5 trinn til å overvinne sorg

Vi alle oppleve følelser av sorg på enkelte punkt i våre liv. Kanskje vi står overfor tapet av en kjær eller slutten av en svært viktig forhold. Uansett, vi satt i en posisjon der vi er tvunget til å gi slipp på noen eller noe som var et midtpunkt i livet vårt. Lær hvordan du kan overvinne sorg.

5 trinn til å overvinne sorg

Hvordan gjør du dette? Hvordan kan du bare plukke opp og flytte på når du ikke kan synes å finne energi til å sette en fot foran den andre, enn si prøve å leve et lykkelig, "normalt" liv?

Finn ut hva som fungerer for deg

Først må du forstå at alle er forskjellige. Bare fordi jeg kan håndtere sorg på en måte betyr ikke at du ville finne den samme lindring ved å gjøre de samme tingene. Dette er et svært viktig poeng å huske som du lærer om sorg.

Bare fordi du prøver noe å berolige din hjertesorg og det fungerer ikke, betyr ikke at du er dømt til et liv i smerte og lidelse. Det betyr bare at du må finne en annen avenue eller gå en annen vei. Så, ikke gi opp fordi lindring er der ute, du må bare finne den.

Stadier av sorg

Den andre tingen du trenger å vite er at når det kommer til tap, er det flere tilsynelatende kaotiske og vanskelige etapper som du vil mest sannsynlig gå gjennom. Du kan oppleve noen eller alle disse følelsene og følelser, og noen av dem vil treffe deg hardt, mens andre kan være bare litt synlig for et kort øyeblikk i tid. Igjen, det er alle individuelle.

Disse fire etapper er:

  • Denial - Dette er når du ikke kan tro hva som har skjedd. Du føler at det er bare en dårlig drøm, og du ønsker å våkne opp slik at du kan få livet ditt tilbake til "normal". Du kan føle deg nummen og ikke vil tro den virkeligheten som ligger foran deg.
  • Pain - Dette er når du føler deg som om du lider mer intenst enn du noen gang trodde var mulig. Du føler deg ute av kontroll og har en hard tid å få ting til å bremse ned til en overkommelig tempo. Det er vanlig å oppleve frykt og skyldfølelse i denne fasen. Kanskje du er redd for at det samme vil skje med deg eller angre deg noe du kanskje eller kanskje ikke har gjort i forhold til emnet i tapet.
  • Anger - På et tidspunkt i sorgprosessen, kan du oppleve at du føler deg svært sint om tap. Du ønsker kanskje å klandre noen andre og gjøre andre føler det samme hjertet breaking vondt du føler. Du kan piske ut på de du elsker eller prøve å byttehandel med en høyere makt, for eksempel ved å si "Hvis du (bringe noen tilbake eller reparere et forhold, for eksempel), så vil jeg aldri / alltid (sett inn tiltak her)."
  • Depresjon - Med sorg kommer ofte depresjon, eller håpløshet og fortvilelse. Du lurer på hvordan du kan gå på nå som du har blitt forandret for alltid. Og, selv om du vet at du kan gå på, trenger du ikke føler at du vil. Du sannsynligvis ikke lenger finne trøst eller trøst i ting som pleide å føle seg bra, og du kan begynne å trekke fra resten av verden.

Alle disse følelsene og følelser er naturlig etter et tap. Men den siste etappen, en som jeg har tro på at du vil nå, kanskje med hjelp av denne artikkelen, er aksept. Det er når du tar situasjonen for hva det er og lære å gå videre på en positiv, optimistisk måte. Hvordan kommer du dette stadiet som lover fred og trøst, og kanskje til og med et lite hint av lykke?

Ta disse fem trinnene

Du effektivt kan håndtere sorgen du opplever ved å følge visse trinn. Husk, at til slutt må du finne ut hva som fungerer for din personlighet og ditt liv, men disse fem handlinger vil komme i gang i riktig retning. De er:

Steg # 1: gå lett på deg selv

Uansett tap du har holdt ut, tillater deg å virkelig føle det. Gi deg selv tillatelse til å bearbeide det som har skjedd og hva konsekvensene kommer til å være på din verden. En av de verste tingene du kan gjøre er å gi ikke deg selv nok tid til å gå gjennom stadier av sorg; etapper som er naturlig og normalt.

Nå er ikke tiden for å være hard mot deg selv og forventer selv å bare ignorere situasjonen. Dette er når du trenger nurturance, omsorg og forståelse. Og, er den personen du trenger det fra den mest selv.

