Sunn matlaging tips for nybegynnere

Ønsker du å lage mat sunnere måltider for deg og din familie, men bare ikke sikker på hvor du skal begynne? Ønsker du et lynkurs i hvordan du best kan tilberede mat, slik at dere alle ser og føler ditt aller beste?

Sunn matlaging tips for nybegynnere

Når det gjelder å spise, velge sunn og næringsrik mat er bare halve kampen. En svært viktig del av ligningen er hvordan du koker dem først og fremst fordi hvis du velger metoder som ikke er bra for deg, du kommer til å angre alt det gode du prøver å gjøre for deg og din familie ved å velge råvarer av høy kvalitet.

Så, hva er noen sunne matoppskrifter å hjelpe deg å få, og bo, form og trim?

Bake, koke eller broil

Hvis du ønsker å sette helse først, vil du mest sannsynlig bli matlaging ved hjelp av en av disse tre metodene. Grunnen til dette er sunneste er fordi de ikke involverer å legge noen ekstra fett på dine retter. Faktisk er de mest sannsynlig vil være i stand til å trekke ut fett.

For eksempel når du bake eller broil noe i ovnen, er det best å sette maten på en rist slik at fettet kan dryppe ned i pannen under. Hvis du ønsker å holde maten saftig i prosessen, bare fortsette å pusse den med biff eller kylling kjøttkraft (helst lav-natrium) for å øke sin fuktighet og gjøre den mindre utsatt for uttørking.

Når du koker, vil noe fett som siver ut i vannet stige til toppen. For å holde maten så lavt fett som mulig, bruk en skje til å fjerne fettet som har fløt opp. Det bør være relativt lett som fett og vann ikke blander.

Som en side note, husk disse tre viktige tilberedningsmetoder når du går ut for å spise på en restaurant fordi hvis du prøver å være sunn, vil du ønsker å bestille noe forberedt en av disse måtene. Og holde seg borte fra noe på menyen som er dypt stekt eller senkes i tykke sauser.

Wok

Dette er en annen populær mat metoden som ofte glemt, men svært sunt. Fordi en stir-fry er vanligvis lastet med et utvalg av grønnsaker, de gjør store måltider for noen prøver å gå ned i vekt og få den maksimale mengden av vitaminer og mineraler som de kan.

Først, bare hogge opp et protein av ditt valg. Du kan gå med magert kjøtt, kylling, reker, svinekjøtt eller tofu hvis du ønsker å gå meatless. Stek det i en panne (wok hvis du har en) på høy varme med litt olivenolje og hva krydder du ønsker å bruke.

Når kjøttet er kokt, legg enten ferske eller frosne grønnsaker i pannen. Du kan velge et utvalg av snø erter, sopp, gulrot strenger, bambusskudd, vannkastanjer - i utgangspunktet noen veggie du ønsker å legge inn

Stek dem alle sammen til grønnsaker er kokt, men fortsatt skarp og tjene dem over en seng av brun ris for et komplett måltid som er høy i ernæring, men lite fett. Du kan selv legge til en litt lav natrium soyasaus for smak.

Pochere

Akkurat som stir-fry metoden er ofte oversett, så er også kokes. Brukes primært for egg, legger dette matlaging metoden absolutt ingen fett til måltidet og er et flott alternativ for de av dere som liker egg, men prøv å unngå å spise dem stekt i en haug med olje.

For best resultat, sørg for at vannet koker før du legger egget til potten. Hvis du ikke gjør det, vil det trolig falle til bunnen av kjelen og stokk. Knekk egget og la den slippe sakte ut i vannet. Bruk en hullsleiv, dypp under egg å sørge for at det flyter fritt i det kokende vannet. Når det er helt hvit og all den klare eggeplomme er kokt, kan du fjerne den fra vannet.

Du vil ikke ønske å gå bort fra et egg som er krypskyting fordi de liker å koke over når uten tilsyn. (I hvert fall de gjør for meg.) Sett den på toppen av en bit av hel hvete toast og du har en sunn frokost som sannsynligvis vil holde deg fornøyd hele morgenen lang.

Olivenolje vs Vegetabilsk olje

Selv om du kanskje ønsker å lage mat uten å legge olje et flertall av tiden, vil det være retter og måltider du ønsker å gjøre som er kokt i olje. Og, selv om du sikkert ønske å begrense mengden olje du bruker, er litt olje bra for deg, så lenge det er riktig type.

Ifølge helsepersonell, for eksempel Dr. Donald Hensrud, MD som er en forebyggende medisin spesialist med Mayo-klinikken, er olivenolje sunnere for hjertet ditt som dens fett er hovedsakelig enumettet. Dette betyr at de ikke bygge opp i blodet blokkere arteriene måten transfett og mettet fett gjør. Disse sunnere fett redusere risikoen for hjertesykdom, redusere kolesterolnivået og selv hjelpe deg å kontrollere diabetes.

Olivenolje bidrar også til å holde fordøyelsessystemet kjører effektivt. Det gjør at avfall for å gå gjennom tarmer med større letthet.

For å unngå å endre smak eller miste de helsemessige fordelene av olivenolje, må du oppbevare det på et kjølig, mørkt sted. Og erstatte den hver 6-12 måneder som det vil miste de sunne fytokjemikalier den inneholder i løpet av tiden.

Krydder vs salter

Når du prøver å lage sunn, er en av de viktigste hensyn du kan gjøre hva krydder du bruker på mat. Mange slår til salter som hvitløk og løk for å legge smak til sine matvarer, men salter kan føre til noen problemer hvis du bruker dem ofte.

For eksempel, hvis du har en høy natrium diett, risikerer du øke blodtrykket. Også, jo mer natrium du spiser, jo mer sannsynlig at du vil lide av overdreven oppblåsthet rundt magen området, hender og føtter.

Grunnen kroppen bloats når du har mye salt er at salt er et irritasjonsmoment for kroppen din. Så, i et forsøk på å redusere den irritasjon, holder den på til vann for å forsøke å fortynne den. Sluttresultatet er at du ser og føler altfor puffy for komfort.

For disse grunner, er det best å holde seg til å bruke krydder eller salt-mindre krydder. Noen av dem også fremme bedre helse. For eksempel er chili peppers sies å redusere smerte og motvirke magesår mens kanel fremmer kardiovaskulær helse og holder blodsukkeret stabilt.

Hvis du er interessert i å lære mer om krydder og hvordan du bruker dem, sjekk ut denne Enkel å bruke guide til matlaging med urter og krydder. Du vil være å skape sunne, smakfulle måltider på kort tid!

Når du koker på en måte som er lite fett, du gjør en god service til deg og din familie. Tross alt, det er ingen større gave som du kan gi enn gave helse.

Aktuelle artikler