Hvordan man skal håndtere svik den smarte måten

Svik kan komme fra mange kilder, fra venner til folk på jobb, til de nærmest oss, slik som våre ektefeller eller nære familiemedlemmer. Det kan være alt fra ubetydelige svik fra kolleger rett gjennom til store ting som utroskap fra partnere.

Hvordan man skal håndtere svik den smarte måten

Betrayal er ikke en fin ting å måtte forholde seg til og på sitt verre kan det være ødeleggende, kan det kaste våre liv inn i en hale spinn og knuse våre antakelser. Men det er ting vi kan gjøre for å som vil hjelpe oss å håndtere svik og gå videre med livene våre.

En. Skjønner du er ikke alene

Svik kan være svært vanskelig å komme til enighet med, men det er ikke uvanlig.

Det kan skje med hvem som helst, og det har pågått i uminnelige tider, ingen er immune, var Jesus Kristus til slutt forrådt.

Betrayal er en uheldig karakteristikk av menneskets natur og selv dine nærmeste venner kan være raske til å forråde deg hvis opphisset av misunnelse. Noen ganger kan vi bli forrådt av dem som vi tror skal vise oss takknemlighet for all hjelp med har gitt dem i det siste.

Men dette kan være en farlig antagelse å gjøre.

Tacitus, en Senatet i Romerriket, anerkjent dette lite appellerende karakteristisk hos mennesker når han sa "Menn er mer klar til å betale tilbake en skade enn en fordel, fordi takknemlighet er en byrde og hevn en glede".

Betrayal er ikke alltid opplagt heller, noen ganger skiltene er der, men vi gir folk den fordelen av tvil eller er i fornektelse. Andre ganger er det ingen tegn, og denne typen svik kan være desto vanskeligere å håndtere.

Noen ganger verre svik kommer fra stillhet. Folk kan forråde deg ved maskering deg i en mur av taushet, tenker at det er bedre å ikke si noe enn å tillate deg å være klar over hva som egentlig skjer. I ordene til Martin Luther King, "Det kommer en tid når taushet er svik".

Uansett kurs eller kilden til svik, er det viktig at du ikke tror at det er nødvendigvis din feil, eller er et resultat av noe "dårlig" du gjorde mot en venn eller en du er glad for å få dem til å begå en slik handling.

Noen ting fester i løpet av årene og svik kan ha mange motiver.

Husk, du er ikke alene.

2. Aksepter hvordan du føler

Bortsett fra å være i utgangspunktet sjokkert over det som har skjedd, må du komme til forståelse med hvordan du virkelig føler og finne en måte å dempe skaden allerede gjort.

Noen ganger kan vi finne oss gå tilbake til selve kjernen i en sårende situasjon, kanskje vi er i fornektelse om hva som egentlig skjedde, eller ønsker vi ting kunne gå tilbake til slik de var før svik.

Jeg har vært i en situasjon hvor jeg ble forrådt av en gruppe mennesker som ikke bare stukket meg i ryggen, men en sammensvergelse mot meg og likevel jeg ønsket å gå tilbake inn i selve hjertet av det.

Jeg ønsket å bli akseptert igjen. Jeg trodde jeg kunne gjenoppbygge tilliten.

Men jeg skjønte snart at jeg ikke kunne få det jeg trodde jeg trengte fra denne gruppen av mennesker, og aldri ville gjort. Skaden hadde blitt gjort, og ting vil aldri bli den samme igjen.

Så jeg måtte akseptere at kostnadene til meg følelsesmessig av å gå tilbake i folden var altfor høy.

Noen ganger må du bare gå bort.

En annen måte vi reagerer på svik er ved å oppleve en virvelvind av følelser fra sinne til frykt til en følelse av tap. Disse følelsene kan være utrolig intens, og det er helt naturlig å føle seg sterke negative følelser.

Akseptere disse følelsene og føler din smerte er en del av helbredelsesprosessen.

På dette stadiet er det nyttig å snakke gjennom dine følelser med en venn, en profesjonell rådgiver, eller til og med gjerningsmannen seg selv hvis situasjonen krever det.

3. Ikke gjengjelde

Følelser på slike tider kan være veldig intens som vi er forvirret, såret og forvirret, våre følelser er fortsatt rå og slik at de kan gjøre oss handle irrasjonelt.

Gi deg selv tid og rom til å vurdere situasjonen og prøve det vanskeligste å være objektiv.

Håndteringen av svik og komme til enighet med det vonde påført deg av mennesker som du elsker og stoler på er en stor ting. Så først og fremst være snill mot deg selv.

