6 vanligste ugress du bør prøve

Har du noen gang slutte, og tror at noen av disse ugress du ser vokser i den lokale parken, eller i skogen i nærheten, kan være noe mer enn bare planter du tråkker på? Vel, de kunne. Mange av dem er faktisk spiselig. Her er en liste over vanlige ugress du bør prøve.

6 vanligste ugress du bør prøve

Husk at noen av disse ser ut som noen andre ugress som ikke bør spises. Ikke plukke noe med mindre du er helt sikker på at det er spiselig.

En. Løvetann

Denne felles luke med vakre gule blomster gjør en stor salat. Det er ikke blomstene du ønsker er det imidlertid bladene.

Plukk løvetann blader som snart løvetann sesongen starter. Unge bladene er mye bedre enn de gamle. Gamle er spiselig også, men de kan være ganske bitter.

Vaske bladene og legg dem i noen form for salat du ønsker. De er kanskje ikke den beste spises alene, men hvis du liker smaken - hvorfor ikke? Smak til med litt salt og pepper, og din helt nytt og uvanlig salat er gjort.

2. Brennesle

Brennesle (via preparednessadvice.com)

De fleste av oss gjør vårt beste for å unngå stikkende brennesler. De svi og de forlater deg med kløe blemmer, men de er også veldig bra å spise.

Stikkende brennesler smake ganske mye som spinat, og kan brukes på samme måte spinat er. Plukk bare hodene på unge planter. De gjør egentlig ikke svi, men å ha hansker på, mens du gjør dette er en god idé. Suge bladene i vann, for å fjerne stikkende kjemikalier og etter det, stikkende brennesler er trygge å spise.

Brenneslekratt er rike på vitamin A og C, så vel som i kalium, mangan, jern og kalsium. Du kan lage brennesle suppe, eller brennesle og ost quiche for eksempel. Tørket brennesle kan brukes til å lage te.

Hvis du ønsker å holde brennesle for lengre tid, enten tørke den eller blanche og fryse den. Det må bli utvannet før bruk, hvis tørket, og det kunne bo godt i månedsvis både frossen og tørket.

3. Lam kvartal

Lam Quarter (via www.veggiegardeningtips.com)

Et annet ugress som er spiselig og kan brukes som en erstatning for spinat kalles Lammets Quarter, også kjent som goosefoot. De spiselige deler av planter er bladene, og du kan sikkert finne dette vokser i hagen din.

Blader av lam kvartal har en veldig fin, litt nøtteaktig smak. De er meget rik på vitamin A, så vel som i proteiner. De er perfekte i vegetabilske salater og krydret med vinaigrette. Bladene kan også tilberedes og brukes på annen måte, ville spinat bli brukt. Min personlige favoritt er potetmos eller potetsalat med forvellet lam kvartal.

4. Amaranth

Dette ganske fint ute anlegget kommer fra samme familie som quinoa gjør. Det har vært kjent som spiselig luke i århundrer, takket være inkaene, som anså Amaranth deres stift mat.

Amaranth frø kan tilberedes og forberedt, som du ville forberede quinoa. Men de er enda bedre enn quinoa, fordi de ikke inneholder gluten, som gjør dem trygge for mennesker med gluten allergi.

Bladene er også spiselig hvis kokt, og de er svært rik på vitamin A, K, B6, jern og kalsium. Den modne roten av dette ugresset er også bra å spise. Den har en melkeaktig smak, hvit farge og er vanligvis kokt med tomater og tamarind saus.

5. Purslane

Purslane (via serenityinthegarden.blogspot.com)

Funnet voksende i alle 50 stater, er purslane en vanlig ugress bør du definitivt prøve. Stilkene, bladene og blomstene er alle spiselige og smak ganske mye som spinat.

Purslane kan spises fersk eller kokt. Den har en litt sur og salt smak, og er bra selv for å lage supper og stuinger. Det er svært rik på vitaminer og mineraler, og det er også en stor kilde til anti oksidanter. Tro det eller ei, inneholder dette ugresset også omega 3 fettsyrer, så hvis du er egentlig ikke en fan av fisk - spiser en frisk purslane salat.

Purslane er også en luke kjent for tradisjonell medisin, men det er kontraindisert under svangerskapet, og for folk med svak fordøyelse. Den brukes som behandling for oral lichen planus, samt lokalt til å behandle insektstikk og selv slangebitt, byller og sår.

6. Chickweed

Også kjent som starwort, på grunn av stjernehimmelen figurer av sine blomster, er chickweed annen vanlig ugress du kan spise. Det er svært rik på vitamin C og har en fin, delikat og ganske god smak.

Chickweed har tradisjonelt vært gitt til folk som er syke, eller svak, fordi det ble antatt at det ville gjøre dem sterkere. Bladene, blomster og stilker er alt spiselig og kan spises enten frisk - i salater - eller kokt eller stekt - i supper og retter. De topper kan bli testet og kokt, til en te som hjelper til med å lindre blære samt med bronkial irritasjon og magesår.

Chickweed kunne overleve opp til to uker i kjøleskapet. Den trenger bare å være tørr - ikke tørket, kan du holde den frisk, men du bør ikke sette den i kjøleskapet våt, fordi det vil gå dårlig - og satt i en plastpose.

Så, har du allerede prøvd noen av disse eller kanskje noen andre ugress? Hvordan fikk du liker det og vil du anbefale det for resten av oss til å prøve?

Aktuelle artikler