Hvordan lære å elske deg selv

Drømmer du om dagen når du er i stand til å se i speilet og faktisk liker det du ser? Hva om du tok det ett skritt videre og fant ut at du elsket bildet ser tilbake på deg? Ikke falske slags kjærlighet hvor du prøver å overbevise deg selv om at du virkelig er en anstendig person, men kjærligheten som er sant og ekte og følte fra bunnen av hjertet ditt. Er det enda mulig?

Hvordan lære å elske deg selv

De fleste av oss har blitt så effektiv at avsky oss selv, at å like eller elske hvem vi er virker som en fjern drøm - en luftspeiling som eksisterer kun for å håne oss og kjøre oss gale. Men like sikkert som Askepott møtte henne Prince Charming, du kan også se på refleksjon og være akkurat begeistret med det du ser. Hvordan?

Følg disse enkle retningslinjene, og du vil falle mer forelsket i deg selv med hver og bestått dag:

Godta at du er akkurat der du er ment å være på dette tidspunkt

Det betyr at alle dine tidligere "feil" og "feil" ikke bør bli sett på som negativt, eller dårlig. Faktisk var de nødvendige for å sette deg i denne spesielle plass i livet ditt, som er akkurat der du trenger å være på dette tidspunkt å fortsette å gå framover.

Dette betyr at du kan slutte å slå deg opp for ting som du gjorde eller ikke gjorde i går, i fjor eller tiår siden. Ta det som skjedde, lære av det og så la det gå.

Den spennende delen av dette begrepet (utover å slippe all bagasjen som har sannsynligvis blitt veiing deg ned) er at store ting sikkert ligge i fremtiden. Du får deg satt opp for fantastiske ting å skje, et liv fylt av muligheter venter på deg.

Vit at du ikke skylder noen andre en forklaring på hvem du er

Har du noen gang snakke med noen og føler at du trenger å rettferdiggjøre dine tanker eller følelser? Som du må forsvare dine grunner eller handlinger?

Her er greia: Du trenger ikke skylder noen en forklaring på hvordan du tenker, hva du tror eller hvem du er. Det eneste du trenger å svare på er deg selv (og en høyere ånd, hvis det er din tro).

Å erobre dette, må du ha den holdningen til en mor som eneste forklaring til barnet hennes er "fordi jeg sa det." Du føler slik du gjør perioden. Slutt på diskusjonen.

Verdsett dine egne individuelle styrker

Vi har alle svakheter, eller ting vi vil heller endre om oss selv. Men kommer problemet i når du bruker mer tid på å tenke de områdene der du trenger å forbedre enn du gjør om de områdene som du allerede har mestret, eller utmerket seg i.

Du kan ikke elske deg selv hvis du stadig nitpicking dine feil. Så, er det på tide å gi slipp på den uforskammethet som du gir til din indre vesen og bli mer av en trener og cheerleader som fremmer og hedrer de fantastiske egenskaper og evner du har.

Sett deg ned og lage en liste over alle tingene du liker ved deg selv. (Nå er ikke tiden for å være beskjedne.) Vær ærlig om de gode kvaliteter som du føler du har og sørg for å inkludere de som andre har komplimentert deg på. Når du føler deg ned om hvem du er, må du trekke ut listen og minne deg selv hvor fantastisk du virkelig er.

Setter pris på andres styrker for hva de er

Altfor ofte er vi ikke bare sette pris på de gode tingene vi ser i andre mennesker. Vi forgude dem og sette dem på en pidestall langt over der vi er. Vi sammenligner oss med dem og skulle ønske vi var mer som dem, noe som gjør oss føler pari.

Det er derfor du trenger for å sette pris på andre mennesker for styrkene som de besitter på en måte som ikke involverer deg i det hele tatt. De er ikke der for sammenligning med hvem vi er. De er mennesker akkurat som oss, noe som betyr at de har feil også. Bare fordi du ikke allerede ser dem betyr ikke at de ikke finnes.

Når du merker at du er beundring for noen andre gjør du føler deg dårlig om deg selv, må du sette det i perspektiv. Minn deg selv om at de er gode på noen ting, og er du god på andre. Faktisk, når sant skal sies, har de sannsynligvis se opp til deg for visse ting like mye som du ser opp til dem.

Trekk følelser ut

Hendelser, handlinger og situasjoner har ingen betydning i seg selv. Meningen er gitt til dem av oss, ofte skapt av sammenhenger vi inngår med tidligere hendelser eller overenskomster.

Så, for eksempel, har en tann trukket kan være en skremmende ting for en person som kan ha hatt en dårlig tannlege erfaring i det siste, mens en annen person kan se frem til det fordi sist gang de hadde en tann trukket de opplevde stor lettelse. Det er det samme tilfelle med to svært ulike følelser og følelser.

Når du føler deg ned om deg selv da, for noe som du gjorde eller ikke gjorde, trekker følelser ut av det. Bare se på det som en serie av faktiske hendelser som skjedde. Intet mer og intet mindre. Jo mer negativ energi du gir den, jo mindre plass du har for den positive energien du ønsker.

Øvelse gjør mester

Du kan ikke bare våkne opp en dag og si at du kommer til å elske deg selv, må det skje og aldri tenke på det igjen. Det er noe som trenger konstant oppmerksomhet og nurturance. Du er egentlig nødt til å fremme forholdet du har med deg selv på en jevnlig basis, mye som du ville fremme forholdet du dele med alle andre som er viktig for deg.

Arbeidet med å gi deg selv egenkjærlighet daglig. Sett opp ritualer for å minne deg selv at du er den første prioritet i ditt eget liv. Tross alt, hvis du ikke har deg, blir alt annet irrelevant, ikke sant?

Lag en liste over ting du ønsker å si til deg selv hver morgen. Fortell deg selv at du er sterk, vakker, tynn og smart. La deg vet at du kan overleve noe og at du velger å være seierherre enn å være et offer.

Noen kaller det en selvoppfyllende profeti, at det du tror vil komme til å skje. Det er nok mye sannhet i det som tankene bare anerkjenner det som du legger vekt på.

For eksempel hvor mange ganger har du besøkt et sted du aldri hadde hørt om bare å høre navnet gjentatte ganger etter? Er det at navnet ble aldri nevnt før, eller bare at du ikke var åpne for å høre det? Sistnevnte gjør mye mer fornuftig. Så, åpne sinnet til selv-kjærlighet og trekke den inn som luften du puster.

Elske deg selv er ingen enkel oppgave, spesielt hvis du har brukt flere tiår på å fortelle deg selv at du er dum, verdiløs eller ikke fortjener store ting. Men det er heller ikke umulig. Du kan se i speilet og elsker det du ser, så lenge du er villig til å prøve.

Forplikte seg til å lære å elske deg selv begynner i dag. Dette er ett forhold som vil du være glad du tok deg tid til å gi næring, fordi det kommer til å være sammen med deg for alltid.

Aktuelle artikler