Gi deg selv en viss tid å håndtere sinne, frustrasjon, sorg og frykt. Problemet er ikke når du går gjennom disse følelsene, det er når du står fast i dem og aldri finne veien ut. Ved å tillate deg selv tid til å sørge, er det mer sannsynlig å fortsette å gå mot aksept og leve et liv fylt med håp og lidenskap.

Step # 2: la sorgen ut

Det virker som vi alle holdt til standarden på å være sterk når de står overfor noen livsendrende hendelse. Vi får beskjed om å holde det sammen til beste for oss selv, elsket vår familie og venner, og noen vi kommer i kontakt med. Men hvis du holder sorg låst inne, som rust, vil det spise deg fra innsiden og ut.

Det betyr at du må finne en måte å håndtere sorg og la det ut. Snakk med noen du stoler på, noen som lytter mer enn taler. Kanskje du kunne dele hvordan du føler deg med en nær venn, eller kanskje du har en rådgiver eller pastor som du føler deg komfortabel med. Finn noen som du kan være ærlig med gratis vurderingsevne og dele dine tanker og bekymringer med dem.

Hvis du ikke har en slik person i livet ditt, er det alltid mulighet for å finne en profesjonell rådgiver eller terapeut. De kan bruke sin opplæring og erfaring til å hjelpe deg å gå videre på en måte som vil fungere for deg, ikke mot deg.

Steg # 3: bryte livet i håndterbare biter

Når et tomrom har blitt opprettet i livet ditt, kan dine dager føles ganske kaotisk. Du kan føle deg ute av stand til å håndtere de utfordringer og hindringer blir kastet i banen fordi tempoet er for rask, du er overveldet med fortsatt grunnleggende livsfunksjoner så alt annet er kronglete å selv vurdere.

Når du føler at livet er for mye å ta, er det viktig å bryte det ned i trinn du kan administrere. Hvis tanken på å komme gjennom dagen virker som en for stor oppgave, bare fokusere på å håndtere den timen som ligger foran oss. Og, hvis det er for mye, konsentrere seg bare om å gjøre det gjennom det neste minuttet.

Nøkkelen er å dele den opp i biter som du kan håndtere uten å føle seg overveldet og ute av kontroll. Ta hensyn til hva som er foran deg akkurat dette øyeblikket og resten vil trene på egen hånd.

Steg # 4: gjøre noe som gir deg glede

Dette kan være svært vanskelig hvis du er midt i sorgen fordi det kan være vanskelig å finne noe som gjør deg glad på det tidspunktet. Bare å komme ut av sengen om morgenen kan føles som en utfordring.

Men jo mer fiksert du blir på sorg, jo mindre sannsynlig er det å flytte på, så du må engasjere deg i aktiviteter eller hendelser som gir deg en viss grad av lykke. Kanskje du ikke vil oppleve stor grad av glede eller oppstemthet med en gang ved å gjøre dem, men selv små biter av glede er et skritt i riktig retning.

Tenk på ting som har brakt deg glede i fortiden og prøve noen av dem. Eller se etter noe nytt og annerledes som du alltid har ønsket å gjøre, men hadde ennå ikke prøvd. Få hjelp av familie og venner til å gå med deg slik at du er mer tilbøyelig til å følge gjennom og oppsøke nye erfaringer som kan tilby noen lettelse fra hvordan du føler deg.

Steg # 5: få kontakt med andre som står overfor lignende omstendigheter

Selv om du kanskje føler deg ekstremt alene i sorgen, når resten av verden har vendt tilbake til sine "normal" daglige aktiviteter og du fortsatt igjen med et hull på innsiden av deg, må du huske at du ikke er alene i det hele tatt. Dessverre er det flere andre mennesker i denne verden som har opplevd smerten som du føler. De har lidd et tap svært lik din og går gjennom akkurat de samme tanker, følelser og prosesser.

Det er online-støtte grupper og de som er holdt i person til å bidra til å samle folk og gi dem noen å snakke med som føler sin smerte. Bare en rask Internett-søk for å finne en du er komfortabel med kan åpne døren til en verden der du er omgitt av folk som vet nøyaktig hvordan du føler deg og kan være i stand til å dele noen råd eller innsikt til å hjelpe deg gjennom smerten.

Husk at smerte er noe vi alle står overfor, men lidelse er valgfritt. Det er greit å sørge for dine tap, men ikke la dem frarøve deg et liv som fortsatt har mye å tilby deg.

Hedre din tap med en forpliktelse til å gjøre i morgen bedre enn i dag. Følg disse fem trinnene, og du vil være i stand til å gjøre nettopp det. Lykke til på reisen. Jeg har tro på at du kan gjøre det.

Aktuelle artikler