Fem måter å finne ut hva som gjør deg levende

På veien mot å avdekke en oppfylle livslang karriere, gjør noen ganger det vanskeligste hinderet ikke kommer fra veisperringer eller avstikkere underveis. Det kommer fra bare prøver å komme i gang. Med uendelig mulige veier spredt ut foran deg, hvordan kan du velge?

Fem måter å finne ut hva som gjør deg levende

Vi har alle hørt det. Faktisk kan noen av oss selv ha den hengende som en inspirerende fyrtårn på våre vegger. "Ikke spør deg selv hva verden trenger, spør deg selv hva som gjør deg levende fordi det verden trenger er flere mennesker som har kommet i live." Sitatet kommer fra den store filosof, lærer, forfatter, teolog, og sivile rettigheter leder Mr. Howard Thurman. Med andre ord, en fyr som hadde mange lidenskaper.

Det er alt vel og bra. Men hvor blir det fengende forestilling Wanderers? De tapte sjeler som ønsker å komme i live, men rett og slett ikke vet hvordan... De som har stilt spørsmålet om og om og om igjen, men klarer ikke å produsere et fruktbart svar...

Hva i all verden har du tenkt å gjøre når du ikke vet hva det er du skal gjøre i denne verden?

Ta et skritt tilbake - i overført betydning, men kanskje bokstavelig talt også - og starte i det små

Tenk deg en verden der alle ble opplyst om deres liv som anløper inspirert og energisk ung 21 år. Studenter over ville oppgradere høyskole og dro umiddelbart for å gjøre strålende bidrag til samfunnet, forandrer liv via sin art eller skriftlig eller genial teknologiske dyktighet... høres ganske bra ikke sant?

Dessverre det er ikke den verden vi lever i. Og et liv kall ikke alltid kommer på dørstokken til vårt sinn, skinnende og klar. Å finne ut hva du ønsker å gjøre tar ofte en tung dose av flid. Det er en praksis i tålmodighet og utholdenhet, og det starter ved å prøve en liten ny ting om gangen.

Ikke fokuser på det store bildet. Lek litt sjenerøst med individuelle maling stryk, friske farger, og ulike medier. Til slutt et bilde vil begynne å dukke opp.

Med andre ord, utsetter deg for nye ideer, steder og aktiviteter på et tempo som fungerer godt for deg. Ta en tur til Italia og studere romersk arkitektur. Too grand av en gest på denne travle tiden i livet ditt? Tenk mindre. Bare registrere deg opp for en sculpting klasse på et lokalt studio. Fortsatt for tung en forpliktelse for timeplanen din å bære? Spaser rundt et kunstgalleri for ettermiddagen og se om noe inspirerer deg.

Poenget er at du ikke trenger å registrere ditt liv - og mest sannsynlig din økonomiske fremtid - bort til grad skolen for å avdekke en forkjærlighet for kunsthistorie og du trenger ikke å tilbringe et år reiser til utlandet for å finne ut en lidenskap for kultur og mennesker. Jada, kan disse tingene komme ned linjen som et biprodukt av å realisere ditt kall. Men for nå, for akkurat nå, bite av en mye mindre del av livet. Sett av noen timer eller noen få minutter om dagen for å bare dyppe tærne i nye farvann i hvilken form det kan ta. Til slutt vil du komme over et basseng du er klar og villig til å dykke inn.

Ærlighet er den beste politikken

Vi har alle blitt fortalt så siden første klasse. Men liksom, et sted nede linje vi glemmer hvordan å være ærlige med oss ​​selv.

Tenk på det. Når du var et barn og foreldre / lærere / komplett fremmede spurte deg hva du ville bli da du vokste opp, gjorde du ikke svare med, "Å jeg starter som en entry-level administrativ assistent, studerer hardt arbeid vei opp til finansdirektør fordi det er den mest praktiske karrierevei, og jeg er garantert ikke til å mislykkes. " Hell no. Du marsjerte rett opp til forsiden av rommet og stolt proklamerte din fremtid som en astronaut. Hvorfor? Fordi du var helt jazzed om stjerner og måner og gjøre de pene små solsystemet ting ut av frukt og isopor, det er grunnen. Ren og enkel.

