Hvordan å sette et mål som fører til suksess

Har du satt et mål i det siste at, selv om du egentlig ønsket, gjorde du ikke nå? Ønsker du å prøve for målet igjen, men er ikke sikker på hvordan du setter det på en måte som nesten garanterer deg å oppnå det?

Hvordan å sette et mål som fører til suksess

Vi har alle mål: ting vi ønsker å gjøre det vi tror vil gjøre oss til en bedre person. Enten målet ditt er å gå ned i vekt, slutte å røyke eller slutte å utsette ting, er det visse ting du kan gjøre for å øke sannsynligheten for at du vil nå det. De er:

Skriv det ned

Skrive målet ditt ned tilbyr et par fordeler. Først tvinger det deg å være tydelig på hva det er du ønsker å gjøre. Sekund, motiverer det deg å ta affære. Du kan tenke på det hele dagen lang, men når du skriver det ned, du nesten nødt til å gjøre noe med det.

Noen mennesker ser på det som en kontrakt med seg selv. De selv skriver det opp som sådan og signere og datere det. Selv om dette ikke er nødvendig, hvis du tror det vil hjelpe deg å ta det mer seriøst, så gå for det.

Poenget er, hvis du skriver det ned så du forplikter deg til det. Du tar noe som er en tanke og snu den til en realitet i det øyeblikk du redusere den til svart og hvitt. Hvis du ønsker å øke sjansene for suksess, skriv det ned.

Vær spesifikk

Vet nøyaktig hva det er du kommer etter - ønsket resultat. For eksempel er det ikke nok å si at du ønsker å gå ned i vekt. Det er for vagt og kan bety for mange ting.

Den beste måten å vite hvilke konkrete resultatet du søker er å øve litt visualisering øvelse. Forestill deg selv som om du allerede har oppnådd målet ditt. Med andre ord, hva er fremtiden du ønsker å se?

Når du har det syn klart i tankene, spør deg selv dette spørsmålet: hvordan er fremtiden meg annerledes enn den nåværende meg? Har hun høyere selvfølelse? Er hun mer komfortabel å sette grenser? Kan hun ha en annen stil på klær uten å bekymre deg om magen ser stor ut, eller om hennes overarmer vibrere for mye?

Kom opp med svaret på disse spørsmålene, og det er ditt "hvorfor". Det er det dette målet betyr for deg. Det er å vite hva du søker som vil fortsette å kjøre deg frem på dager som du sliter, og det vil være dager.

Sett en tidsfrist

Gjøre målet tidskritiske. Sett en tidsfrist. Hvis du ikke gjør det, vil du aldri presse deg selv til å møte den. Du vil tillate deg selv å utsette.

Det er som å-gjøre-liste. Du kan skrive ti ting du ønsker å gjøre på det, men hvis du ikke sette en frist for noen av elementene, vil du bare forplikte seg til å gjøre dem neste dag, så den neste, deretter neste. Før du vet ordet av det, har du en stor liste som er så overveldende at du ikke vet hvor du skal begynne.

Resultatet? Du trenger ikke gjøre noen av dem. Du dott listen opp og kaste den bort. Du ønsker ikke å gjøre det med målet ditt, så sett en tidsfrist.

Gjør det rimelig

Dette er så viktig, men ofte oversett, når du angir et mål. Alle ønsker å forvandle seg selv i tre dager eller mindre. Mens det er flott å skyte på stjernene, hvis du overshoot, ender du opp med følelsen frustrert og skuffet. Begge disse følelsene kan føre til at du bare gi opp helt, noe som ikke er bra.

Hver gang du legger ut på en reise i endring, må du innse at det kommer til å ta tid. Du vil få ganger hvor du gjør virkelig godt og tider hvor du ikke fullt så bra så ikke klippe deg kort ved å prøve å komme dit for fort.

Bryte det ned i håndterbare biter

Når du har din endelige målet som er konkret og rimelig, og du har din fastsatte frist, nå må du ta det ett skritt videre. Bryte det ned i håndterbare biter.

Ved å gjøre dette, ta deg noe som kan føles helt overveldende, og snu det til noe som føles veldig gjennomførbart. For eksempel, hvis målet ditt er å miste fifty pounds i neste år, kan du begynne å få panikk. Femti pounds? Jøss!

Men hvis du bryter det ned månedlig, vil du se at du trenger å miste litt over fire pounds en måned for å møte dine mål. Fire pounds høres lettere å oppnå enn femti, ikke sant?

Når du har mindre trinn, start med den første, og listen to eller tre ting du kan gjøre for å nå målet du har satt. Deretter går du til den andre tilvekst og liste to eller tre ting du kan gjøre for å møte dine mål for det stykke, og så videre.

Skape endringer på en måte du kan håndtere. Du trenger ikke å forandre alt over natten, og heller ikke bør du. Jo saktere du tar den, jo større er sannsynligheten for at du ikke bare oppnå målet ditt, men gjøre det siste i en mannsalder.

Sette et mål er enkelt. Sette en som du nå tar tanke, tid og krefter. Følg disse retningslinjene, og drømmen vil snart bli virkelighet.

Aktuelle artikler