Hvordan holde maten frisk i flere dager

Mat med ferske ingredienser er den beste (og etter min mening, bare) måte å få maksimal smak. Men på slutten av uken, vi ofte befinner oss kaste ut alt det vakre mat som har overgått sitt høydepunkt. Stedet for å la denne maten ødelegge, og unngå flere turer til butikken, er det på tide å implementere noen teknikker på å holde den maten friskere lenger.

Hvordan holde maten frisk i flere dager

Lagring er en av de enkleste måtene å opprettholde mat friskhet. Overraskende nok er dette også et av de områdene der folk flest går galt. Når det gjelder å produsere, holde elementene atskilt. Enkelte elementer har kortere holdbarhet enn andre, og når en ting begynner å gå råtten, disse bakteriene spres lett og fungere som en katalysator for den ødelegger omkringliggende elementer.

Det finnes også mange måter å gjenopplive de elementene som har ikke helt bortskjemt, forårsaker du å føle deg skyldig om å kaste den.

Ost

Når du kjøper ost, først se på utløpsdatoer. Dagligvarebutikker plassere elementer med en tidligere utløpsdato på forsiden.

Ikke vær redd for å grave i ryggen for produkter som utvilsomt vil vare lenger. Når du lagrer dem hjemme, ta osten ut av originalemballasjen. Pakk den i plastfolie eller voks papir, og legg den i en plastpose forseglet pose.

For hardere oster, er en flott måte å holde den frisk ved å spre et tynt litt smør på klippekanten. Dette forhindrer uttørring av osten, og opprettholder friskhet lenger.

I tillegg bør cottage cheese (og rømme) lagres opp ned. Vakuumet tetningseffekt bidrar til å hindre vekst av bakterier. Ost fryser også godt, på grunn av sin høye fettinnhold, spesielt myke oster. Føl deg fri til å fryse ost og tine den i kjøleskapet for en dag før neste gangs bruk.

Urter

Det virker alltid som bunter av urter på matbutikken er altfor stort for meg å bruke i løpet av en uke. Det er flere måter å holde urter friskere lenger.

Det jeg liker å gjøre er å lagre urter i kjøleskapet i en kopp eller glass fylt med vann. Jeg kuttet endene på skrå og legg dem i vannet. Deretter dekker jeg dem løst med en plastpose. Endre vann og trimming stilkene bør gjøres noen få dager. Det samme kan gjøres for grønnkål, bladbete og kålen.

Ett problem er at dette kan ta opp mye plass i kjøleskapet avhengig av hvor mange urter du har. Alternativer er innpakning stilkene med en fuktig papir håndkle eller plassere i en plastpose forseglet pose i fryseren.

Grønnsaker

En av de vanligste feilene folk gjør er kjøle grønnsaker som ikke trenger kjøling. Poteter, hvitløk, agurk, løk, aubergine, ingefær, jicama, paprika, tomater, squash, gresskar og søtpoteter bør ikke oppbevares i direkte sollys på et kjølig sted, ikke i kjøleskapet.

Det frigjør en masse kjøleskap plass for de andre grønnsakene som ikke krever kjøling. Riktig oppbevaring for grønnsaker i kjøleskapet inkluderer ikke tette plastposer! Dette gjør det ødelegger prosessen, som grønnsaker må være i stand til å puste å bli friskere lenger. Pirke hull i plastposer.

Salat bør pakkes i papir håndkle i stedet for plasseres i en plastpose. Linje kjøleskap skuffer med papirhåndklær å absorbere overflødig fuktighet, en annen komponent som gir raskere å ødelegge prosessen.

Sopp bør tas ut av originalemballasjen og lagret i brune papirposer på en hylle i kjøleskapet. Celeries, gulrøtter og reddiker bli frisk og klar for lengre når den oppbevares i kjøleskapet i en beholder med kaldt vann.

Frukt

Første ting først, under noen omstendigheter bør frukt lagres blant grønnsaker. Som tilfellet er med grønnsaker, er det visse frukter som ikke skal være nedkjølt. Disse inkluderer epler, grapefrukt, lime, mango, papaya, bananer, vannmeloner, bananer, sitroner, mandariner, appelsiner, ananas, og granatepler.

Noen frukter bør modnet ved romtemperatur og deretter lagres i kjøleskapet: avokado, nektariner, pærer, fersken, plommer og kiwi.

Igjen er det en fordel å stille skuffen med papirhåndklær til å absorbere fuktighet og å pirke hull i plast forseglede poser som brukes for lagring. For å forlenge levetiden til bær, vaske dem med litt eddik.

