Hvordan lage sushi hjemme

Sushi, for mange, er en latterlig guilty pleasure. Det smaker fantastisk, kan det ha noen ikke så stor effekt på midjen din (se hvordan du kan spise sushi på en sunn måte), men som vi alle vet mest skade gjort av sushi er definitivt på lommeboken din.

Hvordan lage sushi hjemme

Faktum i saken er at hvis du kommer til å nyte litt kvalitetstid sushi fersk sushi fra en japansk restaurant du ser på minst 15€ -30€ per person, gå for en sushi restaurant i et trendy område med en elegant atmosfære og være forberedt på å skall ut noen alvorlige kontanter.

Den sporadiske splurge på et slikt måltid er greit, men hvis du er blant de ligaene medlemmer av "sushiholics anonyme" du må kanskje finne noen alternativ måte å få fikse med å bruke all den deigen. Ikke stress, du er fullt i stand til å lage deilig sushi i ditt eget hjem på en helt rimelig budsjett.

Nå, husk at de fleste sushi kokker har øvd i årevis, slik at du ikke kommer til å ende opp med den perfekte sushi roll, og det kan også ta flere forsøk før virkelig får det ned, men når du har lært hvordan sushi vil være i ditt arsenal av oppskrifter.

Nervøs for å prøve det ut på egen hånd? Invitere over en gruppe av venner og ha en sushi gjør partiet, noen unnskyldning for å rocke som sexy kimono på baksiden av skapet ditt rett?

Det første du kommer til å ønske å gjøre er å samle ingrediensene. Dette er egentlig avhengig av hvor trygg du kommer til å være med denne satsingen. Skal du holde deg til enkle rene kutt av laks og gå for en mer "Philadelphia roll" type avtale eller har du tenkt ambisiøs og busting ut noen tempura, alle ut "Caterpillar roll"-stil? Hvis du er en erfaren kokk gå for mål, men hvis du er ovnen er vanligvis brukt til lagring kan det være lurt å ta det rolig.

Bestem sjømat klok hva slags ingredienser du vil arbeide med. Hvis du er på et lavere budsjett du skal kunne ha råd til tunfisk mer enn laks, men husker en tykk kuttet vil gå en lang vei. En £ 1 laksefilet vil gjengi ca 4-6 sushi ruller. Tempura er ikke så vanskelig å oppnå hvis du er en av de heldige som har en dyp Fryer, men igjen hvis matlaging er ikke vanlig forte kan være lurt å holde seg borte fra det. Hvis du tenker California ruller du ikke trenger å splurge, vil vi fortelle deg litt lure sushi restauranter bruker for å lage imitasjon krabbe smaker som the real deal.

I utgangspunktet alle ingrediensene du trenger for å finne kan bli plassert i "Asian Foods"-delen av din lokale matbutikk. Her er noen ting du bør vurdere å kjøpe, imitasjon (eller ekte) krabbe, Panko stil brødsmuler, tunfisk, laks, reker, majones, Sririachi, hvit sushi ris, Nori (ark med tang), sesamolje, ris vin eddik, soyasaus og sukker.

Risen:

Sushi ris er en big deal. Mange sushi kokker mener at for å ha en perfekt sushi roll den viktigste delen er å ha perfekt kokt ris. Men du er ikke en sushi roll. Du er en kvinne med en jobb, og en hund å gå, og som åtte personer kommer over i en time, så du er bare nødt til å gjøre pga. Ingen bekymringer, her er en rask måte å lage perfekt sushi ris.

Du kommer til å ønske å ha en riskoker. Ja du kan følge det på gammeldags måte, men det kommer til å bli rotete, og det vil ikke være klissete nok, og deler av ris skal stikke til bunnen av potten... det er bare kommer til å suge generelt så stole på meg og investere i en god riskoker. Mens risen koker du kommer til å ønske å koke en halv kopp ris vin eddik for hver og en kopp kokt ris du gjør. Så snart din eddik nådd en byll, ta den av varmen og tilsett en halv teskje sukker per halv kopp eddik. Ta denne nydelige lille ryktet og rør inn din kokt ris.

Ikke bare vil dette gi ris den klebrige konsistensen du trenger, men det vil gjøre det smaker fantastisk og lukten vil være utrolig. Seriøst, du kommer til å ønske å spise ris av seg selv. Har ikke skjønt, du trenger det for sushi.

