Pimp min salat: 10 tips for å skape en bedre salat

Utkikk etter måter å hallik din salat? Hold leser å finne ut hvordan du gjør din salat deilig, mens du holder den sunn og næringsrik.

Pimp min salat: 10 tips for å skape en bedre salat

Jeg prøver alltid å overbevise folk om at en stor salat kan være et tilfredsstillende måltid. Ja, det er noen av disse fastfood kjedene som selger store salater, men har du sett på listen over ingredienser? Mange falske bacon, stekt kylling, stekt løk og fettstoffer, næringsinnhold mangelfull dressinger som kan etterlate deg med en 1000 calorie måltid! Du ville trolig være bedre å ha en burger.

[Les: Hvordan lage deilige lav-fett salater ]

Den eneste måten å sikre at du får den sunneste måltid mulig blir mer kjent med ditt kjøkken og matbutikk. Det er virkelig den beste måten å vite hva som foregår i maten.

Men salater er kjedelig, sier du? Ikke så! Her er noen nyttige tips for å hjelpe deg hallik din salat!

KISS = holde det enkelt, dum!

KISS = Keep It Simple, Silly (via www.skinnytaste.com)

Ikke prøv og Douce din salat med for mange smaker. Prøv å plukke et tema for salat. Vil du asiatiske smaker? Prøv å blande våren blanding salat blader med noen bok choy, cashewnøtter lett belagt i ingefær og agave nektar, vårløk, tomater, og en hjemmelaget oransje-ingefær salat dressing.

Har en smak for Middelhavet smaker? Prøv romanosalat med havets oliven, kremet feta, saftige drue tomater, toppet med litt oregano, olivenolje, sitronsaft, rødvinseddik, og en bit av fersk sprakk sort pepper. Mulighetene er uendelige!

[Les: 8 mat for å holde deg ung og frisk ]

Hopp isbergsalat

Mange av dine nedre enden fastfood kjedene bruker isbergsalat fordi det er billig og varer lenge i kjøleskapet. Denne sort salat er hovedsakelig vann med null smaken, og meget lite fiber.

Det er ikke det at isbergsalat er dårlig for deg, det er bare det at det er så mange andre varianter av salat som har en mye høyere næringsinnhold og er mye mer smaksrik.

Det jeg liker med isbergsalat er ekstra kult knase. Hvis du noen gang har hatt en burger toppet med isbergsalat, så vet du hva jeg mener. Men det finnes andre varianter av salat som kan produsere en enda større effekt. Prøv grønt blad eller romanosalat.

Grønt blad salat er fullpakket med vitamin A, K og C. romanosalat har dette og mer med protein, jern, kalsium, og selv omega 3-tallet.

Hvis du er virkelig hardcore, kan du prøve å bruke de mørkere greener som grønnkål eller grønne grønnsaker. Disse greener har en mye tøffere tekstur, krever bladene å bli massert i en syre som sitronsaft eller eddik med litt extra virgin olivenolje. Gjør du det vil bryte ned celleveggene over greenene, noe som gir deg en mye mer behagelig å tygge opplevelse, og det vil være lettere på fordøyelsen din.

Eksperimentere med nye grønnsaker

Eksperimentere med nye grønnsaker (via www.cookedbysaramae.com)

Det er mer til en salat enn bare salat, tomat og kanskje litt agurk. Prøv å legge okra (en av mine favoritter i løpet av våren og sommeren), fersk mais off Cob (rå eller grillet!), Hakket squash, jicama, crunchy spirer (gir kroppen SOOOOO mye energi!), Etc.

Besøk noen av de lokale etniske dagligvarebutikker og tilbringe litt tid i deres produserer delen. Du er sikker på å finne noen grønnsaker du kanskje aldri har sett før. Spør en av de ansatte i hvordan å forberede den.

Gå for farger

Bruk greener som base. Hvilke andre farger liker du? Tilsett litt rød eller oransje pepper (mye søtere enn den grønne variasjon), lilla kål, gulrøtter, kan osv. Selv spiselige blomster skaper en elegant element av overraskelse til en vakker presentasjon.

Før en liten bit av mat berører våre lepper, har vi allerede begynt å spise med våre øyne. En vakker presentasjon av friske, levende farger i en salat sender en melding til hjernen vår til å forberede et godt måltid. Vår munn begynner å sikle og vårt fordøyelsessystem gjør seg klar til å motta og behandle denne ekstraordinære, men likevel enkelt måltid.

Bruk frukt i salaten

Jordbær, blåbær, granateple frø, epler, kiwi, Clementine og ananas skiver. Alle disse saftige ingredienser gi salaten et utbrudd av farge og sødme.

Hvis du regelmessig kjøper dine salatdressinger på din lokale matbutikk som er fylt med usunn sukker, legge frukt til salater vil gi deg en naturlig kilde sødme med fiber du trenger å miste eller opprettholde vekten din.