Kjøtt, fjærkre, fisk

Kjøtt, fjærkre og fisk gjøre det bra i kalde temperaturer. Alle disse kan fryses for et gjennomsnitt på opp til tre måneder. Men hvis du holder dem i kjøleskapet, sørg for å plassere dem på bunnen. Det er der kjøleskapet er kaldeste og kjøtt vil bli bevart best.

Når det gjelder frysing, er et lite triks som jeg liker å gjøre for å åpne den opprinnelige pakken og individuelt pakk hver stykke kjøtt i plastfolie. Jeg deretter plassere alle bitene i en stor plast forseglet pose. Dette gjør det enkelt å ta ut bare kjøttet som jeg trenger i motsetning til å måtte avrime hele greia.

Den beste metoden for tining av kjøtt, fjærfe eller fisk er over natten i kjøleskapet. Egg bør oppbevares i kjøleskap i sin opprinnelige kartongen i motsetning til på døra i plast egg holder, så de forblir friskere ved kjøligere temperaturer at døren ikke gir.

Brød

Brød er en freezable mat. Når du kjøper brød i bulk, er det ok å plassere noen brødskiver i fryseren.

Brød kan også holdes i refrigerator.However, er dens mykhet noen ganger kompromittert ved å gjøre det. Holde brød på disken eller i brødboksen er helt akseptabelt.

For brød (og andre brødvarer som muffins) som har blitt litt flau, bare strø med litt vann og legg i en papirpose. Legg brødet og bag i en forvarmet ovn i ca ti minutter.

Baking produkter

Brunt sukker er en av de mest problematiske baking ingredienser. Det synes alltid å gå hardt i løpet av to dager, noe som gjør det praktisk talt umulig å bruke.

Når brunt sukker har herdet, bare plassere en skive eple eller brød i oppbevaringsboksen. For å unngå mykt brunt sukker går hardt, oppbevare den i fryseren. Oppbevar alltid bakeingredienser i kjølige, mørke steder.

Det samme brødskive trikset kan brukes til Ståle marshmallows. Elementer som mel, havregryn, cornmeal, ris, pasta, og bygg blir ofte hjem til insekter. Å holde disse bugs fra maten din, ganske enkelt plassere en enkelt laurbærblad i pakken. Dette vil slå tilbake alle uønskede gjester.

Drikkevarer

Melken bør ikke holdes på døren. Det er kjøligere i selve kjøleskapet, slik at det skal vare lenger. Skummet melk varer også lenger enn helmelk, og det ofte er bra selv etter utløpsdatoen.

En enkel snuse testen skal fortelle deg om melken er fortsatt trygt for forbruk. Å gjenopplive brus som har mistet sin bruse, legg én rosin i flasken. Boblene skal returnere og fizziness gjenopplivet!

Butikken te i tørre, kjølige steder i direkte sollys. Teposer bør plasseres i lufttette beholdere for å opprettholde optimal friskhet. Kaffe bør lagres på samme måte. Det er ikke tilrådelig å oppbevare den i kjøleskapet eller fryseren, da det kan komme i kontakt med fuktighet som ikke bidrar til ideelle lagringsforhold praksis for kaffe.

Honning

Honning er den eneste maten som aldri vil ødelegge. Men dette betyr ikke oversette til å bety at det alltid er i en brukbar stand. Jeg er sikker på at du har alle opplevd de fryktede krystallisering effekter som honning er så utsatt for.

Ved denne reaksjon oppstår, er det faktisk en måte å gjenopprette honning til sin opprinnelige, klebrig tilstand. Plasser honning i en saus gryte med kokende vann. Etter omtrent ti minutter, bør det være tilbake til dens væskeform.

Mengden av tid som er nødvendig kan variere, avhengig av alvorlighetsgraden av krystallisering. Som med de fleste andre elementer som er lagret ved romtemperatur, sørg for å oppbevare honning i kjølige, tørre steder og unngå direkte sollys.

Gadgets

Det er mange ting som du kan kjøpe for å bistå i arbeidet med å holde maten frisk lenger. Vakuumforseglingen innretninger tillate forbrukerne til å forsegle elementer som kjøtt, fjærkre og fisk i lufttette lagring poser og containere.

Det er også elementer å kjøpe for å plassere i råvarer skuffer. De absorbere skadelige ting i luften som fremskynde ødelegger prosessen. For lagring av grønnsaker og frukt, er det også containere tilgjengelig for kjøp. Disse har visse innstillinger for lagring av elementer med forskjellige behov for lagring, og de holder produsere adskilt fra hverandre.

Ved å følge disse enkle tipsene, er det umulig ikke å se effektene på kjøkkenet og på lommeboken din. Har du noen flere forslag eller tips om oppbevaring av mat? Eller noen tips om å gjenopplive matvarer som har overgått sin glanstid?

Aktuelle artikler