Hvordan bygge selvdisiplin

Hva betyr det når noen er disiplinert og hvorfor vi alle ønsker å være selvstendig disiplinert så dårlig? Det betyr å ha den tankegangen, energi og motivasjon til å holde ut med dine mål, til tross for problemene som kan og vil dukke opp.

Hvordan bygge selvdisiplin

Den har en nær sammenheng med viljestyrke som hjelper oss når vi står overfor en utfordring. Bør du spise det deilig stykke sjokoladekake mens du er på en diett? Bør du sjekke din Facebook 10 ganger mens du er på jobb? Skulle du gå til gym når du føler at du ønsker å slappe av og se TV-programmer? Dette er alle spørsmål som avgjør hvorvidt du besitter selvdisiplin.

Vi alle har indre impulser som forteller oss bør vi gjøre noe eller ikke, men problemet er når du føler skyld etter å gjøre det. Det er et sikkert tegn på noe ikke fungerer så godt mellom deg og ditt sinn.

Stephen R. Covey skrev en gang: "The udisiplinert er slaver stemninger, lyster og begjær." Hvis dette er tilfelle med deg, så la meg forsikre deg om at du har ingenting å bekymre seg for, fordi de fleste mennesker lider av sommel, mangel på fokus og latskap. Den gode tingen er at du har makt til å endre det.

Å ha selvdisiplin betyr at du handle basert på hjernen din, ikke magen. For å gjøre det klarere, hvis du føler for å ha en lur på kontoret, vil hjernen din fortelle deg at det ikke er en god idé, og du bør ikke gjøre det. På den annen side, hvis du ikke er disiplinerte, kan du like godt tenke: Hva faen, jeg kan like godt ta en lur. Og så gjør du det og føler seg skyldig etterpå for ikke ferdig arbeidet i tide.

Hev deg over din nåværende følelser

Du trenger å lære å heve seg over din nåværende følelser når du vet at du virkelig trenger å gjøre noe. Dette er lettere sagt enn gjort, jeg vet det, men en ting kan hjelpe deg mye. Du må være godt klar over dine oppgaver og ta hensyn på tidsfrister som vil hjelpe deg å opprettholde fokus og ikke vandre rundt.

Skriv ned dine mål hver dag

Skrive ned målene hver dag og tenker om dem vil hjelpe deg å holde deg på sporet. Du må kjenne ditt oppdrag. Klare å skrive fører til klar tenkning. Og klar tenkning bringer deg mer disiplin.

Du må også betale mer oppmerksomhet til den eksakte situasjonen når den negative atferden forekommer. Hvis du gjør dette ofte vil du lære å forhindre det, fordi neste gang du føler flyten av dårlig oppførsel beveger seg mot deg, vil du reagere i tide og stoppe det.

Har venner rundt deg

Har venner rundt deg som vet om problemet ditt og fortelle dem å tidvis minne deg om dine mål, gi deg litt mot og hjelpe deg å styrke ditt engasjement når du føler lavt.

Arbeidet på svakheter

Arbeidet på svakheter som du vet du besitter som svakhet for sjokolade under bremsen på jobb. Neste gang du har en pause, ta fra noen granola bar fra hjemmet, slik at sjokolade craving ville ikke være så sterk. Ting som virkelig fungerer.

Vær konsekvent

Du må være utholdende i å bygge selvtillit disiplin. Det er ikke en lett oppgave, men det er verdt bryet. Det vil lønne seg i det lange løp, og du vil sette pris på deg mer, og som et resultat andre vil respektere deg mer også.

Og husk: "Prisen på disiplin er alltid mindre enn smerten av anger"

Aktuelle artikler