En lett-å - bruke guide til matlaging med urter og krydder

Lurer du på hvilke urter utfyller hverandre og hvilke som har ingen virksomhet å være i samme måltid? Er ideen om krydder et måltid, legger salt og pepper bare fordi alt annet virker for komplisert?

En lett-å-bruke guide til matlaging med urter og krydder

Hvis du ser på en krydderhylle og se noe mer enn en rekke forskjellige fargede tørket ugress og frø, er du ikke alene. Krydder kan være skremmende til noen som ikke vet hva du skal bruke når, og hvor mye som er nok, men ikke vil gjøre smaken for overveldende.

Når du går over denne lett-å-bruke guide, vil du endre alt dette. Skriv den ut og holde den ved din side når du lager mat hvis du må. Du vil se at å utvide din kulinariske kunnskap vil ta dine måltider fra tørt til appetittvekkende og blah til fantastisk!

Fordeler med urter og krydder

Når du bruker urter og krydder for å gjøre dine retter smaker bedre, er du ofte kunne få større smak med mindre fett. Du kan omgå de høye kalori oljer, Butters og sprer seg fordi du vil oppnå høyere nivåer av smak med de naturlige smaker av krydder og urter.

Også, de er en stor erstatning for salt typen krydder. Dette er spesielt viktig hvis du ser på blodtrykket ditt som du bør se din natrium forbruk.

I tillegg til smaken, har mange urter og krydder lagt helsemessige fordeler. Noen hjelpe immunforsvaret ditt, mens andre forbedre sirkulasjonen. Så, ved å legge disse velsmakende planter og frø til måltidet, er du hjelpe kroppen din å holde seg frisk på samme tid.

Vanlige krydder, deres fordeler og matvarer de fungerer best med

Her er noen av de vanligste urter og krydder, hvorfor du bør bruke dem og hvilke matvarer de er best brukes i forbindelse med:

• Cayenne Pepper

Fordeler: Lindrer smerte og bidrar til å senke kolesterolet.
Bruksområder: Legg det til eddik sauser og marinader for alle typer kjøtt. Flott med meksikansk mat.

• Oregano

Fordeler: Høy fiber innhold bidrar med kolesterol og har anti-bakterielle egenskaper.
Bruksområder: Sett det i meksikanske eller italienske retter, eller legge den til chili, suppe og spaghetti saus.

• Paprika

Fordeler: Gir vitamin C og andre antioksidanter. Kan regulere blodtrykket og hjelpe med sirkulasjon.

Bruksområder: Flott med kyllingbryst, biff eller svinekjøtt koteletter. Topp deviled egg med det eller legge det til tomatsaus.

• Timian

Fordeler: Lastet med vitamin K.
Bruksområder: Sesong lam, biff eller svinekjøtt koteletter med det. Legg det til egg baserte måltider eller grønnsaker retter.

• Basil

Fordeler: Anti-inflammatorisk og hjelper kroppen bekjempe bakterier.
Bruksområder: Sett den i tomatbaserte produkter, i pesto, på fjærfe, i wokretter eller bland den med friske bær.

• Dill
Fordeler: Gir kroppen jern og kalsium.
Bruksområder: Top laks med den, legge den til stuinger eller sette den på kokte grønnsaker.

• Rosemary

Fordeler: Hjelper blodet flyt og hjelpemidler i fordøyelsen.
Bruksområder: Legg det til lam, kylling, svinekjøtt eller laks. Det blander også godt med tomater og spinat.

• Kanel

Fordeler: senker kolesterolet, lindrer leddgikt og bidrar med E. coli-bakterier.
Bruksområder: Serveres med kokte gulrøtter, legge det til te eller topp frisk frukt med den.

• Sage

Fordeler: Forbedrer hukommelsen og har gunstige antioksidanter.
Bruksområder: Sesong kylling eller pølse med det, legge det til squash baserte retter eller bland det med oster.

