Topp 5 fordelene ved å spise økologisk mat

Utviklingen i de siste par årene er å spise økologisk. Økologisk mat har blitt mer tilgjengelig, og vi er alle anbefales å bytte til det. Men hvorfor et slikt oppstyr om å spise økologisk? Er det virkelig så bra? Sjekk ut disse topp 5 fordelene ved å spise økologisk mat og lage din egen dømmekraft.

Topp 5 fordelene ved å spise økologisk mat

En. Du vet hva du spiser

For meg er den viktigste fordelen av å spise økologisk mat det faktum at du vet hva du spiser. Du tror kanskje at det er latterlig og at du vet hva som er i maten din så lenge du forbereder det selv, men det er egentlig ikke sant.

Grønnsaker som er dyrket industrielt kan være full av sprøytemidler og en rekke andre skadelige stoffer. Appelsiner er, for eksempel, sprayet med giftig kobber sulfat løsning som holder seg i skallet. Høyere beløp kan også trenge gjennom skallet og komme til den delen som vi spiser. Epler, paprika og de fleste andre frukt og grønnsaker er belagt med voks for å bli så frisk som mulig. Voks i seg selv er ikke skadelig, men skitt som holder seg til det og er svært vanskelig å vaske av, kunne være.

Kjøtt du kjøper i en butikk er vanligvis fullpakket med både naturlige og kunstige hormoner. Dyrene blir gitt veksthormoner for å være klar for slakting raskere, samt beroligende legemidler rett før slakting. Store mengder av disse opphold i kjøttet selv etter at det har blitt behandlet, og, selvfølgelig, ankommer på bordet.

Hormoner fra kjøtt kan blande seg med din naturlige hormonbalanse og de kan også øke risikoen for å utvikle visse former for kreft. Jeg er ikke engang kommer til å begynne å snakke om alle de tilsetningsstoffer og konserveringsmidler i bearbeidet kjøtt, la meg bare fortelle deg at det er for mye av dem.

På den annen side, er økologisk dyrket mat fri for alt det der. Økologiske grønnsaker er ikke sprøytet med soppdrepende midler eller plantevernmidler og økologisk kjøtt er ikke full av hormoner. Dette betyr selvsagt at økologisk mat er tryggere for deg å spise.

2. Du smake hva du spiser

Jeg vet ikke om deg, men jeg er noen ganger så lei av mat som smaker som plast. Jeg er lei av voksede epler og plast tomater og det faktum at du prøve tre forskjellige typer mat og de alle smaker det samme.

Når du prøver organisk jordbær og faktisk lukte og smake en ekte jordbær, tro meg, du vil aldri gå tilbake til å spise noe annet slag. Samme gjelder for kjøtt som har vært vokst organisk. Du vil være i stand til å smake den fulle smaken av kjøttet selv, ikke de kunstige aromaer som er ment å øke smaken. Den enkleste måten å gjenkjenne økologisk mat er som faktisk har en smak.

3. Du får mer næringsstoffer

Økologisk mat inneholder som regel mer næringsstoffer enn industrielle mat. Det faktum at kjøttet ikke er behandlet og at frukt og grønnsaker ikke har blitt dynket med plantevernmidler, betyr at du vil få rene proteiner, mineraler og vitaminer fra maten.

Dette er imidlertid ikke betyr at økologisk mat er rikere på kalorier og at du vil opp i vekt hvis du spiser økologisk. Tvert imot, vil du sannsynligvis begynne å miste vekt når du bytter til økologisk mat, fordi du vil bli kvitt alle de dårlige ting som er i bearbeidet mat. Det er akkurat det ting som er ansvarlig for vektøkning.

4. Kreftforebygging

Folk som har overlevd kreft blir ofte rådet til å begynne å spise økologisk mat. Det anbefales også for friske mennesker, som forebygging. Ikke bare at du ikke får i seg alt det dårlige ting fra bearbeidet mat, som faktisk kan øke risikoen for kreft, vil du også øke immunforsvaret og renser kroppen med økologisk mat.

Maten vi spiser i dag har stort sett blitt en kalori bombe uten smak og uten gode næringsstoffer i det hele tatt. Kroppene våre er ikke veldig takknemlig for det, og hver neste generasjon har en tendens til å lide av flere sykdommer og har en høyere forekomst av kreft. Du kan forhindre dette ved å spise økologisk mat, så ikke engang tenke et sekund, bytte til økologisk i dag.

5. Du vil se og føle deg bedre

Hva du spiser er reflektert i ansiktet ditt, og når du begynner å spise sunn, økologisk mat, vil du få en sunnere, mer glitrende utseende. Huden din vil rense, vil neglene blir sterkere, håret blankere.

Du vil også føle deg bedre, først og fremst fordi du vet at du har gjort en bedre, sunnere valg for deg selv og din familie. Plus, som kroppen din renser og immunforsvaret øker, vil du finne deg selv å ha mer energi og styrke. Du vil bokstavelig talt begynner å føle lettere, selv om du ikke mister ett pund.

Aktuelle artikler