Selv om det er vanlig å ønske å ta igjen og søker hevn for det vonde du har lidd, vil dette ikke være til noens fordel.

Ikke bøye seg til deres nivå, i stedet handle med integritet.

4. Ikke dvele ved det, håndtere det

Det er viktig at vi ikke dvele ved det som har skjedd, hvis det var en personlig utroskap du kanskje tror du vil vite alle de intime detaljene, stol på meg, gjør du ikke.

Det vil bare gjøre deg besette om situasjonen mer.

Gi deg selv tid til å gro, og slutte å kjøre historien i hodet ditt. Du kan ikke forandre fortiden, men du kan ta ansvar for hvordan du håndtere situasjonen nå.

Du trenger ikke å konfrontere situasjonen på hodet, men dette betyr ikke at du må ha en kamp, ​​bare at du bør prøve å løse problemet hvis det er mulig, selv om det er med deg selv.

Ikke bare børste det under teppet.

5. Lære av det

Betrayal lærer deg ikke bare om andre mennesker, men også om deg selv. Visste du tillate andre å stadig krysser grenser, eller låne penger fra deg? Visste du kaller dem til ansvar når de krysset linjen? Jo mer folk push og jo mer du gir etter, den Messier det er vanligvis i slutten.

Akseptere det som er, og lære av det.

Det er imidlertid viktig at du avstår fra å bebreide deg selv for svik, det vanligvis har lite å gjøre med deg, og alt å gjøre med gjerningsmannen. Men hvis du kommer til å fortsette med forholdet du trenger å forstå hvorfor svik skjedde i første omgang for å hindre at det skjer igjen.

Det kan være at personen led av lav selvfølelse, kan det være bare en feil, kan det være noe.

Det viktige er at du ikke tar svik personlig og fri deg fra skylden.

Ellers vil du bære denne mistilliten med deg inn i andre sammenhenger.

Så lærer, godta og gå videre.

6. Tilgi

Jepp, det gamle kastanje.

Men la oss bare ta et minutt her for å forstå hva tilgivelse er og hva det ikke er.

Tilgivelse betyr ikke at du er en walkover og at du godta det som skjedde med deg. Det betyr ikke at alt i hagen er rosenrød, og at du må overskride inn i en slags eterisk plan av opplysning.

Det betyr ikke engang at du må forsone seg med den personen som forrådte deg.

Hva det betyr er at vi endrer vår oppfatning av hvordan vi ser situasjonen, i stedet for å se på den fra sinne og holde på glør, vi godtar det som har skjedd og kommer fra et sted på forståelse.

Tilgivelse er for deg å slippe all din følelsesmessige bagasje.

Prøv å forstå at ikke alle som forråder deg har gjort det med vilje eller kommer fra et sted av ondskap, kan det være at det var andre grunner, de bare ikke kan hjelpe seg selv eller gjorde det av frykt.

Tilgivelse handler om din egen indre helbredelse.

7. Det trenger ikke å være slutten

Noen forhold er verdt en sjanse.

Folk vil gjøre feil og skuffe oss, det er bare et faktum av livet. Vi er ikke immune mot å gjøre disse feilene selv. Vi har alle vært der.

Men å flytte på fra svik og gjenoppbygge tillit tar tid.

Det er ikke noe som skjer over natten, og det krever engasjement fra begge parter. Som med de fleste ting, handlinger taler høyere enn ord. Ikke 'tilgi' hvis du ikke virkelig mener det fordi hule ord ikke bygge relasjoner. Det fører bare til mer mistro og bitterhet ned linjen.

I et personlig forhold hvor det har vært en utroskap, bare fordi du er den "skadde" party, betyr det ikke gir deg rett til å kaste opp det siste på alle tilgjengelige muligheter.

Dette er ikke "går videre", men "gni det inn".

Så hvis du kommer til å fortsette med forholdet, må du også sørge for at tilliten til partneren din. Hvis du ikke kan tilgi, så ikke kaste bort alles tid, vil det ikke fungere.

Dette betyr ikke at du er børsting saken under teppet, men at du bygger et nytt forhold på ulike og forhåpentligvis bedre vilkår.

I alle slike situasjoner, uavhengig av hvem som forrådte som alle parter må bestemme hvorvidt forholdet er verdt å redde. Dersom begge parter er forpliktet, kan du snu det rundt.

Klart det tar tid, tillit og mye hardt arbeid, men resultatene kan være fantastisk.

Du kan faktisk ende opp med en bedre og sterkere forhold enn den du hadde før.

Noen ganger må du ta noe fra hverandre for å bygge den sterkere, for å gi den fastere fundament.

Stol på meg, jeg vet.

Aktuelle artikler