• Persille

Fordeler: Inneholder flere vitaminer som A, K og folat.
Bruksområder: Fungerer godt med kokte gulrøtter eller poteter, med pasta og på fisk eller kylling.

• Koriander

Fordeler: God kilde til fiber og jern.
Bruksområder: Legg til salsa og guacamole å gi den en citrusy smak.

• korianderfrø

Fordeler: Hjelper med kolesterol og blodsukker stabilisering.
Bruksområder: Brukes med fisk, kalkun og i supper.

• Gurkemeie

Fordeler: Har en rekke vitaminer og nyttige for dem som lider av leddgikt.
Bruksområder: Legg den til wok eller risretter, hovedsakelig brukt i karri.

Selvfølgelig, du er ikke fast ved hjelp av bare ett krydder per mat heller. Du kan mikse og matche dem i hvilken smak passer til din gane. For eksempel kan du velge å bruke både timian og paprika på biff eller rosmarin og salvie på kyllingbryst.

Kjøpe versus vokser

Mange kjøper sine urter og krydder fra dagligvarebutikker eller helsekostbutikker. Noen har tørket og fersk alternativer. Dette er flott for folk som meg med to brune tommelen.

Men hvis du liker å dyrke dine egne urter og synes det er lett å holde planter og vegetasjon i live, kan du velge å dyrke din egen. Noen steder selger frø der du kan starte din egen hage fra bunnen av og andre selger plantene allerede startet.

Fordelen med å kjøpe dem allerede vokst er åpenbart at det er lettere. Du kan få en blanding av forskjellige urter og krydder uten å bekymre deg for om du har gitt dem for mye vann eller ikke nok. Du bare kjøper dem, ta dem med hjem og lage din måltid.

Men hvis du foretrekker å plukke urter slik at de er så ferske som mulig og bruke dem ganske ofte når du koker, kan du finne mer nytte i å vokse din egen. Du vil alltid ha dem til din disposisjon og de vil ha den høyeste kvalitet smak og friskhet du kan få.

Lagring tips

Nå som du vet hvilke krydder du trenger, du må også vite hvordan best å holde dem slik at de beholder sin friskhet og smak. Fordi krydder er påvirket av både lys og varme, vil du ønsker å holde dem et sted mørkt og relativt kjølig, som et kjøkkenskap. Kast ut eventuelle ubrukte krydder etter seks til tolv måneder, og erstatte dem fordi de mister sin potens.

Urter er litt annerledes fordi de er ferskere. De bør pakkes i en fuktig klut og oppbevares i kjøleskap i en forseglet plastpose.

Matoppskrifter

Hvis du er matlaging, bør friske urter legges til parabolen enten på slutten av kokeprosessen eller rett før servering måltidet som de lett kok og mister smak. Men hvis du gjør en rett som ikke krever matlaging, kan du legge til urter i begynnelsen og la dem satt for en fyldigere smak.

Krydder, derimot, er vanligvis tørket så de bør settes i maten din når du begynner matlagingen. Dette gjør at kokeprosessen å frigjøre sin duft, smak og oljer.

Krydder gnir og marinader

Du kan bruke krydder som tørre gnir på kjøtt av valget for ekstra smak. Bare bland dem sammen og gni dem på hvilken protein du skal tilberede for litt ekstra smak.

Eller, hvis du foretrekker å bruke marinader, bare legge et snev av vann, hjerte sunn olivenolje og / eller eddik til krydder og la matvarer sole seg i dem for å fullt absorbere smaker. Suge dem i ti til femten minutter for en lett krydder eller la dem i kjøleskapet over natten for å virkelig pakke dem med smak.

Matlaging med krydder trenger ikke å være komplisert. Faktisk bør det være morsomt. Nå som du vet hva krydder gå med hvilke matvarer, er det på tide å bli forberede neste kulinariske mesterverk!

Aktuelle artikler