Hva gjør du når du mister jobben

Glem understreke om "hvordan" og "hvorfor", se mot en lysere fremtid, og jobbe med deg selv. Få sparken og arbeider med utsikter til arbeidsledighet er ekstremt stressende, men her er hvordan å plukke deg opp etter å ha mistet jobben.

Hva gjør du når du mister jobben

Lære av erfaring

Ingen ønsker å høre at noe var deres feil og deres feil bare, men dessverre, kanskje du har gjort en profesjonell feil som førte til at du får sparken. Vær realistisk.

Analyser dine handlinger og prøver å finne de feilene du gjorde i dem. Ikke slå deg opp! Folk mister jobbene sine hver dag, og det er vinnerne som lærer fra hver erfaring. Lag en liste over faglige og personlige kvaliteter som kan trenge en touch-up og love å arbeide med å forbedre dem til å unngå at dette skjer i fremtiden.

Omfavne din støtte system

Din familie og venner vil støtte deg gjennom denne smertefulle tiden i livet ditt. Stole på dem til å ta tankene bort fra det ved å ha en morsom tid sammen, bruke dem som et nettverk mot en mulig fremtidig sysselsetting, og mest av alt, nyte deres selskap, som du kanskje ikke har hatt tid til mens du var fullstendig oppslukt i jobben din.

Dette kan være på tide å vise enkelte relasjoner i et nytt lys. Er noen du kjenner hemmelighet skadefryd at du nå unepmloyed, eller gjør snide kommentarer om det? Omgi deg med positive mennesker, og luke ut det negative.

Hold ditt faglige nettverk

Opprettholde kontaktene du hadde, siden du vet aldri når en av dem kan nevne en ny posisjon som nettopp åpnet. Ikke vær sjenert! Hvis du kjører på noen du har hatt kontakt med på den gamle jobben, er det greit å si "jeg ikke lenger jobber der." Si det med et smil, ikke rakke ned dine tidligere kolleger eller ansatte, og påpeke at du er åpen for nye utfordringer og muligheter.

Forbedre deg selv

Ikke å ha en fast jobb vil gi deg mer fritid. Tenk om noen form for faglig forbedring som du kanskje ønsker. Ta et avansert kurs i ditt felt, lære en ny ferdighet eller språk, noe som vil legge til din CV og gjøre deg vises mer allsidig for fremtidige ansatte.

Gi deg selv tid til å slappe av

Å miste jobben er den åttende mest stressende livsforvandlende hendelse på Holmes og rahe stresset skala. Dette er ikke tiden for å fly inn i et mylder av nye engasjementer. Sove og spise regelmessig, trene, ta vare på kropp og sinn. Du vil bli mer avslappet og bedre forberedt på eventuelle utfordringer livet kan kaste i veien.

Små skritt

Hva med å få en deltidsjobb? Ikke å ha en inntekt vil få deg til å føle deg utilstrekkelig og lavere selvfølelse, så prøv å sikte lavere. Skanne avisen og se deg rundt ditt lokalsamfunn for en deltidsjobb som kan være noe ut av feltet. Utfordre deg selv på nye måter, og opprettholde en inntektskilde samtidig som det gir deg tid til å se etter noe nytt og "alvorlig".

Aktuelle artikler