere. Dette er et komplett, sunt og velsmakende måltid.

5. Sitron kylling

Lemon Chicken (via kokk-eat-love.com)

Du alltid høre hvordan du best skal velge kylling eller kalkun kjøtt for et sunt kosthold. Men du har bare hatt det nok med grillet kyllingbryst og du vil ha noe som smaker litt annerledes og velsmakende. Prøv sitron kylling. Du kan også forberede hel kylling som dette, eller bare kyllinglår eller kyllingbryst, avhengig av hva du liker best.

Klem litt sitron over hver stykke kjøtt, dryss med salt og pepper, tilsett noen fedd hvitløk og noen grønnsaker i en ildfast form og stek alt i ovnen til kjøttet er gyllenbrunt. Dette er en enkel oppskrift, og du kan oppgradere den slik du vil. I alle fall sitron kylling smaker godt og er en sunn idé for en lunsj.

Vi har gitt deg fem ideer for sunn mat som smaker godt. Nå er det ikke flere unnskyldninger for ikke å begynne å spise sunt. Prøv våre oppskrifter og du vil se hvor sunn mat er mer enn bare dampede grønnsaker og smakløst ting.

Aktuelle artikler