5 skritt for å forbedre dine kommunikasjonsferdigheter

Gode ​​kommunikasjonsevner er viktig i enhver form av et forhold - inkludert en romantisk. Hvis du ikke kan kommunisere, går alt annet like ved. Les følgende tips om hvordan man kan utvikle gode kommunikasjonsevner.

5 skritt for å forbedre dine kommunikasjonsferdigheter

En. Vær tydelig

Du kan ikke forvente seg, eller for den saks skyld alle du snakker med, å lese tankene dine halve tiden. Det er viktig å alltid si akkurat hva du vil de skal høre, og ikke slå rundt busken, og forventer at de skal få poeng og forstå hva du mener.

På den måten de misforståelser vil bli brakt ned til et minimum, og personen du snakker med vil alltid vite nøyaktig hvilken side du er på.

2. Kjenn din kokepunkt

Og så, hvis du får den følelsen du kan komme for nær den, gjøre det som er nødvendig å ta et skritt tilbake fra situasjonen, og stoppe samtalen fra å bli en opphetet krangel.

Ta et dypt åndedrag, går du få et glass vann, og avkjøle seg før du får opprørt kommer i veien for deg å høre hva den andre personen har å si. Si hva du trenger å uten å bli påvirket av det faktum at du begynner å miste besinnelsen.

3. Nonverbal kommunikasjon

Kroppsspråk taler høyere enn ord, og folk legger merke til hvordan du står, hvor du ser, er du nervøs etc. når de snakker til deg, mer så på underbevissthet spaken.

Så, siden måten du presenterer det du trenger å si er viktig, prøv å være klar over alle disse tingene og ta kontroll over hva du formidle nonverbally. Videre, som kommunikasjon er en toveis gate, sørg for at du betaler oppmerksomhet til kroppsspråket til personen du snakker med.

4. Stå for det du sa

Kommunikasjon er mer enn bare å snakke. Si ord i den mest perfekte måten, betyr ingenting hvis du ikke sikkerhetskopiere det med dine handlinger også. Som et spørsmål om faktum, ord mister sin verdi når det viser seg at de var nettopp det - rene ord.

Så, praktisere det du preker, walk the talk, og alltid opptre i henhold til hva du har sagt. Når noen får inntrykk av du er alt snakk og ikke mye annet, er det ikke mye du kan gjøre for å forbedre det bildet. Dette gjelder for hver livssituasjon - foreldre, vennskap, relasjoner...

5. Vær en aktiv lytter

Å være en god lytter er en nødvendig kvalitet for å være en god kommunikator. Reagerer på det du hører, med minst nikker gang på en stund, holde øyekontakt og reagere deretter, er et klart tegn på at du har vært betalende oppmerksomhet.

På den måten gir du den personen du snakker med den respekten de fortjener. Ingen liker å føle at de snakker til en vegg, og får ingen tilbakemelding er akkurat det som gjør at noen får den følelsen.

Aktuelle artikler