Kanalisere den slags urørt, ungdommelig ærlighet. Sjansene er du kanskje allerede vet hva som gjør deg til live, og det er bare blitt gradvis begravd i løpet av årene, hver ny frykt eller fiasko skyve den ned lenger og lenger fra bevisstheten din.

Plukke opp bitene og sette dem sammen

Det synes å være at karriereveier og lidenskaper er tenkt på i form av pene og ryddige yrker som ikke blander grenser. Du setter ut for å være en lege eller en lærer eller en advokat, men aldri alle tre på en gang.

Nå sant det kan være at en lov-praktiserende, medisinsk utdannet pedagog for barn er ikke akkurat det mest vanlig yrke i bøkene. Men poenget er å tenke utenfor de strenge faglige linjer satt av samfunnet. Mennesker er laget med flere interesser, og noen ganger de mest oppfylle karriere inkluderer et lappeteppe av ulike ferdigheter.

Kanskje du har flere mindre områder av intriger som du aldri har selv underholdt som mulige liv kall. På sin egen disse hobbyene ikke kan sørge for den mest fruktbare banen. Stykke dem sammen og hvem vet hva slags karriere du kunne komme opp med.

Skru tiden tilbake

Ok, du kan ikke bokstavelig vinden tilbake klokkene til den dagen du ble uteksaminert fra universitetet, eller videregående skole, eller femte klasse. Men prøv å tenke tilbake til de dager da ubetalte lån og månedlig husleie ikke holde deg bundet til en mind-numbing jobben du hater. Mentalt tilbake perioder i livet ditt når du var mest stimulert intellektuelt eller følelsesmessig.

Ikke alle deltar college (heller ikke de trenger det), men de som har sannsynligvis kan huske en klasse som virkelig fikk dem i gang. Klassen for hvilken tid var uten betydning. Du vil dra hung-over baken opp og ut av sengen på 7 am å høre åtte foredrag. Faktisk har du sannsynligvis kommet på nøyaktig 07:52 bare for å få en god plass og kanskje skli på et par minutter av solid brown-nosing din opplyste professor. Denne klassen kan eller ikke kan ha selv vært i din store.

Hva var det som holdt deg så fascinert? Enten det har vært to år eller ti, prøve å kontakte som professor. Utforsk saksområdet litt lenger.

Fikk ikke gå på college? Kanskje det er en tur, en ferie slags som virkelig stakk med deg i løpet av årene. Ideen er å fukte palett med en smak av noe som du vet har allerede bevist en kilde til stimulering på ett punkt i livet ditt eller en annen.

Aldri, aldri gi opp

Tydeligvis. Mest alle som har tatt opp reisen med å finne ut sitt kall i livet kjenner kraften av utholdenhet. Tross alt, trenger du ikke gå inn i en karriere, du gradvis vokst til det. Men å holde på noe, nemlig å finne ut hva som gjør deg levende, ikke manifestere seg utelukkende langsgående vilkår, det kan bli praktisert sideveis også. Noe som betyr at hvis du søker for livet ditt kall bare ved å prøve ut ny jobb etter ny jobb over en lengre periode, kan du gå glipp av en hel masse inspirasjon på siden.

Velkommen oppgaven med å avdekke dine lidenskaper som en som forsiktig gjennomsyrer alle aspekter av livet ditt. Se etter ting du liker i de mest tilsynelatende dagligdagse, daglige oppgaver. Du vil bli overrasket over hvor mange kliniske ernæringsfysiologer som oppdaget en forkjærlighet for planlegging ut sunne, deilige måltider fra sine ukentlige søndag-ettermiddags turer til den lokale dagligvarebutikken. Eller mengden av sykepleiere som realiserte et ønske om å hjelpe andre ved å ta vare på sine egne influensa-ridd barn.

Poenget er at for mange mennesker prøver å finne ut hva de ønsker å gjøre i livet ved å tenke i form av arbeidsplasser og lønn og posisjoner. Realiteten er at alle, uansett alder, har noe, mest sannsynlig mange ting, de liker å gjøre. Ta tak i disse tingene, uansett hvor menial de kan virke, og presse dem, trekke dem, utforske dem, og strekke dem. Fortsette arbeidet med dem på siden eller dykke inn i dem fullt ut, slik at frykten for å mislykkes bak.

Aktuelle artikler