Hvordan å designe dine egne visittkort

Når det gjelder å markedsføre din bedrift, visittkort er ofte dine potensielle kunder 'første erfaring med firmaet. Enten du levere det direkte til dem eller ta tak i en fra en skjerm, vil du sørge for at deres første inntrykk er sterk nok til å få dem i døren.

Hvordan å designe dine egne visittkort

Det er derfor det er viktig å lage et kort som nøyaktig representerer deg og din bedrift. Du ønsker folk å vite på et øyeblikk nøyaktig hvem du er, hva du gjør og hvordan de kan kontakte deg for å tilfredsstille sine behov.

Følg disse retningslinjene, og du vil være i stand til å lage et kort som gjør alt dette, og mer:

Steg # 1: bestemme en generell følelse

Når kunden først ser på kortet ditt, hva du vil de skal se og føle? For eksempel, om du ønsker at deres første tanke å være at du er kreativ, eller profesjonell? Morsomt eller alvorlig?

Hvis du er usikker på hva dette betyr, ta ut noen visittkort som du har. Raskt blikk på noen av dem. Øyeblikkelig du får en slags inntrykk av virksomheten og den personen, ikke sant?

Dette er nøyaktig hva kortet ditt mottakerne kommer til å gjøre også. Så spørsmålet er, hva du vil de skal oppleve den første gangen de ser på kortet ditt? Dette kommer til å være det grunnleggende totalkonsept å ha i bakhodet når du komme videre i prosessen.

Step # 2: kontaktinformasjon

Hva trenger den potensielle kunden skal vite om deg? Mens de fleste kortene har navn, titler og telefonnumre på dem, er det mer informasjon du bør inkludere som ville hjelpe dem i å gjøre det enklere å kontakte deg?

For eksempel ville det gagne deg å få din nettside på der? Minst så de kan sjekke deg ut og se at du er the real deal. Kanskje du har informasjon på nettstedet ditt som vil hjelpe dem å bli kjent med, liker og stoler på deg - de tre nøklene til å få en ny og potensielt livslang kunde.

Noen tilleggsinformasjon du ønsker å vurdere er kontor nummer, celle, faksnummer og kontortid. Avhengig av din linje av arbeid og hvor mye du bruker kortene for nettverk, kan du også ønsker å vurdere å legge webadresser til ting som bloggen din, LinkedIn-profil og mer.

Når du vet hvilken informasjon du ønsker på kortet, vil du også nødt til å bestemme hvordan du vil vise det. Ønsker du det venstre, midtstilt eller høyrejustert? Og, i hvilken rekkefølge du vil at informasjonen som vises?

Også, må du bestemme skrifttype og skriftstørrelse. Det anbefales at du begrenser deg til ett eller to skrifttyper og ikke bli for dekorative med mindre virksomheten tilsier det. Du vil ha informasjon lett å lese på et raskt blikk.

Steg # 3: logoer og bilder

Den neste tingen du må bestemme er om du ønsker å legge til din logo på kortet. Logoer er flott at de kobler din kundebase til deg umiddelbart. De begynner å se deg og din logo som én, som er hvordan du vil den skal være. Så, er å sette dette ikonet på kortet sterkt anbefalt.

Hvis du tar den veien, må du finne ut hvordan du kan vise det. Ønsker du å bruke det som et lite bilde i et hjørne av kortet, for eksempel, eller ville det fungere effektivt som et lys, bakgrunn forlaget?

Hvis du velger å ikke bruke en logo, kan det være lurt å bruke ditt eget bilde på kortet. Hvis din bedrift er i ferd med å selge deg, som om du er en forfatter, personlig trener eller i en hvilken som helst annen tjeneste-basert industri, så vil du kanskje legge til et bilde slik at den forbinder deg med ditt produkt eller tjeneste.

Bilder også hjelpe potensielle kunder husker hvem du er. Har du noen gang sett tilbake på et visittkort og glemte hva personen ser ut? Det vil ikke skje hvis ditt smilende ansikt er rett der foran dem.

Steg # 4: slagord

Slagord er skjønnsmessig. Hvis slagord er en stor del av virksomheten din, vil du ønsker å finne en måte å innlemme det liksom. Hvis ikke, eller hvis du allerede har en masse informasjon på kortet ditt, så du kan velge å la den av.

Steg # 5: plukke dine farger

Når det gjelder effektiv visittkort design, eksperter anbefaler å bruke ikke mer enn to farger for kort bakgrunn. Du ønsker ikke at noen skal se på kortet ditt, og bli distrahert av en haug med forskjellige farger mønstre.

Og, vil du ønsker å være kresen med fargen på ordlyden i tillegg. Igjen, noen ganger er det best å holde det enkelt. Eksperter anbefaler å bruke ikke mer enn 3-4 forskjellige farger på ordlyden.

En ting å huske på er hvilke farger virksomhetens navn og / eller logo vises i akkurat nå. Det spiller ingen rolle om du har en butikk foran eller bare en nettside, vil du kanskje vurdere å holde med de samme fargene slik at kundene gjenkjenner deg umiddelbart.

Trinn # 6: designe kortet ditt

Nå som du vet i bakhodet hva du vil, er det på tide å begynne selve utformingen av kortet ditt. Det er hundrevis av nettsteder der ute på internett som vil hjelpe deg gjennom prosessen hvis du er en gjør-det-yourselfer. Eller, hvis du er mer komfortabel, kan du gå til et lokalt trykkeri selskap og la dem hjelpe du fullfører din visjon.

Noen ekstra Råd og vink:

- Ikke bruk ikke-typiske størrelse kort. Hvis kortet ditt ikke passer i noens visittkort arkivsystem, vil de trolig bare bli kvitt det.

- Bruk papir som er tykt nok til å stå opp til normal slitasje fra noen trekke det ut av lommeboken sin et par ganger. Du ønsker å beskytte integriteten av kortet så mye som mulig, fordi hvis du bruker billig papir på kortet ditt, projiserer det bildet du vil kutte hjørner andre steder også.

- Alltid, alltid dobbeltsjekke informasjonen før du gir den endelige greit. Hvis kortene er trykt og telefonnummeret ditt er av, er det ikke kommer til å hjelpe deg å få virksomheten. Før du gir godkjenningsstempel, spør noen andre til å se på den først for å forsikre deg om at du ikke er utsikt over en enkel og kostbare feil.

Nå har du den informasjonen du trenger for å designe dine visittkort på en måte som gjenspeiler deg og tjenesteleverandøren eller produkter du tilbyr, er neste skritt å få dem ut der og bare stå på siden slik at du ikke blir tråkket av mennesker rushing å gjøre forretninger med deg. Hvor søt er det bildet?

Aktuelle artikler