Bruk kjøtt og fisk tilberedt hjemme

Bruk kjøtt og fisk tilberedt hjemme (via millefiorifavoriti.blogspot.com)

Det er ingenting galt med å legge kjøtt eller fisk til salaten din. Problemet med å kjøpe salater i fast food leddene og restauranter er at de ofte er kokt i hjerte tilstopping oljer. Hvis du forberede kjøttet hjemme, kan du lage mat med mye sunnere oljer som oliven, grapefrukt, eller kokos.

En enkel måte å tilberede salater for uken er å lage nok kylling, biff, eller en annen type protein i flere dager. Deretter kan du ta et par skiver og legg dem til forskjellige salater i løpet av uken. Dette vil gjøre pakking lunsj til å ta å jobbe mye mindre tidkrevende.

[Les: Slik holder maten frisk i dagevis ]

Legg noen friske urter

Friske urter kan lage en enkel salat, tomat og agurk salat pop i munnen. Urter som mynte, estragon, persille, basilikum, koriander, rosmarin, salvie, etc. kan alle brukes som en del av den grønne greener i salaten din, så vel som en del av salat dressing. Urter som koriander og persille har en avgiftende effekt på kroppen din, et ekstra pluss når du forbereder salat.

Prøv en frisk agurk og tomat salat med hakkede mynteblader. Divine! Hva med noen friske estragon blader med oransje stykker og en bit av din favoritt eddik? Rett og slett deilig.

[Les: En lett-å-bruke guide til matlaging med urter og krydder ]

Jeg foreslår at du går for friske urter i motsetning til å bruke tørket og flasker varianter som den beste smaken har ofte utsvevende godt før du kjøpte krydder. Du kan bruke de gjenværende friske urter i løpet av uken til å gå i ris, pasta og kjøttretter så ingenting skal gå til spille.

Craving noe kremet?

Jeg elsker å smake litt noe kremet i min salat! Hva kan jeg si, kremet teksturene er som en stor klem! Men hvordan kan du få den kremete konsistensen uten bruk av fet, majones laden dressinger? Avocado er en måte å legge til at kremet tekstur du begjærer. Du kan terninger det opp og spiser det hele med salatblader.

Det er også stor massert i grønnkål greener med litt sitronsaft, salt og pepper. Du kan også lage en stor vinaigrette ved å legge til avocado til blender sammen med eddik, litt sitronsaft, et snev av god olivenolje, og din favoritt krydder.

Et annet ekstra pluss er at avocado vil ikke ødelegge din midje linje som fet majones. Sunt fett som avocado har vist seg å være fullpakket med omega 3-tallet som vil støtte vekttap.

Du leter etter noe crunchy?

Du leter etter noe crunchy (via savorysweetlife.com)

Tro ikke at du må ofre knase når du spiser en salat. Det er massevis av måter å få det crunchy sensasjon går!

Først kan du prøve å lage dine egne krutonger. Det er egentlig ikke så vanskelig. Du kan kjøpe noen crusty brød fra din favoritt kjøpmann eller baker, hogge det opp i små biter, tilsett smeltet smør eller olivenolje, krydder, og stek crunchy.

Baking dine egne krutonger er mer å foretrekke å kjøpe pre-laget krutonger. Har du sett ingrediens etiketter for mange av dem? Ingrediensen listen er ofte så lenge som den side av boksen! Hold det enkelt og lage din egen.

Du kan også prøve nøtter og frø for å legge til noen knase til salaten din. Du kan lett riste dem i ovnen i tre til fem minutter. Prøv å legge noen av dine favoritt salte eller søte smaker som ingefær, kanel, eller agave nektar å legge til en annen smak dimensjon.

Salat dressing er nøkkelen til en velsmakende salat

Selv med alle disse velsmakende greener og pålegg om vår salat, er det ingenting som en god dressing til å trekke den smaker alle sammen. Jeg brukte flere år på jakt i butikker for den beste salatdressinger (gjør at meg rart?). Min favoritt butikken brakt merkevare er Annies gudinnen dressing (jeg sverger jeg kunne bade i dette ting...).

Men hvis du stoppe og lese etikettene på mange andre merker av dressinger, vil du se at de er fulle av behandlet sukker, soyaolje (ofte genmodifisert), og konserveringsmidler. Jeg lærte at jeg kan veldig enkelt lage min egen salat dressing i ca 3 minutter.

Her er oppskriften på min egen Maple Mustard Dressing:

Maple sennep dressing

* Målingene er omtrentlige

  • 2 ss dijon sennep
  • 2 ss av eple cider eddik
  • 2 ss lønnesirup
  • 1/4 ts hvitløk pulver
  • havsalt og svart pepper etter smak

Forberedelse:

En. Sette alle elementene i en liten, lekkasjesikker container. Lukk lokket og rist.

2. Hvis du liker det krydret, prøve å legge litt cayenne pepper. For en mer velsmakende smak, tilsett litt hakkede opp rosmarin blader.

Du kan doble eller tredoble målingene hvis du ønsker å lage dressing til å vare to eller tre dager. Du kan også legge til mer eller mindre av noen ingredienser som passer din egen smak.

Aktuelle artikler