Hvordan lage pannekaker fra bunnen

Det er ikke en frokost måltid mer populær enn pannekaker. De fleste av oss bruker en eske pannekake mix tenker at dette vil spare oss tid, men å lage hjemmelagde pannekaker er mye enklere enn det ser ut.

Hvordan lage pannekaker fra bunnen

Her er en presis veiledning om hvordan du kan lage deilige pannekaker danne scratch med noen tips og hint for å gjøre prosessen kjøre glatt.

Ingredienser:

 • 2 kopper hvetemel
 • 2 store egg
 • 1 ½ kopp melk
 • ½ kopp club soda eller 2 ss bakepulver
 • 2 ss sukker eller vaniljesukker
 • en klype salt
 • 3 ss smeltet usaltet smør eller vegetabilsk olje
 • vann
 • olje til steking

 1. Visp eggene i en mellomstor bolle og deretter legge til sukker, en klype salt, mel, melk og smeltet smør. Rør litt, og deretter legge ½ kopp club soda. Bland lett. Hvis røren virker for tykk legge til bare en liten bit av vann (mindre enn ¼ av koppen). Sett blandingen i kjøleskapet og la stå i 15 - 30 minutter. Du kan også forberede det på forhånd (for eksempel en kveld før), dekker den og la den i kjøleskapet (slik at det kan "hvile"). Fra min erfaring, pannekaker laget med soda vann er mye luftigere da de laget med bakepulver. Det samme gjelder for fremstilling av røren tidligere.
 2. Ta bollen ut av kjøleskapet. Varm en liten mengde olje i stekepannen. Hvis du ønsker å bruke smør, legg den nå, så det ville ikke brenne.
 3. Rør en batter med en skje og legg en liten bit av vann hvis den er for tykk.
 4. Ved hjelp av en skje, hell røren i varm stekepanne og selv det ut litt. Stek pannekaker før de begynner bobler på toppen (ca. 2 minutter) og deretter, ved hjelp av en slikkepott, forsiktig snu dem over. Steke den andre siden i 1-2 minutter (eller mindre hvis øvre side er for stekt)
 5. Når pannekaker er brune, ta dem ut av pannen, legg inn en tidligere varmet (i mikrobølgeovn eller ovn) serveringsfat og dekk med aluminiumsfolie. For å holde pannekaker varm du kan plassere platen inn i den tidligere oppvarmet ovn ved ca 150 grader.
 6. Alt du trenger å gjøre nå er å legge til dine favoritt topping og nyte.

Sjekk ut videoen under gir han en veldig god forklaring på lager pannekaker fra bunnen av, våre oppskrifter samsvarer ikke 100%, men er like gode.

Det tar lengre tid å skrive ned oppskriften enn å lage pannekaker fra bunnen av. Dessuten kan du legge den smaker til din smak, vanilje ekstrakt, kanel, revet appelsinskall (være forsiktig med å rive den hvite delen av bark-det er bittert), plukke ditt valg. Når du begynner å lage hjemmelagde pannekaker, bet jeg du vil aldri gå tilbake til de fra supermarkedet.

Aktuelle artikler