Nori (aka tang)

Tang er ganske enkel og lett å bruke. Du ønsker å ta et rent håndkle, få det fuktig i liten bolle med vann (holde dette rundt for fingertuppene mens du ruller) og bare trykke det inn strimler av tang, dempe den slik at den blir mer fleksibel å rulle sushi i. En bambus mat vil virkelig hjelpe med dette, men hvis du ikke har en rulle sushi med fingertuppene vil fungere så godt (husk å holde disse fingertuppene våt så tang holder seg til risen ikke til hånden. Hvis du bruker en bambus matt, legge ned en ren stripe av Saran vikle over matt først. Dette vil gjøre det enkelt å holde rullen i formen når du fjerner matten.

Nå verdens krig forårsaker uenighet om å ha sushi ris på innsiden eller utsiden er helt opp til deg. Vit at tradisjonelt risen serveres på innsiden, men det er blitt populært å tjene ris på både innsiden og ut. Hvis du er bare begynnelsen på sushi våge vi anbefaler å holde risen på innsiden av ruller, for å redde deg fra rot av å ha ris stikker til overalt, men hvor du vil at den skal holde seg.

Også, hvis du ikke er en stor fan på smaken av tang, prøv å klemme en touch av sitron juice på nori ark før hånd, og husk det er alltid alternativer du kan bruke som soya eller ris papir. Du kommer til å ønske å ha en veldig skarp kniv på hånden for å sørge for at de ruller kutte lett og alle fyllinger kommer ikke søle ut, kan det være lurt å holde Saran vikle mens kutting for ekstra hjelp. Ikke nøl med å lete opp noen videoer av YouTube på rullende sushi, ser et eksempel er alltid hjelper.

Fyllinger:

Hvis du har gjester over for sushi kveld du ønsker å gjøre dette så enkelt som mulig for alle, slik at du kan tilbringe mesteparten av tiden din ler av hvor deformert hverandres ruller utseende. For å gjøre det litt prep jeg kreves. Skjær hva fisken du har valgt i lange 1 ½ tommers tykke skiver som lett passer inn i sushi roll. Også prefiks din imitasjon grab ved lett kaste den i mayo krydret med hvitløk salt.

Du kan alltid raskt sette imitasjon krabbe i en food prosessor eller terninger din tunfisk å imitere noen populære restauranten ruller, men husk at dette vil gjøre det vanskeligere å holde ruller i takt når det gjelder tid til å skjære dem. Hvis du går for en "spicy tuna" smaken kaste tunfisk i litt Sririachi som er blitt blandet med litt hvitløk pulver og terninger vårløk.

Til pålegg:

La oss være ekte, saus og pålegg er det som virkelig gjør en sushi roll. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage hjemme. For eksempel at superhemmelige oransje saus som smaker så deilig på favorittsidene ruller er rett og slett en kombinasjon av ½ kopp majones, en spiseskje Sririachi saus, og 4 ss sesamolje.

Går for den deilige smaken funnet i Unagi (ål) saus? Bare bland ½ kopp soya saus med ½ kopp sukker og en halv kopp Mirin (en japansk søt vin).

Føl deg fri til å utforske med pålegg som Tampico (fiskeegg) eller kaste fullførte ruller i Panko. Noen av de største sushi restauranter er de som får kreative med sine ruller. Hvis du har en idé du gjerne prøve det ut. Vær kreativ med sauser og pålegg, har noen sushi flekker og med gått så langt som å kaste deres ruller i knust Doritos (det høres rart ut men det er deilig). Tross alt hva er det verste som kan skje? Hvis du gjør en fryktelig roll bare nevne det etter ex.

Betjener sider:

Hvis Sushi er ikke alles førstevalg (gal jeg vet, men ofte sant), sørg for å ha noen forhåndslagde teriyaki eller vegetabilsk tempura på hånden. Edamame er et must for startere, og du kan ikke få en innholdsrik sushi natt uten noen varme skyld skudd på hånden.

Vi vet det høres ut som mye, men når du får det ned vil du bli strålte av stolthet over din første vellykkede roll, eller om du aldri få det ned holde seg til hånd ruller. Når du ser hvor mange ruller du og vennene dine kan gjøre på et rimelig budsjett, kan du si farvel til overprisede restauranter og hei til din nye natt jobb som sushi kokk.

La oss få vite hvordan din sushi kveld gikk. Var det en suksess? Hvor mange forsøk tok det? Kanskje du mestrer det på det første skuddet, du sushi bombshell deg. Vi vil gjerne høre om dine erfaringer og noen tips du har for resten av Google jenter i kommentarfeltet nedenfor.

Aktuelle artikler