6 deilig vegetarisk frokost ideer

Jeg har alltid høre sutre folk om hvordan de ikke ville ha noe å spise hvis de ville velge å være vegetarianere. Vel, greit ikke bli vegetarianer da vil verden fortsatt spinne. Men for alle som ønsker å bli vegetarianer minst til frokost, jeg bringe seks deilige ideer.

6 deilig vegetarisk frokost ideer

Jeg må fortelle deg med en gang at jeg har stor tro på at frokost er dagens viktigste måltid på dagen. Har som sagt - disse oppskriftene er litt sterkere. De er ikke din müsli eller fruktsalat, men likevel gi dem en sjanse nå og da.

En. Bagels og kremost

Dette er min all time favoritt frokost. Hva er ikke å elske om fersk varm bagel og kremost egentlig? Spesielt hvis de bagels er hjemmelaget. Ikke mase om det med en gang - oppskriften er veldig enkel.

For åtte bagels trenger du: 650gr mel, 30gr fersk gjær, en spiseskje sukker, 1 ss salt, 2 dl vann, 1 ss olje og noen sesamfrø. Sett gjær og ½ en spiseskje sukker i lunkent vann, og la stå i 10 minutter. I en egen bolle bland mel, salt og sukker. Tilsett gjær og olje og kna deigen. Gjør åtte baller, dekk dem med kjøkken klut eller plastfolie og la den heve i 15 minutter.

Rull hver boll i en stor orm og rull den rundt hånden for å danne en bagel. La dem heve i ytterligere 15 minutter. Sett 1l vann for å koke. Stek baguetten i 1 minutt på hver side. Spre de kokte bagels på en stekeplate, frakk dem med revet egg og dryss med sesamfrø. Stekes i ovnen på 220C i 20 minutter.

Disse bagels er stor fordi du kan fryse dem etter koking. De kan bo i fryseren i flere måneder. Når du føler for å ha en bagel til frokost, bare tine og bake dem.

2. Sopp og ost omelett

Går videre til min andre favoritt vegetarisk frokost - sjampinjong og ost omellete. Det tar 10 minutter å gjøre det, og det er deilig.

Visp to egg i en bolle og tilsett bakken ost inn i dem. Hakk noen sopp av ditt valg. Varm 1 ss olje i en panne. Stek soppen i et par minutter og tilsett egg med ost. Krydre etter smak. Stek til ferdig og spise med en gang.

Sopp og ost omelett: kompromisedkitchen.com

3. French toast

Ikke kast bort din bedervet brød - lage arme riddere med det. Du trenger bare et par stykker av foreldede brød, 1 egg, litt melk, salt og olje.

Visp egget og bland det med ¼ kopp melk. Varm panne med litt olje. Dypp hver brødskive i egg-melk blandingen og stek på olje til de er gyllenbrune. Serveres varm med fersk yoghurt.

4. Brød pudding

Her er en annen måte å bruke rester av brød - lage brød pudding til frokost. Min favoritt er sjokolade tranebær brød pudding og her er hvordan du gjør det.

Du trenger: 400gr av brød, 5 egg, 4 ss brunt sukker, ¼ pakke med smør, 2 dl pisket krem, 50gr av tørkede tranebær og 50gr av sjokolade. Smør formen du skal lage din pudding i. Skjær brød og smøre et tynt lag med smør over hver skive. Legg skivene i pannen.

Smelt sukker og 2 ss vann på komfyren. Tilsett smør og pisket krem ​​og stek i 2 minutter. Legg piskede egg og stek til det begynner å tykne. Hell over brød og bake brød pudding i 30 minutter på 180 grader. Serveres pyntet med tyttebær og smeltet sjokolade.

Sjekk ut denne videoen nedenfor med karismatisk fyr som gjør stor brød pudding.

5. Vegetarisk quiche

Jeg absolutt elsker quiche. Første gang jeg gjorde dette jeg helt forelsket i den, og jeg har vært å gjøre det siden. Prøv spinat og ost quiche.

Du trenger: en quiche skorpe, 500gr av spinat, 300gr av ost, 3 egg og 2 kopper rømme. Jeg elsker å lage denne med geitost, men du kan bruke egentlig noen ost du liker.

Skjær spinat og stek det for bare et par minutter på litt olivenolje. For ekstra smak tilsett 1 fedd hakket hvitløk. Krydre etter smak. Smøre et tynt lag med olivenolje over quiche skorpe. Bland sammen spinat og ost og fyll skorpe. Visp egg med rømme og hell over. Stek på 200C til de er gyllenbrune og serverer varm.

6. OST souffle

Du fikk ideen om at jeg liker ost ikke sant? Her er en annen cheesy deilig vegetarisk frokost idé - prøv å lage ost sufflé. Ikke vær redd med en gang. Ja, sufflé litt vanskelig å lage, men det er helt verdt innsatsen.

Du trenger: 5 egg, 60gr smør, 40gr mel, 1 ss maisstivelse, 2.5dl melk, 130gr av cheddar cheese, 20gr av parmesan, 1 teskje sennep og en klype oregano. Smelt smør på komfyren. Tilsett mel, bland godt og tilsett melk og maisstivelse. Smak til med sennep og legg bakken cheddar og oregano.

Visp eggeplommer og legger bakken parmesan. Legg til forrige blandingen på komfyren og lage mat på lav brann. Pisk eggehvitene og sakte legge dem inn i blandingen. Hell i keramiske former og stek i ovnen på 190C i 20 minutter. IKKE åpne ovnen å se om sufflé er gjort, fordi du vil ødelegge det. Serveres varm.

Så, liker du dem? Jeg er på vei til å gjøre osten sufflé akkurat nå...

Sjekk ut videoen nedenfor, for en flott måte å lage ost sufflé.

Aktuelle artikler