3 trinn til bedre selvtillit

Følelsen ned om deg selv? Vil du gi noe å se i speilet og være stolt av den personen ser tilbake på deg?

3 trinn til bedre selvtillit

Selvtillit kan redde eller ødelegge en persons ånd. Det kan bety forskjellen mellom å akseptere din mye i livet og presser mot verden for å se hvor langt du kan virkelig gå. I utgangspunktet du enten overleve eller trives.

Så, hvordan kan du oppnå bedre selvtillit, slik at du kan sveve som ørner?

En. Vet hvem du er

Dette kan høres enkelt ut, og du tenker kanskje: «Jeg vet hvem jeg er og jeg er fortsatt ikke selvsikker." Vel, det er litt mer komplisert enn som så.

Du må kjenne de spesifikke kvaliteter som du har er så bra. Lag en liste. Det er ikke å være arrogant å vite hva du er god på. Det er å være trygg. Det er en forskjell, så slutte å riste på hodet og gjøre listen.

Er du en god lytter? Skriv det ned. Kan du hjelpe andre når de trenger det? Pass på at du legger det. Be deg om er å arbeide og sette frem så mye innsats som du kan? Inkludere disse også.

Lag en så komplett liste som mulig. Hvis du virkelig har problemer med dette fordi du er så vant til å bare fokusere på "dårlig" kvaliteter, få hjelp av en venn. Be dem om å nevne hva de liker med deg og skrive det ned.

I tillegg til å vite hvem du er, er det like viktig å vite hvem du ikke er. Det er der prosessen blir litt mer komplisert.

Nå som du føler deg godt om deg selv, må du lage en ny liste. På dette, vil du skrive ned alle de negative tingene som din indre stemme sier til deg. Hvis det forteller deg at du aldri vil gå ned i vekt, skriv det ned. Hvis det står at du er for stygg til å finne den rette, skrive det ned også.

Når denne listen er komplett, ta en titt på hver setning og objektivt spør deg selv om det er sant 100% av tiden. Så, for eksempel, hvis du forteller deg selv at du aldri vil gå ned i vekt, spør deg selv om det er sant hele tiden. Nei? Du har gått ned i vekt før og vet du kan hvis du virkelig går inn for det. Deretter krysser den av listen.

Gå gjennom ett og ett element og krysse av alle de usanne påstander. Sjansen er at du vil sitte igjen med svært få, om noen, på det som var en gang en ganske lang liste. Dette bør bidra til å minne deg på hvor galt din indre kritiker kan være.

2. Akseptere hvem du er

Nå som du vet hvem du er, og hvem du ikke er, er det på tide å akseptere deg selv akkurat slik du er. Er du perfekt? Nope. Nevne en person som er. Du kan ikke? Nettopp. Så, hvorfor tror du må være?

Jada, kan du ha noen vaner eller ting du ønsker å bytte til bedre selv, men det betyr ikke at du ikke har mange gode kvaliteter akkurat nå. Akseptere at du har gode kvaliteter betyr ikke at du er innbilsk eller arrogant. Det betyr bare at du kjenner dine styrker. Du vet hvor du utmerke seg. Det er ingenting galt med det.

Den virkelige testen for om du aksepterer deg selv? Når noen gir deg et kompliment, hvordan reagerer du?

Hvis du forteller dem takk, så det er flott. Men, hvis du enten prøve å avlede kompliment eller fortelle dem hvorfor det ikke er sant, du har en jobb å gjøre på dette området.

Når noen gir deg et kompliment, ta imot den med takk, selv om du ikke helt tro det. Husk at personen er oppriktig i hva de sier. Hvis du bare skuldertrekning den av eller fortelle dem at de tar feil, det overlater dere begge føler klosset. Si takk, akseptere deres gode ord og nyte det faktum at noen andre synes du er ganske spesiell.

3. Elsk deg selv

Dette er trolig den vanskeligste av trinnene for å erobre. Du laget en liste over dine positive kvaliteter. Du kan også akseptere hvem du er. Men hvordan gjør du spranget til å elske deg selv, feil og alle?

Først slutte å snakke negativt til deg selv. Når du merker at du slå deg opp eller bagatellisering selv for bestemte handlinger eller tanker, verbalt si "stopp!" Hvis du kan, si det høyt og akter. Det er nok ikke en god idé hvis du er i midten av butikken med mindre du vil at noen skal tro at du er klar til å rane stedet, men i det minste si det under pusten din.

Når du har stoppet den negative tanken, umiddelbart erstatte den med en positiv tanke. Det trenger ikke å være ute av denne verden og noe utrolig, men det trenger ikke å være positiv.

For eksempel, hvis du er ute å spise og du ønsker å bestille sjokoladekake til dessert, kan du høre tankene dine begynner å fortelle deg hvordan du aldri vil miste de tjue pounds fordi du har ingen selvkontroll. Minuttet den tanken kommer opp i hodet ditt, og begynner å formulere, si stopp (under pusten mens du er i det offentlige), og erstatte den med en mer positiv tanke. Kanskje du vil minne deg selv at du er i stand til å miste vekt, som er dokumentert av de ti pounds du allerede har tapt.

Du kan bestemme på dette tidspunkt å bestille et stykke kake og fullt oppleve og nyte det, og dermed tilfredsstille din craving. Eller så kan du velge å bestille den og bare spise halvparten, slik at du kan smake det, men fortsatt holde seg på veien til å nå dine mål. Kanskje stanse din indre kritiker og erkjenne at du kan bestille det hvis du vil uten skyld og skam fører til at du ikke lenger ønsker det. Uansett hvilken beslutning du gjør, vil du gjøre det basert ikke på selvforakt, men på selv-kjærlighet.

Akkurat som en forelder elsker sine barn hver dag av livet sitt, til tross for ikke alltid like deres atferd, er det samme gjelder med selv-kjærlighet. Du er en person som fortjener kjærlighet og respekt. Sørg for at du får det, og starter med deg.

Aktuelle artikler