6 enkleste grønnsaker til å vokse i økologisk hage

Hagearbeid er en fantastisk hobby og voksende økologiske grønnsaker er en vakker idé, som ikke er vanskelig å praktisere i det hele tatt. Faktisk er det mye enklere enn du kanskje tror! Nå, ta en titt på følgende liste over seks enkleste grønnsaker til å vokse i økologisk hage og la dine grønne fingre løs!

6 enkleste grønnsaker til å vokse i økologisk hage

Reddiker

Bortsett fra å være yummy, sprø og pepperaktig, reddiker er også utrolig lett å vokse. De trives i alle klima, og de vokser hele året i tempererte soner.

De modnes raskt og krever lite vedlikehold. Alt de trenger er jord beriket med organisk kompost og vann. Plus, de sjelden lider skade av sykdommer og skadedyr og de er klare for høsting bare 4-5 uker etter planting frøene!

Zucchini

Zucchini er en annen svært enkel å dyrke grønnsaker, som det trenger svært lite oppmerksomhet. De krever bare masse vann og de vokser som gale! Folk som regel ende opp med å ha mer squash enn de noen gang kan lage mat!

Squash vanligvis spire i to uker og de ​​er klare til å bli plukket opp om en måned senere. Du trenger bare å holde plantene godt vannet og jorda godt gjødslet, og når de har modnet, vil du være i stand til å damp dem, grille dem, bake dem, steke dem og forberede mange andre utsøkte retter.

Og husk at stekt zucchini blomstene er også en virkelig delikatesse!

Rødbeter

Dette deilig søt og velsmakende rot er definitivt en av de enkleste grønnsaker til å vokse.

Rødbeter krever fuktig jord for å spire og litt vann hver dag. Det er alt! Når du har plantet dem, vil frøene spirer innen 10-14 dager, og du vil være i stand til å trekke og spise dine rødbeter etter ca 8-12 uker - de tar ikke mye tid til å modnes i det hele tatt!

Bare husk å alltid holde jorda fuktig og aldri la det tørke ut, ellers rødbeter blir treaktig og tøff.

Og nyte salater!

Gulrøtter

Crunchy, sunt, og fullpakket med beta karoten, gulrøtter er definitivt en annen stor og lett å vokse valg.

De trenger svært lite oppmerksomhet under vekstperioden, og være kul-været grønnsaker de kan plantes selv før den siste frost er over. De er sjelden angrepet av skadedyr, men akkurat som alle andre roten, krever de en veldig sunn, lett og luftig jord.

Gulrøtter ta lang tid å spire (ca 2 til 3 uker), men de er klare for høsting bare 2 til 3 måneder etter planting.

Spinat

Denne grønne bladrike grønnsaker foretrekker kjøligere klima, men er veldig lett å vokse. Når bladene er stor nok, kan de bli plukket ut, og andre blader vil bare fortsette å vokse!

Det er godt å plante dem tidlig på våren eller høsten (avhenger av variasjon) og vann dem jevnlig i varmt vær.

Spinat frø vil spire etter en uke eller to, og bladene er vanligvis klar til å høste bare 40-50 dager etter planting!

Løk

Onion er en annen grønnsak som trenger svært lite oppmerksomhet og omsorg! Når du har plantet frø eller pærer, vil de vokse raskt, og du trenger bare å vanne dem ofte i varmt vær.

Dine løk vil være klar for høsting når deres grønne topper falle over og begynner å gulne. Deretter kan de løk være gravd ut av bakken og lagret. Så enkelt!

Er du klar nå til å plante dine egne grønnsaker og nyt din egen ferske avlinger? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Aktuelle artikler